Δοκιμάζουμε το κοκτέιλ Back in Black στο Lost and Found

Lost+Found, bacardi Legacy

Booze: Back in Black

Quote: Όταν έχεις περιορισμούς αναπτύσσεται η δημιουργικότητα.

Spot: Lost and Found Drinkery

 

Ποιος είσαι;

Είμαι ο Κωνσταντίνος Καζέλης. Γεννήθηκα στη Λάρνακα, μεγάλωσα και εργάζομαι στην Λευκωσία.

Το 2010 ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Λιντς του Ηνωμένου Βασιλείου με θέμα την αρχιτεκτονική εξωτερικού χώρου, τις οποίες διέκοψα μετά από δύο χρόνια.

Τα τελευταία έξι χρόνια δουλεύω στο χώρο της εστίασης, εκ τον οποίον τα τέσσερα είναι πιο στοχευμένα στο μπαρ. Τώρα εργάζομαι στο Lost and Found Drinkery, που είναι και το δεύτερο σπίτι μου -αν και θα μπορούσες να το πεις και πρώτο- στη Λευκωσία και είμαι ένας από τους τρεις φιναλίστ για το Bacardi Legacy Global Cocktail Competition 2018.

"Ο Κωνσταντίνος Καζέλης εργαζεται στο Lost and Found Drinkery και είναι ένας από τους τρεις φιναλίστ για το Bacardi Legacy Global Cocktail Competition 2018."

Lost and Found, bacardi Legacy

Με τι ασχολείσαι;

Αν εξαιρέσουμε το μπαρ, που είναι και ο πυρήνας της καθημερινότητάς μου, ασχολούμαι με video editing το οποίο αρχικά ήταν ένα απλό χόμπι, αλλά στην πορεία, και μέσω του Lost and Found, ξεκίνησα στο Youtube Channel “Lost+Found Exposed” μια σειρά από βίντεο τα οποία έχουν ως σκοπό να βγάλουν προς τα έξω σπιτικά υλικά, καινούργιες και έξυπνες τεχνικές και διάφορα tips and tricks της δουλειάς. Έχω αναλάβει ολοκληρωτικά το κανάλι, από το filming, editing μέχρι και τα voice overs. Τώρα με τον διαγωνισμό ξεκίνησε μια νέα πρόκληση η οποία απαιτεί καθημερινή σκληρή δουλειά.

 

Περίγραψε το μπαρ που εργάζεσαι με πέντε λέξεις.

Fun, innovative, ever-evolving, professional, home.

"Το Youtube Channel “Lost and Found Exposed” παρουσιάζει μια σειρά από βίντεο τα οποία προβάλουν σπιτικά υλικά, καινούργιες και έξυπνες τεχνικές και διάφορα tips and tricks της δουλειάς."

 

Αν δεν ήσουν εδώ που θα ήθελες να είσαι;

Νομίζω αυτή είναι μια ερώτηση η οποία έχει άπειρες απαντήσεις σε διαφορετικές στιγμές της ζωής. Στο κάτω-κάτω κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα, και εμείς σαν άνθρωποι σταδιακά αλλάζουμε ανάλογα και με τις περιστάσεις. Θα μου άρεσε να βρεθώ Λονδίνο, αλλά ταυτόχρονα και στην Ελλάδα. Αύριο θα ήθελα να είμαι Αυστραλία, αλλά ταυτόχρονα και στην Κόστα Ρίκα. Η πραγματική απάντηση όμως είναι θέλω να είμαι κάπου που θα είμαι ο εαυτός μου και θα κάνω αυτό που με εμπνέει. Τώρα πάντως, ξέρω που είμαι, τι κάνω και γιατί και δε θα έκανα μια άμεση αλλαγή.

 

Μελλοντικά σχέδια;

Να φτάσω και να ξεπεράσω όλους όσους είχα σα μέντορες στην ζωή μου και να μπορέσω (το οποίο και θα κάνω) να υπάρξω και εγώ σα μέντορας στην επόμενη γενιά. Να βοηθήσω στην εξέλιξη αυτής της βιομηχανίας.

"To Back in Black είναι η «εξέλιξη» του θρυλικού Cuba Libre, σε μια πιο μοντέρνα, αλλά ταυτόχρονα απλή προσέγγιση, με βάση το ρούμι Bacardi Carta Blanca."

 

Τι θα πιούμε σήμερα;

Ονομάζεται Back in Black και είναι η «απάντηση» μου στον όρο Legacy. Είναι η «εξέλιξη» του θρυλικού Cuba Libre, το οποίο είναι ένα σκουρόχρωμο ποτό και εγώ το φέρνω πίσω με μια πιο μοντέρνα, αλλά ταυτόχρονα απλή προσέγγιση. Έχει σαν βάση ρούμι Bacardi Carta Blanca, αφαίρεσα την Coca – Cola και αναπαράγω αυτή την γεύση με συνδυασμό Amaro, ζάχαρη, lime, αρωματικά bitters και τόνικ.

Lost and Found, bacardi Legacy

 

 

Το BoozeUp δοκιμάζει το κοκτέιλ Back in Black στο Lost and Found

 

Σταματήστε ό,τι κάνετε. Η πιο νόστιμη «εξέλιξη» του Cuba Libre είναι εδώ, δια χειρός Κωνσταντίνου Καζέλη.

Το αγαπημένο ρούμι Bacardi Carta Blanca παντρεύεται με Amaro, ισορροπείται στη γλυκύτητά του με ζάχαρη και στην οξύτητά του με φρέσκο χυμό λάιμ. Τέλος το τόνικ συντελεί στην παρουσία δροσιστικής φυσαλίδας και επενδύει βελούδινα την αίσθηση του πικρού στο ποτό. Το Back in Black αποτελεί μια ποιοτικότατη, απλή παρόλα αυτά παραλλαγή του θρυλικού κοκτέιλ που συνόδεψε και συνοδεύει γευστικά χαρούμενες στιγμές διασκέδασης.

"Στο Back in Black το Bacardi παντρεύεται με Amaro, ισορροπείται στη γλυκύτητα με ζάχαρη και στην οξύτητά με φρέσκο χυμό λάιμ, ενώ το τόνικ επενδύει βελούδινα την αίσθηση του πικρού στο ποτό."

Είναι δροσερό, γευστικό και καταφέρνει να αναδείξει με καθαρότητα όλα του τα συστατικά, με κυρίαρχο βεβαίως το ρούμι Bacardi Carta Blanca που αποτελεί και τη βάση του ποτού. Μία ίσως αυτοβιογραφική λεπτομέρεια είναι πως μπορεί -ακόμα περισσότερο- να αποτελέσει την ιδανική εναλλακτική για όσους δε μπορούν να καταναλώσουν Coca-Cola (βλ. ομοιοπαθητική). Σε κάθε περίπτωση θα το χαρείτε πολύ!

 

BoozeUp!

 

All photos are copyrighted material and all rights are reserved for Bitterbooze.com

Βack in Black

 

Παρασκευή: Προσθέτουμε όλα τα συστατικά εκτός του τόνικ σε ένα ποτήρι τύπου Highball. Βάζουμε πάγο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Στην συνέχεια απογεμίζουμε με τόνικ και γαρνίρουμε με μια φλούδα λάιμ.

Ποτήρι: Τύπου highball

Γαρνιτούρα: φλούδα λάιμ

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

  • 45ml ρούμι Bacardi Carta Blanca
  • 20ml Amaro ( Averna, Ramazzotti, Montenegro )
  • 15ml Sweetend Sour Mix (φρέσκος χυμός λάιμ ανακατεμένος με λευκή ζάχαρη)
  • 2 ριξιές Dr. Adams Bokers Bitters
  • τόνικ

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ