Ο Daniel Egnéus στο Monsieur Barbu

Daniel Egnéus, Monsieur Barbu, russian standard Daniel, 44, artist - illustrator

 

Booze: Russian Standard Vodka

Quote: I know why I drink vodka

Spot: Monsieur Barbu

 

Το πιο φαινομενικά ασήμαντο πράγμα μπορεί να είναι επιφορτισμένο με μια ιδιαίτερη και μοναδικής σημασίας διάσταση. Αυτό είναι άλλωστε που πιθανότατα δίνει το ερέθισμα για την έμπνευση και τελικά το έναυσμα για τη δημιουργία.

Στην περίπτωση του Daniel Egnéus (Ντάνιελ Έγκνεους) η πρόταση αυτή συνοψίζεται στον, δικής του επινόησης, όρο “Quotidiano-Straordinario”. Σε μία, ενδεχομένως όχι απόλυτα επιτυχημένη, προσπάθεια, ο όρος μπορεί να αποδοθεί στα ελληνικά ως «Καθημερινά-Αξιοσημείωτα».

 

"Η έμπνευση και η δημιουργία του Daniel Egnéus συνοψίζεται στον όρο “Quotidiano-Straordinario”, που μπορεί να αποδοθεί στα ελληνικά ως «Καθημερινά-Αξιοσημείωτα»."

 

Αυτή είναι άλλωστε και, για όσους δεν έτυχε να γνωρίζουν ακόμα τον Ντάνιελ και τη δουλειά του, η φράση που αποτυπώνει το στιλ το οποίο τον χαρακτηρίζει. Επιτυχημένος και παραγωγικός ζωγράφος και illustrator ο ίδιος, χωρίς να έχει λάβει επίσημη σπουδή πέραν της επονομαζόμενης δια βίου εκπαίδευσης, ζωγραφίζει υπαρκτά στοιχεία της πραγματικής ζωής με μία εξέχουσα ποιητική προσέγγιση. Το  γεμάτο βάθος και ομορφιά έργο του, είναι μια έκφραση της πολύχρωμης και πλούσιας ζωή του στο Μιλάνο, τη Ρώμη και την Αθήνα. Της ισορροπίας μεταξύ των στιγμών που περνά με φίλους, αλλά και των στιγμών της περισυλλογής και της παραγωγικής μοναχικότητας.

 

Daniel Egnéus, Monsieur Barbu, russian standard

 

Η Αθήνα του Daniel Egnéus

Η Αθήνα είναι ο μέχρι τώρα τελευταίος σταθμός στα ταξίδια του Egneus. Ζει και εργάζεται εδώ τα τελευταία πέντε χρόνια, και το έναυσμα της επιλογής ήταν η επιζήτηση ενός ουσιαστικά μεσογειακού τρόπου ζωής. Τα έργα του αποτυπώνουν την εντύπωση που έχει για την πόλη. «Η ζωή στην Αθήνα είναι υπέροχη, πιο πολύ από ότι μπορεί να ξέρει κάποιος». Κι έπειτα, είναι και οι καθημερινές περιπλανήσεις σε αυτήν. Τα μαγαζιά που επιλέγει να συναντήσει τους φίλους του ή να χαλαρώσει μόνος τα βράδια απολαμβάνοντας τη βότκα του. Ένα από αυτά είναι το Monsieur Barbu όπου θα τον πετύχεις να πίνει το ποτό του, συνήθως μόνος του.

 

"«Η ζωή στην Αθήνα είναι υπέροχη, πιο πολύ από ότι μπορεί να ξέρει κάποιος», μας λέει με σιγουριά και μυστήριο, ο Daniel Egneus."

 

Σε ένα από τα αγαπημένα του σημεία στην πόλη, στο χρωματιστό Monsieur Barbu με το γνωστό πλέον κυριακάτικο μπραντς, το μυρωδάτο καφέ και τις χειροποίητες καραμέλες τα απογεύματα και τα κοκτέιλ με την ξεσηκωτική μουσική το βράδυ,  συναντηθήκαμε και υποδεχθήκαμε τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου απολαμβάνοντας το αγαπημένο του ποτό. Βότκα με πάγο.

 

Daniel Egnéus knows why he drinks vodka

Η επιλογή του ποτού είναι από μεριάς του πολύ συνειδητή. «Ξέρω γιατί πίνω βότκα…», μας λέει, «…όπως ξέρω και γιατί τρώω πατάτες. Κανένας δεν κουράζεται να τρώει πατάτες. Είναι κάτι αντίστοιχο». Η ουδετερότητα της βότκας σε ότι αφορά το γευστικό και αρωματικό προφίλ της, την καθιστά ένα προϊόν για το οποίο δε μπορείς να νιώσεις γευστικό τουλάχιστον (και όχι ποσοτικό) κορεσμό.

 

Daniel Egnéus, Monsieur Barbu, russian standard

 

"«Ξέρω γιατί πίνω βότκα…», μας λέει ο Daniel Egnéus , «…όπως ξέρω και γιατί τρώω πατάτες. Κανένας δεν κουράζεται να τρώει πατάτες. Είναι κάτι αντίστοιχο»."

 

Εν προκειμένω, η βότκα Russian Standard, είναι φτιαγμένη από επιλεγμένα σιτηρά και νερό από τα παγόβουνα του ρώσικου βορρά. Είναι μαλακή και ντελικάτη. Έχει μία απλότητα και καθαρότητα στη γεύση η οποία ανταποκρίνεται στα κριτήρια που χαρακτηρίζουν, σύμφωνα με τον Daniel, ένα ποτό απολαυστικό και αιθέριο. Τόσο που θα τολμούσε να τη συνδυάσει με στρείδια και ωμά θαλασσινά με ουμάμι γεύση.

BoozeUp!

 

*Σήμερα ημέρα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου κυκλοφορεί η νέα συνεργασία του Ντάνιελ με το συγγραφέα Νιλ Γκέϊμαν (Neil Gaiman) το τετράπτυχο AMERICAN GODS, ANANSI BOYS, BLACK DOG and THE MONARCH OF THE GLEN. Τα βιβλία περιλαμβάνουν 140 διπλοσέλιδες εικονογραφήσεις του ιδίου. Εκδόσεις Headline Publishing UK. Ο Daniel επίσης προσφάτως βρισκόταν στην Αβάνα για λογαριασμό του Departures Magazine και της American Express για να εργαστεί με τον Καρλ Λάγκερφελντ στην Cruise Collection της Chanel.

 

All photos by Christos Tzoutis for Bitterbooze.com

Βότκα Russian Standard

Χώρα: Ρωσία

Συσκευασία: 700 ml

Κατηγορία: Wheat Vodka

Αλκοολικός Βαθμός: 40%

• Προτεινόμενα κοκτέιλ •

  • Vesper
  • Cosmopolitan
  • Bloody Mary

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ