Δοκιμάζουμε Connemara peated single malt στο Αλεξανδρινό

Connemara peated single malt, Αλεξανδρινό Βασίλης / 29 / μπαρτέντερ

 

Booze: Connemara peated single malt Irish whiskey

Quote: «Ζωή είναι μια αντιβαρυτική συμπεριφορά»

Spot: Αλεξανδρινό bistrot

 

 

Ποιός είσαι;

Γεννήθηκα στην Αθήνα, Παρασκευή βράδυ. Μεγάλωσα με δύο ενδοτικούς γονείς, ακούγοντας Αρλέτα και Τενεκεδούπολη και παρατηρώντας με τις ώρες τον παππού μου να ζωγραφίζει γιγαντοαφίσες κινηματογράφων. Όχι, δε ζωγράφισα ποτέ. Η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με το αλκοόλ ήταν σε αναγνωστικό επίπεδο όταν πήγαινα γυμνάσιο. Είμαι σπάταλος, κοιτώ επίμονα τους άλλους, θυμώνω και ξεχνώ πολύ εύκολα. Πιστεύω πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, αλλά προσαρμόζονται κατά το δοκούν. Είμαι άθεος και προοδευτικός σοσιαλιστής.

 

"Ο Βασίλης, μπαρτέντερ και φιλόσοφος του δρόμου και της ζωής, μας άνοιξε την καρδιά του, κρατώντας ένα Connemara peated single malt και έχοντας διάθεση εξομολογητική…"

 

Με τι ασχολείσαι;

Ασχολούμαι με το αλκοόλ και την ιστορία του, τη φιλοσοφία και τις τέχνες. Εργάζομαι ως μπαρτέντερ με σκοπό να εξυπηρετώ την ευχαρίστηση, αλλά και τη σπατάλη χαμένου χρόνου των ανθρώπων που με επισκέπτονται. Αυτό μου συμβαίνει για λίγο παραπάνω από έντεκα χρόνια και το έχω ανάγκη.

 

Connemara peated single malt, Αλεξανδρινό

 

 Έρχεσαι συχνά στο Αλεξανδρινό και γιατί;

Στο Αλεξανδρινό δεν έρχομαι συχνά, απλά κάποια στιγμή στη ζωή μου πήρα εδώ μια σημαντική απόφαση.

 

Αν δεν ήσουν εδώ, που θα ήθελες να είσαι;

Θα ήθελα να περπατώ στη Ρώμη, ή να την κοιτώ από το παράθυρο ενός ξενοδοχείου. Πράγμα που βέβαια κάνω κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία.

 

Μελλοντικά σχέδια;

Δεν τολμώ. Προτιμώ απλά να διαχειρίζομαι τις συμπτώσεις. Έχω φιλοδοξίες, αλλά δεν τις κυνηγάω εμμονικά.

 

"«Δεν έρχομαι συχνά στο Αλεξανδρινό, αλλά δε θα ξεχάσω ποτέ μια σημαντική απόφαση που πήρα κάποτε εδώ», μας λέει ο Βασίλης, πίνοντας μια γουλιά από το Connemara peated single malt του, μάλλον ικανοποιημένος από τον εαυτό του."

 

Connemara peated single malt, Αλεξανδρινό

 

Τι θα πιούμε σήμερα;

Σήμερα θα πιούμε Connemara peated single malt Irish whiskey. Πρώτον γιατί είναι εύκολο να το προφέρεις και δεύτερον γιατί θεωρώ πως η έντονη τύρφη είναι ένας τρόπος να αποθηκεύσεις στη μνήμη σου μια συγκεκριμένη στιγμή. Επίσης είναι ένα Irish whiskey οπότε απέχει αρκετά από την τελειότητα, άρα δεν θα γίνει βαρετό και μονότονο. Γενικά σου δίνει την πολυτέλεια να το αποδέχεσαι και να το απορρίπτεις εναλλάξ. Είναι ένα εγωιστικό ουίσκι.

 

"Το Connemara peated single malt Irish whiskey έχει έντονο το στοιχείο της τύρφης και συνολικά μία καλά καπνιστή και ζαχαρένια «μύτη», με ανθικές νότες, νύξεις ελιάς, μελιού και ξύλου, ενώ η παλέτα του στόματος είναι γεμάτη και μαλακή."

 

 

Το BoozeUp δοκιμάζει Connemara peated single malt Irish whiskey

Γι αυτούς που στη λέξη τύρφη το μυαλό τους πάει κατευθείαν στα νησιά Islay, το Connemara peated single malt Irish whiskey έρχεται να τους πείσει πως και στη γείτονα χώρα Ιρλανδία το αποστακτήριο Cooley έχει εξαιρετικά δείγματα αυτού του προφίλ. Το Connemara peated single malt Irish whiskey έχει έντονο το στοιχείο της τύρφης και συνολικά μία καλά καπνιστή και ζαχαρένια «μύτη». Ξεχωρίζουν ακόμα κάποιες ανθικές νότες, καθώς και νύξεις ελιάς, μελιού και ξύλου. Η «παλέτα» του στόματος είναι γεμάτη και, παραδόξως, μαλακή. Έχει ομοίως την έντονη παρουσία της τύρφης, καθώς και αρωμάτων δημητριακών, καπνού και μελιού. Η επίγευσή του είναι μακριά και πικάντική, με κυρίαρχο το μελένιο και καπνιστό χαρακτήρα. Για μεγαλύτερη απόλαυση δοκιμάστε το σκέτο ή με τρεις σταγόνες εμφιαλωμένου νερού.

 

BoozeUp!

 

All photos by Antreas Chatziparissis for Bitterbooze.com

Χώρα: Ιρλανδία

Κατηγορία: Irish whiskey

Τύπος: single malt

Αλκοολικός τίτλος: 40%

Αποστακτήριο: Cooley

• Συνοδεύει εξαιρετικά: •

  • Καπνιστό στήθος πάπιας
  • Λουκάνικα μοσχαριού

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ