Λισγάρι: μποέμ ή μπουρζουά

Δήμητρα, 34, φωτογράφος και στιλίστρια

 

Booze:

Λισγάρι, Κτήμα Μουσών

 

Quote:

Κάνε ό,τι θέλεις. Ο κόσμος αυτός είναι φανταστικός και έχει φτιαχτεί από αντιφάσεις

 

Spot:

BoBo, Boheme Bourgeois

 

Το κρασί μετά το σινεμά ήταν, είναι και θα είναι, μία από τις πιο λυτρωτικές απολαύσεις της ενήλικης ζωής μας. Πείτε ό,τι θέλετε, αλλά δεν έχω γνωρίσει κανέναν σινεφίλ που να απαρνείται αυτήν τη συνήθεια. Πιθανότατα διότι, η αναβίωση της υπόθεσης της ταινίας με την κουβέντα, κι ο προβληματισμός σχετικά με το φινάλε, βρίσκουν, μεταξύ άλλων, καταφύγιο και απαντήσεις στα μπαρ της πόλης.

Σε μια παρόμοια κατάσταση συνάντησα και τη Δήμητρα στο Boheme Bourgeois. Είχε μόλις παρακολουθήσει τον Αστακό, του Γιώργου Λάνθιμου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, και είχε τρέξει να πει τις εντυπώσεις της στους τέσσερις φίλους της, και ιδιοκτήτες του μοναδικού μέχρι στιγμής μπαρ κρασιού στο Κουκάκι.

Η αλήθεια βέβαια είναι, πως την βρίσκεις εκεί συχνά, ασχέτως αν έχει προηγηθεί σινεμά, αφού το BoBo έχει, κατά κάποιο τρόπο, στεγάσει τη φιλία τους. Περάν του, ανεπίδεκτου μέχρι πρότινος, κοινού της περιοχής, έκανε και την ίδια να αγαπήσει το (εμφιαλωμένο πάντα) κρασί. Αυτό, το παραδέχεται και η Δήμητρα, η οποία πλέον έχει καταλήξει και στα κριτήρια που θεώρει ως σημαντικά για να επιλέξει τι θα πιεί. «Μου αρέσει το κρασί με αρωματικό χαρακτήρα, η αίσθηση που δίνει με ταξιδεύει. Συνήθως επιλέγω κόκκινο κρασί, γιατί μου αρέσουν τα αρώματα των κόκκινων φρούτων» λέει, παραγγέλνοντας ένα Λισγάρι από το Κτήμα Μουσών.

Κάπου εκεί τα χάνεις. Σε ένα μαγαζί που μετρά μόλις πέντε μήνες ζωής, στο Κουκάκι, δίπλα από το σινεμά των εφηβικών μου χρόνων, η όμορφη Δήμητρα θα επιλέξει ένα κρασί από την κοιλάδα των Μουσών στις πλαγιές του Ελικώνα. Αν ο Ουίλιαμ Μπλέικ ήταν εδώ θα έλεγε «Κάνε ό,τι θέλεις. Ο κόσμος αυτός είναι φανταστικός και έχει φτιαχτεί από αντιφάσεις». Και εγώ θα συμπλήρωνα πως έχει φτιαχτεί κι από αγάπη για το καλό κρασί. Αυτό, το πραγματικά καλό κρασί, όλοι μπορούν και να το καταλάβουν και να το εκτιμήσουν.

Το συγκεκριμένο, Λισγάρι από το Κτήμα Μουσών, είναι ένα κρασί πολύ περιορισμένης παραγωγής, με βαθύ πορφυρό χρώμα, με αρώματα μαύρων άγριων φρούτων και μπαχαρικών, πλούσιο βελούδινο σώμα, και μακριά επίγευση. Έχει παλαιώσει για 24 ολόκληρους μήνες, 12 σε γαλλικά βαρέλια και 12 σε φιάλη, με δύο μπορντολέζικες ποικιλίες και μία γηγενή, το Μούχταρο της Βοιωτίας. Πόσο μποέμ, αλλά και πόσο μπουρζουά…

 

BoozeUp!

 

All photos by Katerina Paspaliari

Κατάταξη: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Θηβαικός

Κατηγορία: Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon, Merlot, Μούχταρο

Αλκοολικός τίτλος: 14%

Ποτήρι: τύπου Μπορντό

Προτεινόμενη Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18° C

• Πιθανοί συνδυασμοί φαγητού •

  • Κατσικάκι στη λαδόκολλα
  • Αλλαντικά

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ