Δοκιμάζουμε καφέ φίλτρου σε clever dripper στο Underdog

underdog, καφές φίλτρου Βασίλης, δημοσιογράφος, 38 ετών

 

Βooze: καφές φίλτρου σε clever dripper

Quote: Mi Atenas/poiatamtapoiosvaggelis

Spot: Underdog

 

Ποιός είσαι;

Είμαι ο Βασίλης και σαν Παρθένος έχω πολλές μανίες. Μου αρέσει να μαγειρεύω και να φτιάχνω κουλούρια. Συλλέγω Playmobil και μολύβια, και βλέπω φανατικά ποδόσφαιρο. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, παίρνω τους δρόμους και τρέχω, ή πάω στο box του Crossfit Kallithea και λιώνω στον ιδρώτα. Πολλοί λένε ότι ψευδίζω, αλλά υπάρχει ψευδός Ισπανός;

 

underdog, καφές φίλτρου

 

Με τι ασχολείσαι;

Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία. Γράφω σχετικά με τη γαστρονομία σε ηλεκτρονικές σελίδες, όπως στα Olivemagazine.gr, fnl.gr και andro.gr. Αγαπώ το καλό φαγητό, γοητεύομαι από ένα βερμούτ, συναρπάζομαι από ένα Negroni και λατρεύω φυσικά να πίνω καφέ.

 

"Στο Underdog έρχομαι συχνά, είναι κατά κάποιο τρόπο το γραφείο μου, γράφω και χαζεύω τον κόσμο, απολαμβάνοντας έναν υπέροχο καφέ φίλτρου."

 

 

Έρχεσαι συχνά στο Underdog και γιατί;

Στο Underdog έρχομαι συχνά, τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι κατά κάποιο τρόπο το γραφείο μου. Αρέσκομαι να βρίσκομαι εδώ και να γράφω, απολαμβάνοντας μια καλή κούπα καφέ και χαζεύοντας τον κόσμο που έρχεται και φεύγει.

 

underdog, καφές φίλτρου

 

 

Αν δεν ήσουν εδώ που θα ήθελες να είσαι;

Αν δεν ήμουν στην Αθήνα που θα ήθελα να είμαι; Στη Μαδρίτη βέβαια, την άλλη πόλη που λατρεύω. Να χάνομαι στα μικρά κατηφορικά και ανηφορικά στενά του Lavapies και της LaLatina, να χώνομαι σε κάποιο μπαρ και να πίνω σπιτικό παγωμένο vermouth de grifo και να τρώω jamón, να περπατάω στην Gran Via χαζεύοντας τα κτήρια της, και να φοράω τα αθλητικά μου παπούτσια και να τρέχω στο πάρκο του Retiro.

 

 

Μελλοντικά σχέδια;

Στο μέλλον θα ήθελα να συνεχίσω αυτή τη δουλειά που αγαπώ τόσο πολύ, και να μπορώ να ταξιδεύω ακόμα περισσότερο. Θα ήθελα πολύ να πάω σε μια φάρμα στην Κολομβία ή στον Παναμά και να δω ότι τη διαδικασία παραγωγής του καφέ.

 

underdog, καφές φίλτρου

 

"Σήμερα προτίμησα τον “washed” καφέ φίλτρου από την Κένια που καβουρδίσει ο Τάσος Δεληχρήστος και παρασκευάζουν στο Underdog με τη μέθοδο του clever dripper."
  

 

 

Τι θα πιούμε σήμερα;

Σήμερα θα πιούμε ένα καφέ φίλτρου από την Κένυα που τελευταία έχω λατρέψει και έχει καβουρδίσει ο Τάσος Δεληχρήστος. Ο καφές παρασκευάστηκε με τη μέθοδο του clever dripper. Είναι “washed”, από την Κένυα από την φάρμα Gora Kone, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων. Δίνει αρώματα και γεύσεις από μούρα, blackberry και μαύρα σταφύλια, έχει μέτρια οξύτητα και γλυκό ευχάριστο τελείωμα.

 

 

 

Το #ΒoozeUp δοκιμάζει καφέ φίλτρου σε clever dripper στο Underdog

Είναι μια πραγματική αποκάλυψη να μπορείς να δοκιμάζεις και να απολαμβάνεις έναν καλοφτιαγμένο ποιοτικό καφέ φίλτρου, ειδικά αν λάβουμε υπόψη πόσο παρεξηγημένος είναι αυτός ο καφές φίλτρου. Αρκεί άλλωστε να ξεκινήσουμε από τα απλά, το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν τον αποκαλούν καν σωστά, ζητώντας έναν «γαλλικό» και λαμβάνοντας συνήθως κάτι εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας.

 

"Είναι μια πραγματική αποκάλυψη να μπορείς να δοκιμάζεις και να απολαμβάνεις έναν καλοφτιαγμένο ποιοτικό καφέ φίλτρου σαν αυτόν που δοκιμάσαμε στο Underdog."

 

Ευτυχώς, στη σύγχρονή εποχή του καφέ στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η καλή πρώτη ύλη, σε συνδυασμό με την κατάρτιση των επαγγελματιών -οι οποίοι μάλιστα διαπρέπουν σε διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά και με τις τεχνικές μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί, έχουν οδηγήσει σε ένα γευστικά υπέροχο αποτέλεσμα. Ο καφές πλέον αντιμετωπίζεται όχι ως κάτι που «ανοίγει το μάτι το πρωί», αλλά ως ένα ποιοτικό ρόφημα που καλύπτει γευστικά και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

 

underdog, καφές φίλτρου

 

"Ο αρωματικός χαρακτήρας του καφέ φίλτρου σε clever dripper που ήπιαμε  στο Underdog, έχει αρώματα μαύρων και κόκκινων φρούτων, μέτρια οξύτητα και γεμάτη, ευχάριστη ένταση."

 

 

Στο δια ταύτα λοιπόν ο καφές φίλτρου σε clever dripper στο Underdog ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Ο αρωματικός του χαρακτήρας προσδιορίζεται κυρίως από αρώματα μαύρων και κόκκινων φρούτων όπως βατόμουρα, μύρτιλα και cranberries. Η οξύτητά του είναι μέτρια, αν και ικανοποιητική, και η συνολική ένταση μαζί με την επίγευση, είναι γεμάτη και ευχάριστη.

 

BoozeUp!

 

All photos by Antreas Chatziparissis for Bitterbooze.com

Τα στοιχεία του καφέ:

 

Χώρα: Κένυα

Περιοχή: Kamwangi

Ποικιλίες: SL-28, SL-34, K7

Επεξεργασία: washed

Yψόμετρο: 1800 μέτρα

Καλλιεργητής: New Ngariama Cooperative Society

• Αρωματικά στοιχεία του καφέ: •

  • Βατόμουρα
  • Μύρτιλλα
  • Cranberries

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ