Δοκιμάζουμε Mancino Chinato, στο μπαρ 42

42, Mancino Chinato Νένα / 31 / δημοσιογράφος

 

Booze:​ Mancino Chinato

Quote: “I don’t eat junk food”

Spot: ​42

 

Ποιά είσαι;

​Είμαι ​η Νένα και μου αρέσει να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια μου. Από χορτοπιτάκια, μέχρι κεραμικά και πλεξούδες στα μαλλιά των φιλενάδων μου.

 

Με τι ασχολείσαι;

​Εργάζομαι για τις περιοδικές εκδόσεις της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Greece Is, Γαστρονόμος, Οινοχόος, Ταξίδια και κάμποσα άλλα, και συνήθως γράφω σε αυτά για φαγητό, ποτά, ταβέρνες και street food, για μάγειρες και μπαρμάνια, για παραγωγούς που καινοτομούν και για ξεχασμένες συνταγές που μαγειρεύουν γιαγιάδες (οι γιαγιάδες και οι παππούδες είναι οι αγαπημένοι μου), επίσης γράφω για το πως ξεπετσιάζεται ο λυκουρίνος και ​πόση ώρα μαγειρεύονται οι αβρωνιές. Ναι, τρώω δωρεάν στα δημοσιογραφικά καλέσματα, και, όχι, δεν είναι πάντα ευχάριστο.

"Έρχομαι συχνά στο ​42​ να απολαύσω ένα Mancino Chinato ή κάποιο από τα κοκτέιλ της λίστας, αλλά και το πρωί για να κάνω δουλειά με το laptop, και εσχάτως το επισκέπτομαι και για το φαγητό."

 

42, Mancino Chinato

 

 ​Έ​ρχεσαι συχνά στο ​42​ και γιατί;

Εδώ ήπια πρώτη φορά Barolo Chinato, όχι Mancino, ένα άλλο. Έρχομαι συχνά το πρωί για να κάνω δουλειά με το laptop, μου αρέσει που έχουν φρέσκα λουλούδια στα τραπέζια, η μουσική , ότι σέβονται όσους δεν καπνίζουν. Επίσης τελευταία έρχομαι και για το φαγητό. Ναι, το 42 είναι ένα πρωτοκλασάτο κοκτέιλ μπαρ.

 

Αν δεν ήσουν εδώ που θα ήθελες να είσαι;

​Μ’ αρέσει πολύ η Αθήνα και το κέντρο της, οπότε νομίζω πάλι κάπου εδώ τριγύρω θα ήμουν. ​

 

Μελλοντικά σχέδια;

​Το πιο μακρινό μέλλον που μπορώ να σκεφτώ είναι οι καλοκαιρινές διακοπές. Ίσως μια Κυκλάδα και λίγο Κρήτη. Ανυπομονώ. ​

 

"Το Mancino Chinato που ήπιαμε στο 42, είναι ένα μείγμα τριών βερμούτ, των Mancino, Bianco, Seco και Rosso, και ξεχωρίζει για τον αρμονικό συνδυασμού του πικρού με το γλυκό."

 

Τι θα πιούμε σήμερα;

​Το Mancino Chinato είναι ένα μείγμα τριών βερμούτ, των Mancino, Bianco, Secco και Rosso, από το Erede di Chiappone Armando Barbera d’Asti D.O.C.G. Μου άρεσει ​η πικρή επίγευση, αλλά και το γλυκό του άρωμα. ​Αγαπώ το κρασί και τα πικρά ποτά, οπότε το Chinato είναι ένα καλό combo των δυο. ​Το καλοκαίρι το προτιμώ κρύο, από το ψυγείο, ενώ το χειμώνα σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά πάντοτε σκέτο. ​

​​

42, Mancino Chinato

 

To BoozeUp! δοκιμάζει Mancino Chinato

Το Mancino Chinato είναι ένα βερμούτ που δημιουργήθηκε από τον Ιταλό μπαρτέντερ Giancarlo Mancino. Είναι αποτέλεσμα ανάμειξης ξηρού (secco), ερυθρού (rosso) και λευκού (bianco) βερμούτ Mancino. Ως οίνος βάσης έχει χρησιμοποιηθεί κόκκινο κρασί Barbera από την περιοχή του Asti, καθώς και φλοιός κινίνης. Ο αρωματικός του χαρακτήρας καθορίζεται από γλυκά μπαχαρικά και βότανα. Το γευστικό του προφίλ παραμένει γλυκό, αλλά ισορροπεί απόλυτα με το πικρό στοιχείο.

 

"Το Mancino Chinato χρησιμοποιεί ως οίνο βάσης το κόκκινο κρασί Barbera και φλοιό κινίνης, καθορίζεται αρωματικά από γλυκά μπαχαρικά και βότανα και έχει έντονα βοτανώδη χαρακτήρα και το πλούσιο σώμα."

 

Ο έντονα βοτανώδης χαρακτήρας του και η πολυπλοκότητά του σε συνδυασμό με την οξύτητα που είναι παρούσα, και το πλούσιο σώμα που διαθέτει, το καθιστούν ένα εξαιρετικό προϊόν της κατηγορίας.

 

BoozeUp!

 

All photos by Christos Tzoutis for Bitterbooze.com

Mancino Chinato

 

Χώρα προέλευσης: Ιταλία

Κατηγορία: Βερμούτ

Τύπος: Κινάτο (Chinato)

Αλκοολικός τίτλος: 17,5%

• Σερβίρεται: •

  • Σκέτο, ελαφρώς κρύο, σε ποτήρι γευσιγνωσίας
  • Σε κλασικά κοκτέιλ (δοκιμάστε το σε Manhattan)
  • Παρέα με τυριά, στο τέλος ενός δείπνου

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ