Krug Grande Cuvée και ευ ζην

Krug Grande Cuvée, Ari Vezene, Vezene Άρης, 39, σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίων

Booze: Krug Grande Cuvée

Spot: Vezene

Quote: Cin Cin!

 

Καθημερινά, από την ώρα που θα ανατείλει ο ήλιος, μέχρι και που θα σηκωθεί ξανά, όλοι οι άνθρωποι θαρρείς διανύουν το ταξίδι τους μέσα στην καθημερινότητα και συνολικά μέσα στη ζωή. Ανάμεσα στις δραστηριότητες, που ποικίλουν και διαφέρουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που και οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους, μπορεί συχνά κανείς να διακρίνει μια αέναη προσπάθεια για ευ ζην.

Πράγματι, η ευζωία είναι ένα ζήτημα που εκτός από φιλοσόφους και θεωρητικούς, απασχολεί καθημερινά και τον κοινό ανθρώπινο νου, αλλά και για να μπούμε στο θέμα μας, και όλους εκείνους από το ευρύτερο πεδίο γαστρονομίας- φιλοξενίας.

 

"Διότι, τι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υπέρτατο δείγμα καλοζωίας, αν όχι το εθιμοτυπικό ενός γεύματος με εξέχουσες πρώτες ύλες, ντελικάτες γεύσεις και ένα υπέροχο κρασί να τα συνοδεύει;"

 

Ευ ζην στο Vezene

Αυτή η σκέψη απασχολεί βεβαίως και τον Άρη, τον οποίο συνάντησα στο αγαπημένο Vezene, ένα εστιατόριο το οποίο αποπνέει κουλτούρα ευζωίας,  τόσο στις γεύσεις του όσο και στη συνολική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες του, πολλοί εκ των οποίων είναι και φανατικοί υποστηρικτές του.

Σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Άρης είναι το παράδειγμα ενός ανθρώπου που μέσω της δουλειάς του έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο και κυριολεκτικά τον έχει γευτεί κιόλας. Παιδί παγκόσμιας κουλτούρας και αντίληψης, αλλά την ίδια στιγμή με έντονα αποτυπωμένες τις ελληνικές και δει τις λευκαδίτικες και μεγανησιώτικες καταβολές του, έχει καταλήξει πως η ιδανική για εκείνον επιλογή στο τι θα γεμίσει το ποτήρι του είναι η σαμπάνια, και συγκεκριμένα η Krug Grande Cuvée brut, την οποία εύστοχα θα χαρακτηρίσει ως σαμπάνια φαγητού.

 

Krug Grande Cuvée brut για ευζωία

Στην περίπτωση της Krug, δε μιλάμε απλά για μία σαμπάνια, αλλά για μία γευστική αποκάλυψη. O διαχρονικός της χαρακτήρας μπορεί και συμφιλιώνει το θεωρητικά παράδοξο «ωριμότητα και φρεσκάδα».

 

"Γεμάτη σε γεύση και ταυτόχρονα φινετσάτη, η Krug Grande Cuvée είναι μια πολύ πληθωρική σαμπάνια. Είναι αποτέλεσμα της ανάμειξης περίπου 120 κρασιών, από δέκα ή περισσότερες διαφορετικές χρονιές, και τρεις ποικιλίες σταφυλιών."

 

Krug Grande Cuvée, Ari Vezene, Vezene

 

Η εξαιρετική της φινέτσα εκφράζεται μέσα από λεπτές φυσαλίδες και το γευστικό της προφίλ καθορίζεται από νότες φρυγανισμένου ψωμιού, τσουρεκιού, την αίσθηση από προζύμι, ξηρούς καρπούς, όπως το φουντούκι και η αμυγδαλόψιχα, καθώς και αρώματα ώριμων λευκόσαρκων φρούτων, λεμονιού, μελιού και λευκών λουλουδιών.

 

"«Άνευ των αναγκαίων αδύνατον και ζην και εύ ζην» – Αριστοτέλης"

 

Η Krug είναι μια πολυτελής επιλογή, αλλά αξίζει την υπέρβαση. Εξάλλου μιλώντας με τον Άρη καταδικάσαμε από κοινού την ενοχή των ακριβών πρώτων υλών με την προϋπόθεση πως όταν χρειάζεται είμαστε σε θέση να ζούμε και χωρίς αυτά.

Η προσαρμοστικότητά μας στα αγαθά που θα καταναλώσουμε μπορεί να αποβεί ευεργετική για τη διάθεσή μας, ο συμβιβασμός όμως στο παρέα με ποιους θα τα απολαύσουμε είναι περιττός. Στο τέλος της ημέρας ο ανθρώπινος παράγοντας και ο χρόνος που διαθέτουμε για τις προσωπικές μας στιγμές είναι καταλύτες στην επιτυχία, αλλά και στην ευζωία.

Και προς τιμήν αυτού αναφωνήσαμε «τσιν-τσιν» προγραμματίζοντας όμορφες στιγμές για το καλοκαίρι που μόλις ήρθε.

Booze Up!

 

All photos by Christos Tzoutis

Krug Grande Cuvée brut

Χώρα: Γαλλία

Κατάταξη: Champagne AOC

Ποικιλίες: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Αλκοολικός τίτλος: 12%

Ποτήρι: τύπου flute

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-12 °C

• Προτεινόμενοι συνδυασμού φαγητού •

  • Παρμεζάνα
  • Συναγρίδα
  • Φουά γκρα με τρούφα

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ