A ( Cobbler ) for Athens

A for Athens, Cobbler Grace Gely, 28, fashion designer

 

Βοοze: A for Athens Cobbler

Quote: ”Embrace your weirdness”

Spot: A for Athens

 

Σε αυτήν την πόλη, όπως και σε τόσες άλλες στον κόσμο, τα μαγαζιά μπορούν να διακριθούν σε δύο κατηγορίες: σε αυτά που διαθέτουν προνομιακό location και σε αυτά που δεν το έχουν. Τα πρώτα συχνά ευνοούνται από πλεονεκτήματα όπως η καταπληκτική θέα, η γειτνίαση με ιστορικά αρχιτεκτονήματα και συνήθως μια «ενέργεια» ικανή συχνά να σου κόβει την ανάσα. Σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις όμως, τα μαγαζιά αυτά μοιάζουν να επαναπαύονται σε αυτά τα δεδομένα και να αφήνουν σε δεύτερη μοίρα ζητήματα που αφορούν στον κατάλογό τους, την εξυπηρέτησή τους απέναντι στον πελάτη και τέλος και, ίσως πιο σημαντικό από όλα, τη φιλοξενία προς τους επισκέπτες τους.

Τι γίνεται όμως όταν χάρη στην ευγενή τρέλα κάποιων το αποτέλεσμα όχι μόνο ανταποκρίνεται θετικά σε όλα παραπάνω, αλλά και καταλήγει να τα αφομοιώνει και να τα ενσωματώνει σε ένα αποτέλεσμα που τείνει να ξεπερνά τις προσδοκίες μας;

 

"Στη Χρονομηχανή, όπως λέγεται ο κατάλογος, του A for Athens υπό τη φροντίδα του Θοδωρή Πυρίλλου και της ομάδας του, η Αθήνα είναι ο τελευταίος σταθμός, τόσο γεωγραφικά όσο και γευστικά."

 

A for Athens, Cobbler

 

Εκεί συνάντησα ένα χαμογελαστό και χαρισματικό κορίτσι που ακούει στο urban-princess όνομα Grace Gely. Η Grace Gely είναι μια προσωπικότητα που αποτυπώνει με σύγχρονο τρόπο την αστική ενέργεια της πόλης, κάτι το οποίο διαγράφεται και στη συλλογή ρούχων που σχεδιάζει, και χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές, κομψότητα και απλότητα που αποπνέει θηλυκότητα, με εμφανείς επιδράσεις από αιθέριες φιγούρες και αρκετά ρομαντικά στοιχεία του παρελθόντος.

 

 

Α for Athens γεμάτο Grace. Κι ένα Cobbler

Θα έλεγε κανείς πως με παρόμοιο τρόπο καθορίζεται και η γευστική παλέτα της Grace, καθότι επιδιώκει την καθαρότητα στη γεύση, το φρουτένιο χαρακτήρα, αλλά την ιδιαιτερότητα των υλικών.

Μάλλον γι αυτό το λόγο ένα από τα κοκτέιλ που έχει λατρέψει είναι το ομώνυμο του Α for Athens. Η αλκοολική του βάση ταξίδεψε από δύο αγαπημένα νησιά του Αιγαίου, τη Χίο και τη Σαντορίνη, για να καταλήξουν η Μαστίχα και το αγαπημένο Ασύρτικο αντίστοιχα, στο ποτήρι μας. Να παντρευτούν με επιτυχία και να συνδυαστούν με φρούτα (ροδάκινο, ρόδι) που θα τονίσουν τόσο τη γλύκα του λικέρ, όσο και την οξύτητα του κρασιού.

 

A for Athens, Cobbler

 

Μια φαινομενικά απλή συνταγή, αλλά ταυτόχρονα περίπλοκη, δεδομένης της δυσκολία του χειρισμού της οινικής ποικιλίας, που πάντως δείχνει πως τα κοκτέιλ μπορούν και δεν πρέπει να περιορίζονται στα αποστάγματα. Το αποτέλεσμα είναι δροσερό και πολύπλοκο, με γλυκό γευστικό προφίλ, το οποίο έχει εναλλαγές και εντάσεις. Το Α for Athens cobbler αποτελεί μια υπέροχη επιλογή για τα αθηναϊκά απογεύματα και βράδια, υπό το φως των αστεριών του Αττικού ουρανού και με φόντο την Ακρόπολη.

 

ΒoozeUp!

 

All photos by Panos Georgiou

A for Athens Cobbler

Ποτήρι: tumbler

Γαρνιτούρα: ανάμεικτα μούρα

Παρασκευή: «Χτίζουμε» τα υλικά τοποθετώντας τα ένα-ένα σε ποτήρι τύπου tumbler με τριμμένο πάγο.

Συνταγή: A for Athens team

 

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

  • 40ml λικέρ μαστίχας
  • 30ml πουρέ από λευκόσαρκο ροδάκινο
  • 30ml Λευκό κρασί από Ασύρτικο
  • 10ml shrub ροδιού

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ