Madame Ginger and her cup of coffee

Μαριλού, 32, chef και food blogger

Booze:

διπλό καπουτσίνο

Quote:

Μadame Ginger, coffee addicted

Spot:

Chelsea Hotel

 

Τα τελευταία δύο χρόνια, στη συμβολή των οδών Αρχιμήδους και Πρόκλου, ένα γωνιακό μαγαζί που ακούει στο όνομα Chelsea Hotel, είναι η αιτία που η πλατεία Πλαστήρα γεμίζει ζωή και χαμόγελα. Ανεπιτήδευτα χρωματιστό, έχει καταφέρει όλες τις ημέρες τις εβδομάδας και όλες τις ώρες της ημέρας, να αποτελεί το σημείο συνάντησης για κάθε «χαλαρή» ή μη, περίσταση.

Ανάμεσα στους επισκέπτες θα δεις ανθρώπους να απολαμβάνουν τον καφέ τους και να διαβάζουν την εφημερίδα τους, συχνά παρέα με τους τετράποδους φίλους τους, σκύλους (σαν την βασίλισσα Γιόκο των φωτογραφιών) να απολαμβάνουν το μπισκότο τους, συχνά παρέα με τη δίποδη συντροφιά τους, ζευγάρια σε ρομαντικά εσταντανέ, πολυάριθμες παρέες να απολαμβάνουν το ποτό τους, ανθρώπους σε επαγγελματικά ραντεβού και άλλα πολλά. Πρόκειται για ένα μαγαζί kid-friendly, gay-friendly, pet-friendly, και friendly γενικά.

Η Μαριλού, παρόλα αυτά, επέμενε πως ίσως μία από τις ιδανικότερες περιστάσεις για να επισκεφτείς το πολύβουο αυτό στέκι του Παγκρατίου, είναι ο απογευματινός κυριακάτικος καφές. Γνωρίζοντας λοιπόν το πόσο επιλεκτική είναι στις εξόδους της, πόσο λατρεύει τον καφέ και προσπαθώντας να ανακαλύψω αν έχει όντως δίκιο, δώσαμε ραντεβού περί τις 16.00 στο Chelsea Hotel. Εμφανίστηκε όπως πάντα χαμογελαστή και αμέσως παραγγείλαμε τους καφέδες μας. Εκείνη επέλεξε ένα «λαχταριστό» όπως τον χαρακτήρισε, διπλό καπουτσίνο της εταιρίας Taf που συνεργάζεται με το μαγαζί. Και κάπως έτσι, τηρώντας έναν από τους ανεπίσημους κανόνες της εθιμοτυπίας του καφέ, ξεκινήσαμε την κουβέντα μας.

 

 

 

Γνώρισα τη Μαριλού όχι πολύ καιρό πριν, και από την πρώτη στιγμή που είδα το βιογραφικό της, θαύμασα το γεγονός ότι ακολούθησε την «τρέλα» της, δηλαδή τη μαγειρική και τη γεύση εν γένει. Αφορμή στάθηκε η επιθυμία της να καταγράψει και να δώσει παράταση ζωής, σε συνταγές της προγιαγιάς της σε πρώτη φάση. Η εξέλιξή της όμως, η συμμετοχή της σε σημαντικές μπριγάντες εστιατορίων, και ο ενθουσιασμός που καλλιεργήθηκε με τον καιρό, την έφερε σήμερα να έχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μπλογκ φαγητού (www.madameginger.com) και να πρωταγωνιστεί, μεταξύ άλλων, στις επιλογές μας για το ιδανικό δεκατιανό Κυριακής, γνωστό και ως μπραντς.

Το Madame Ginger, πέρα από ενασχόληση έχει γίνει τρόπος ζωής και τελικά, το πιο εύστοχο παρατσούκλι. Η γεύση στην ζωή της έχει σημαντικότατο ρόλο και, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, αποτελεί κριτήριο για τις επιλογές τις. Με αυτό ως βάση έχει ως εκ τούτου επιλέξει ως «ποτό» της επιλογής της τον καφέ, που για να τα λέμε σωστά είναι ρόφημα. Παραδέχεται πως, με μορφή ιεροτελεστίας, θα ξεκινήσει τη μέρα της με έναν πρωινό καπουτσίνο και δεν παραλείπει να μας πει πόσο ιδανικό τελείωμα αποτελεί ένας ακόμα μετά το φαγητό. Το συνδυάζει πάντα με γάλα, αφενός γιατί της αρέσει το γευστικό αποτέλεσμα, και η υφή που δημιουργεί στο στόμα το αφρόγαλα, αφετέρου γιατί έτσι θεωρεί πως απενοχοποιείται αν πιει κανέναν παραπάνω μέσα στη μέρα. Λατρεύει αυτούς που έχουν γεμάτο σώμα και έντονο άρωμα, στοιχεία που, ούτως ή αλλιώς, αποτελούν θεμελιώδη κριτήρια της επιλογής και της αξιολόγησής του καφέ. Θεωρεί ως δεδομένο πως πρέπει να είναι φρεσκοαλεσμένος, να έχει μεγάλη επίγευση και «προσωπικότητα».

Οπότε, αν μπορούμε να το πούμε για τον καφέ, BoozeUp!
All photos by Stylianos Papardelas

Εταιρία: Taf

Καφές: Pianeta blend

Ποτήρι: πορσελάνινη κούπα

 

• Tips παρασκευής καπουτσίνο •

  • Φρεσκοαλεσμένος καφές
  • Εκχύλιση 25ml ροφήματος espresso
  • Προσεκτική διόγκωση γάλακτος σε 60-65 βαθμούς Κελσίου

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ