previous
next

Αναρχία στο Tales of the Cocktail. Ήρθε το τέλος του;

Articles

Σε μια ιστορία που εξελίσσεται ήδη εδώ και μήνες και έχει πάρει φωτιά μέσα στο Σεπτέμβριο, λαμβάνουν χώρα κοσμοϊστορικά για το χώρο του αλκοόλ γεγονότα, που έχουν αφήσει μετέωρη τη σπουδαιότερη παγκοσμίως σχετική με τα κοκτέιλ διοργάνωση, το περίφημο Tales of the Cocktail της Νέας Ορλεάνης!

Πρόκειται για μια κατάσταση-χιονοστιβάδα, που διαρκώς εξελίσσεται, από αυτές που είναι δύσκολες να τις επιβεβαιώσεις, ακόμα και να τις καταλάβεις, με μια σειρά από γεγονότα που το ένα διαδέχεται το άλλο, και συνδέονται μεταξύ τους ως δράσεις και αντιδράσεις, με παραιτήσεις, διαψεύσεις, αποκαλύψεις και εικασίες. Μια ιστορία γεμάτη από αυτά που αγαπάμε στη χώρα μας να αποκαλούμε «διαπλεκόμενα»…

 

"Μια χιονοστιβάδα γεγονότων, λάθος χειρισμών και αποκαλύψεων, ήρθε να ταράξει συθέμελα τη σπουδαιότερη παγκοσμίως σχετική με τα κοκτέιλ διοργάνωση, το περίφημο Tales of the Cocktail της Νέας Ορλεάνης!"

 

 

Πώς ξεκίνησαν τα προβλήματα στο Tales of the Cocktail

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πολ Τένερμαν (Paul Tuennerman) συνιδρυτής του TOTC, μαζί με τη σύζυγό του Αν Τένερμαν (Ann Tuennerman), κατηγορήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά. Ο Πολ συμμετείχε στην καρναβαλική παρέλαση του Μάρντι Γκρας με το άρμα των Ζουλού με το πρόσωπο βαμμένο με μαύρη μπογιά –κάτι που από μόνο του θεωρήθηκε προσβλητικό- και στη συνέχεια έκανε ένα ατυχές σχόλιο που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως ρατσιστικό –και από μια οπτική γωνία ήταν κι όλας. Αυτά είναι πράγματα που στην Αμερική του 2017 δεν περνούν στα ψιλά, και ο Τένερμαν αναγκάστηκε σε παραίτηση, ενώ η εταιρεία παραγωγής του TOTC, η MOJO 911 LLC συμφερόντων του ζεύγους Τένερμαν –τα διαπλεκόμενα που λέγαμε, έφτιαξε ένα Ανεξάρτητο Συμβούλιο (Diversity Council) για να βεβαιώσει την ανεξαρτησία και την πολυπολιτισμικότητα της συνολικής φύσης του Tales…

 

Tales of the cocktail

 

"Ο Τένερμαν αναγκάστηκε σε παραίτηση, ενώ η εταιρεία παραγωγής του Tales of the Cocktail, MOJO 911 LLC συμφερόντων του ζεύγους Τένερμαν –τα διαπλεκόμενα που λέγαμε, έφτιαξε ένα Diversity Council για να βεβαιώσει την ανεξαρτησία της συνολικής φύσης του"

 

 

Τα χειρότερα για το Tales of the Cocktail, έπονταν…

Μόλις έξι μήνες μετά όμως, αποκαλύφθηκε ότι η Αν αποπειράθηκε να επαναφέρει το σύζυγό της μονομερώς, χωρίς να ενημερώσει κανέναν από το Συμβούλιο, με τον δεύτερο τη τάξη σε αυτό, τον Κόνι Ασάρε-άπια (Colin Asare-appiah) να γίνεται έξαλλος και να δηλώνει παραίτηση, με κάμποσα μέλη να προτίθενται να ακολουθήσουν. Η, αν μη τι άλλο, ύποπτη μεθόδευση που ακολούθησε η Τένερμαν, δημιούργησε ένα μύλο από υποψίες, και κυρίως απαξίωσε το Συμβούλιο που θεωρήθηκε ότι ήταν απλά ένα αχυρένιο δημιούργημα χωρίς πραγματική ισχύ, που φτιάχτηκε προσχηματικά απλά για να απαλύνει τις εντυπώσεις.

 

"Με το κοινό ιδιαίτερα δύσπιστο και τις μεγάλες βιομηχανίες που στηρίζουν οικονομικά το Tales of the Cocktail να μη βλέπουν με καλό μάτι τον αρνητικό αντίκτυπο, το ζεύγος Τένερμαν δεν είχε παρά να παραιτηθεί."

 

Με όλα βλέμματα στραμμένα στις εξελίξεις που γίνονταν στο TOTC, το μπαρμανικό κοινό πλέον ιδιαίτερα δύσπιστο και πάνω από όλα τους χορηγούς και τις μεγάλες βιομηχανίες που στηρίζουν οικονομικά τη διοργάνωση, να μη βλέπουν με καθόλου θετικό μάτι τον ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο της όλης ιστορίας, το ζεύγος Τένερμαν δεν είχε παρά μόνο μία λύση, αυτή της παραίτησης…

Οι Τένερμαν ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από την οργάνωση του TOTC και από την διαχείριση της εταιρείας παραγωγής του, της οποίας βεβαίως παραμένουν ιδιοκτήτες. Με ανακοίνωσή τους, χωρίς να δίνουν πολλές λεπτομέρειες, έκαναν γνωστό ότι την ηγεσία θα αναλάβει η μέχρι τώρα Διευθύντρια Παραγωγής Μελίσα Γιανγκ (Melissa Young), ενώ οι ίδιοι σταδιακά θα αποσυρθούν από τους τωρινούς τους ρόλους.

 

"Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η νέα επικεφαλής του Tales of the Cocktail, έχει ήδη κληθεί να απαντήσει σε κατηγορίες για ατασθαλίες στην οικονομική διαχείριση των εσόδων της διοργάνωσης."

 

Σα να μην έφταναν αυτά, ήδη η Γιανγκ έχει κληθεί να απαντήσει σε ένα νέο παράλληλο σκάνδαλο –ή υποτιθέμενο σκάνδαλο- όπου η Τένερμαν κατηγορείται για κακοδιαχείριση των δωρεών προς το συνέδριο –επί της ουσίας αποκαλύφθηκε από το Neat Pour ένα έγγραφο, το οποίο στη συνέχεια εξαφανίστηκε, και για το οποίο η Γιανγκ απάντησε γενικά ότι η Εφορία έχει κάνει ελέγχους και δεν έχει βρει κάτι μεμπτό.

 

Tales of the cocktail

 

Ποιο είναι όμως το μέλλον του Tales of the Cocktail;

Το βέβαιο είναι ότι έχει ξεσπάσει μια θύελλα, με διάφορες κατηγορίες και υποψίες να πλανώνται στον αέρα γύρω από το TOTC και τους δημιουργούς, ιδρυτές και διοργανωτές του, τους Τένερμαν, να έχουν έρθει σε δεινή θέση. Το ζεύγος, έχει περιέλθει σε αυτή από δικούς του χειρισμούς και ο δρόμος της επιστροφής στην παλιά δόξα και εμπιστοσύνη μοιάζει δύσκολος, αφού πλέον κατηγορούνται από διάφορες πλευρές ανοικτά ακόμα και για αισχροκέρδεια.

 

"Τα τρομακτικά λάθη των Τένερμαν δεν μπορούν να ξεχαστούν, αλλά δε μπορεί και να παραγνωριστεί το γεγονός ότι είχαν καταφέρει να αναγάγουν το Tales of the Cocktail στο σπουδαιότερο event για ποτά παγκοσμίως."

 

Από την άλλη, αυτό δεν αναιρεί ότι μέχρι σήμερα, επί της ουσίας τα είχαν καταφέρει μάλλον καλά, στο να αναγάγουν του TOTC στο σπουδαιότερο event για ποτά παγκοσμίως. Σίγουρα η απεμπλοκή τους λοιπόν, δε θα είναι κάτι εύκολο, ούτε για τη διοργάνωση, ούτε για όσους κληθούν να τους αντικαταστήσουν.

Και πάνω απ’ όλα, μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί σε όλα όσα έχουν συμβεί η ίδια η αγορά, που αποτελεί και τον βασικότερο μοχλό και αιτία για την πραγματοποίηση τέτοιων διοργανώσεων…

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Αχιλλέας Αναστασόπουλος είναι καλό παιδί. Ασχολείται με τα αυτοκίνητα, τις γάτες και το γράψιμο. Επαγγελματίας χομπίστας και ερασιτέχνης δημοσιογράφος, αρθογραφεί στην τελευταία σελίδα του περιοδικού Drive και διατηρεί το...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Αναρχία στο Tales of the Cocktail. Ήρθε το τέλος του;"

Articles

Δημοσιεύτηκε στις 09/10/2017