Από το Κεντάκι με αγάπη

Χρήστος, 32 δικηγόρος

Booze:

αμερικάνικο ουίσκι Maker’s Mark με πάγο

Mood:

After work ή, ελληνιστί, μετά τη δουλειά

Spot:

Κολοκοτρώνη 9

Τον τελευταίο καιρό ψάχνω μετά μανίας να εντοπίσω το ιδανικό σέταπ που μπορεί να έχει κανείς –μαζί κι εγώ- για «το ποτό του». Εκτός από το περιβάλλον, το ίδιο το ποτό και την παρέα, διαπίστωσα πως σημαντικότατο ρόλο παίζει και ο παράγοντας χρόνος. Το πότε πίνεις. Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι, κάποια από τα καλύτερα ποτά που έχω πιει τα τελευταία χρόνια, τα έχω απολαύσει αμέσως μετά τη δουλειά, είτε με συνεργάτες, είτε με φίλους, είτε ακόμα και μόνη. Ενδεχομένως γιατί μπορεί να ήταν βολικό, αλλά κυρίως διότι το after office drinking όπως είθισται να λέγεται, έχει μια θαλπωρή, που γεννιέται από την χαλάρωση της πίεσης της ημέρας που φεύγει.

Αυτή ακριβώς τη γαλήνια θαλπωρή διέκρινα στα μάτια του Χρήστου, δικηγόρου στο επάγγελμα, ο οποίος χαλάρωνε πίνοντας το μπέρμπον του στο Κολοκοτρώνη 9, σαν να ήταν στο σαλόνι του σπιτιού του. Αργότερα, μου είπε πως είναι το στέκι του και πως, ως εκ τούτου, η στάση αυτή ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Διότι, αν το καλοσκεφτείς, το να μην έχεις στέκι είναι ένα είδος ορφάνιας εντέλει.

 

 

Ο Χρήστος είχε επιλέξει να πιεί ένα Maker’s Mark. Το μπέρμπον που εμφιαλώνεται στο χαρακτηριστικό μπουκάλι με το χυμένο κόκκινο κερί στο λαιμό και στο πώμα του. Αρχικά βάσισε την επιλογή του με το επιχείρημα πως ψάχνει γιατρικό. Φαντάζομαι πως το γεγονός ότι το μπέρμπον έκανε μεγάλη καριέρα ως φάρμακο, ως γιατρικό, σίγουρα έπαιξε ρόλο. Και πρόλαβε όλους όσοι ενδέχεται να σκέφτηκαν «Μα με τέτοιο καλό καιρό πίνει μπέρμπον;» με το αποστομωτικό «Πίνω χειμωνιάτικο, για πολλούς, ποτό σε ένδειξη αντίστασης και διαμαρτυρίας για το ατέλειωτο και μόνιμο καλοκαίρι αυτής της χώρας!».

Μα γιατί το μπέρμπον, και εν προκειμένω το Μaker’s Mark, να θεωρείται αποκλειστικά χειμερινό ποτό; Εντάξει, δε θα το παραγγείλεις στην πλαζ, αλλά εν τέλει, ένα αποτέλεσμα επιτυχημένης απόσταξης καλαμποκιού, σιταριού και σίκαλης είναι. Σταθερό πλέον στους 45% αλκοολικούς βαθμούς, ύστερα από απαίτηση των καταναλωτών, γεμίζει το ποτήρι μας με νότες καραμέλας, μέντας και λεπτά αρώματα φρούτων και μπαχαρικών. Αυτό το premium Kentucky Straight Bourbon είναι τόσο νόστιμο που μπορεί να το απολαύσει κανείς σκέτο, αλλά και με λίγο πάγο και φυσικά σε συνταγές κοκτέιλ.

Λοιπόν, BoozeUp!

 

All photos by Panos Georgiou

Τύπος: Straight Bourbon Whisky

Χώρα: ΗΠΑ

Περιοχή: Kentucky

Αλκοολικός Βαθμός: 45.0%

• Προτάσεις κοκτέιλ •

  • Manhattan
  • Old fashioned
  • Mint Julep

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ