Απλά ένα… τζιν με τόνικ;

Νεφέλη, 27, myfashionfruit.com family member

 

Booze:

Τζιν με τόνικ

Mood:

Νωχελικά απογεύματα

Spot:

Ipitou bar

 

Αφού τηρήθηκε πιστά το πρωτόκολλο του ΒoozeUp! και η χαμογελαστή Νεφέλη κατόπιν ερώτησης μου δέχθηκε να φωτογραφηθεί, δήλωσε περήφανα, προτού προλάβω να της πω εγώ κάτι, πως το τζιν με τόνικ είναι το αγαπημένο της ποτό. Σε σημείο τέτοιο, που τη σημερινή ανάρτηση θα μπορούσε ίσως και να τη είχε γράψει εκείνη.

Το σκέφτηκα λίγο και θυμήθηκα τα φοιτητικά μου χρόνια που άκουγα τζιν τόνικ και μια πίκρα κυρίευε όλο μου τον ουρανίσκο και από πίσω έπαιζε, θαρρείς σε λούπα, η φράση «Και μου έδωσε κινίνο, και του είπα δεν το πίνω» (δις) αλλά… θυμήθηκα πως έχω πάρει πτυχίο, οπότε μπορώ να ξεφύγω από τα νεανικά μου κλισέ.

Λογικό είναι το τζιν με τόνικ, να έχει φανατικό κοινό. Κοινό το οποίο, όσο απλό κι αν ακούγεται το τζιν με τόνικ, έχει βαλθεί να εμφανίζεται με όλο και περισσότερες παραλλαγές του ανά χείρας.

Και εξηγούμαι. Δεδομένου λοιπόν πως κάποια στιγμή εξαντλείς τους συνδυασμούς από τζιν και τόνικ με μια γκάμα προϊόντων που έχεις ως επιλογές σε ανώνυμη ζήτηση, αυτό που έχεις να κάνεις μετά είναι να κατευθυνθείς σε πρίμιουμ αποστάγματα αρκεύθου (κοινώς τζιν), παρέα με τόνικ καλοδουλεμένα, τόσο στον αρωματισμό όσο και στον αφρισμό (aka μπουρμπουλήθρες) τους.

Οι μπαρτέντερ βάλθηκαν να μας αποδείξουν πως ακόμα και ένα τζιν με τόνικ μπορεί να είναι όχι μόνο ενδιαφέρον, αλλά και πολύ δημιουργικό. Αποκορύφωμα αυτού, οι λιγότερες τω αριθμώ, μα σίγουρα ενδιαφέρουσες- custom made προτάσεις των μπαρ της πόλης, αλλά και η αναβάθμιση πιο εμπορικών ετικετών μέσω του «παντρέματος» τους με βότανα και φυσικά μέσω του σερβιρίσματός τους.

Όλοι έχουμε πιει τζιν με τόνικ αλλά ποιανού το ποτήρι είχε μέσα κοχύλια αρωματισμένα με άνθη ιβίσκου; Το BoozeUp! ξεκινάει με ένα τζιν με τόνικ. Μια ιδανική επιλογή για την αρχή της εβδομάδας μας.

Ας πιούμε σε αυτό. BoozeUp!

 

All photos by Georgia Ponirakou

Τζιν με τόνικ

Γαρνιτούρα : λεμονόχορτο, φέτα μοσχολέμονο, φέτα ροζ γκρέιπφρουτ και κοχύλια αρωματισμένα με άνθη ιβίσκου

Ποτήρι : Βουργουνδίας

Προετοιμασία : Σε ποτήρι με πάγο προσθέτεις 60ml τζιν και συμπληρώνεις με τόνικ. Αναδεύεις ελαφρώς και προσθέτεις τη γαρνιτούρα.

Συνταγή: Διονύσης Πολλάτος

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

  • 60ml Beefeater
  • Τόνικ Schweppes

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ