Malbec, κυρίες και διαφορετικά τέρατα

Malbec, different beast Ρούλα, γραμματέας

Booze: Doña Silvina Malbec 2014

Quote: «Παντού υπάρχει μια ρωγμή. Έτσι μπαίνει το φως»

Spot: Different Beast

 

«Η ευτυχία έγκειται στην αυτάρκεια, όχι στην εξάρτηση. Το ταξίδι της ευτυχίας δεν τελειώνει ποτέ, η κάθε στιγμή που ζούμε είναι μοναδική. Εμείς προσδιορίζουμε τι είναι ομορφιά και ευτυχία, με γνώμονα τον εαυτό μας. Η ευτυχία είναι απόφαση. Τα όπλα της; Κέφι και ζωντάνια, αγάπη για την κάθε στιγμή. Οτιδήποτε επιθυμούμε, το χρειαζόμαστε. Ένα ποτήρι κρασί θα βοηθήσει πάντα.»

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες ανθρώπων που μπορείς συναντήσεις δίπλα σου σε ένα μπαρ είναι εκείνοι που δεν περνούν την πρώτη νιότη, αλλά βιώνουν μια ενδεχομένως δεύτερη ή αλλιώς μια περίοδο ωριμότητας και απόλυτης συνειδητοποίησης. Είναι εκείνοι που μπορεί να είναι και φίλοι των γονιών μας, προϊστάμενοί μας στη δουλειά, γονείς φίλων μας και δυνητικά και δικοί μας φίλοι.

Δε θα μιλήσουμε για ηλικίες γιατί οι ηλικίες όταν έρχονται αντιμέτωπες με τις λεγόμενες φάσεις της ζωής μας και εν τέλει με τις προσωπικότητες των ανθρώπων, μικρή σημασία έχουν. Αυτό που έχει σημασία είναι οι άνθρωποι και η στιγμή που τους συναντάς.

 

Malbec, different beast

 

Τη Ρούλα είχα τη χαρά να τη γνωρίσω σαν πελάτισσα σε ένα μπαρ όπου δούλευα. Ακομπλεξάριστη, χαρούμενη και πάντα λαμπερή, δίνει την εντύπωση πως ανά πάσα στιγμή όπου και να τη συναντούσε κανείς -είτε απόγευμα μόνη της μετά τη δουλειά να απολαμβάνει το κρασί της, ή Παρασκευόβραδο με παρέα-  βρισκόταν εκεί ακριβώς που έπρεπε να είναι. Στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή. Αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή η επιλογή της είναι πάντα καθρέφτης της διάθεσής της. Είναι ειλικρινά ευτυχής και αυτάρκης, λάτρης της φωτογραφίας και των ταξιδιών με συνήθειες ονειροπόλας εξερευνήτριας καθημερινά κάνει πράγματα για την ευχαρίστησή της.

 

"«Κάνω καθημερινά μικρές αλλαγές, γνωρίζω νέες γωνιές της Αθήνας, και γεμάτη από εικόνες συνεχίζω τη βραδιά στη ζεστή γωνιά ενός μπαρ για ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί»"

 

«Συχνά βρίσκομαι σε κάποιο βιβλιοπωλείο και χαζεύω ξεφυλλίζοντας βιβλία. Ή σε μια αίθουσα κινηματογράφου, πάντα στη δεύτερη σειρά, θέλω να είμαι εγώ και η οθόνη. Κάνω καθημερινά μικρές αλλαγές, αλλάζω δρόμους γνωρίζω νέες γωνιές της Αθήνας. Γεμάτη λοιπόν από εικόνες συνεχίζω τη βραδιά σε μια ζεστή γωνιά ενός μπαρ για ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί. Νοιώθω ζωντανή κάνοντας ποικίλα πράγματα.» μας είπε χαρακτηριστικά.

 

Ένα διαφορετικό τέρας

Στο πανέμορφο Different Beast στην Κηφισιά τη συναντήσαμε για να μας αφηγηθεί μία ακόμα ιστορία για το πόσο αγαπά το κρασί και το πώς πέρασε τα παιδικά της χρόνια, με μία πόρτα να τη χωρίζει από την υπόγεια ταβέρνα που διατηρούσαν οι γονείς της στην Αθήνα. Ένα κελάρι γεμάτο βαρέλια και τη γνωριμία με το κρασί.

 

Malbec, different beast

 

Σήμερα ένα ποτήρι κρασί είναι η παρέα της στο σπίτι τα ήσυχα βράδια, στα μπαρ με τη συνοδεία ωραίας μουσικής και χαμογελαστών ανθρώπων γύρω της. Κάπως έτσι λοιπόν τη μέρα που συναντηθήκαμε επιλέξαμε ένα ποτήρι Μalbec φερμένο από τη μακρινή Αργεντινή.

 

Ένα γευστικό ταξίδι στην Αργεντινή με ένα Malbec

Το Doña Silvina Malbec είναι ένα κρασί με εντυπωσιακό πορφυρό χρώμα. Πρόκειται για ένα πλούσιο και έντονο ερυθρό κρασί που στα αρωματικά του χαρακτηριστικά διακρίνονται νότες από κόκκινα φρούτα με την πολυπλοκότητα του να εκτείνεται σε αρώματα βατόμουρου, δαμάσκηνου και  μαρμελάδας κερασιού. Στη γεύση ξεχωρίζει μία αίσθηση πιπεριού καθώς και δέρματος που προκύπτει από τη παλαίωση του κρασιού. Είναι γενικά ισορροπημένο με καλή οξύτητα και αποτελεί εξαιρετική επιλογή γι αυτούς που αρέσκονται στα κρασιά με γεμάτη γεύση.

 

All photos by Christos Tzoutis for Bitterbooze.com

Bodegas Krontiras, Doña Silvina Malbec 2014

Προέλευση: Mεντόζα, Αργεντινή

Κατηγορία: οίνος ερυθρός ξηρός

Ποικιλία: Malbec

Αλκοολικός τίτλος: 14%

Ποτήρι: τύπου μπορντό (Bordeaux)

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 14°C

• Προτεινόμενοι γευστικοί συνδυασμοί •

  • T Bone steak
  • Αλλαντικά παλαίωσης

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ