Martini + Divani = Aperitivo for ever

Divani, Martini, Aperitivo Ιωάννης, 46, εκπαιδευτικός-ερευνητής

 

Spot: Divani Palace Acropolis

Βooze: Martini Rubino με Three Cents τόνικ

Quote: From here to eternity

 

«Αιωνιότητα δεν είναι μόνο ό,τι αντέχει για πάντα στο χρόνο, αλλά και κάθε μικρή στιγμή μας που σφραγίζεται  μοναδικά, από τα ξεχωριστά μέχρι τα καθημερινά, από τα σπουδαία μέχρι τα επαναλαμβανόμενα, από ένα μεγάλο έρωτα, μέχρι την απόλαυση ενός ποτού, αρκεί εμείς να έχουμε επιλέξει τη στιγμή αυτή.»

Μία βροχερή ημέρα τέσσερις φίλοι οργάνωσαν μία απογευματινή συνάντηση για ποτό και κουβέντα, σε ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία των Αθηνών, και το πρωτότοκο της οικογένειας των ξενοδοχείων Διβάνη, το Divani Palace Acropolis. Οι περισσότεροι εξ αυτών, αν και είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει σε πόλεις της περιφέρειας, ήταν χαρούμενα καλοζωισμένοι από τις εικόνες της ενήλικης ζωής τους στην πόλη της Αθήνας.

 

Divani, Martini, Aperitivo

 

"Η ομορφιά της Αθήνας, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο «Ιστορικό Κέντρο», τα κτήρια και τους ανθρώπους, που ζουν εκεί ή φιλοξενήθηκαν σε αυτά, είτε για μια ζωή, είτε για μερικές ώρες, όσες δηλαδή κράτησε η συνάντησή μας στο μπαρ του Divani Palace Acropolis."

 

Στην πόλη που η ομορφιά είναι διάσπαρτη και δε σου χαρίζεται (σχεδόν) ποτέ. Της Αθήνας που ομολογουμένως μεγάλο μέρος της γοητείας της, το χρωστά στην περιοχή που βρίσκεται πέριξ της Ακρόπολης των Αθηνών, και ορίζεται ως το «Ιστορικό Κέντρο». Κάποιοι επίσης καθοριστικοί λόγοι όμως, είναι τα κτήρια και οι άνθρωποι. Αυτοί που έζησαν στην πόλη, αυτοί που κατοίκησαν στα κτήρια, αυτοί που φιλοξενήθηκαν σε αυτά. Είτε για μια ζωή, ή για μερικές ώρες, όσες δηλαδή κράτησε η συνάντησή μας στο μπαρ του Divani Palace Acropolis.

 

Ο Ιωάννης στο Divani

Μα, «ποτό σε ξενοδοχείο;» θα απορήσετε. Τα τόσο αδικημένα -συνήθως από τις επιλογές των διαχειριστών τους- μπαρ των ξενοδοχείων, φαίνεται ότι, τα τελευταία χρόνια, νοιάζονται πραγματικά για το επίπεδο προϊόντων και των υπηρεσιών που θα προσφέρουν, φροντίζοντας τις στιγμές όχι μόνο των ενοίκων τους, αλλά και των ad hoc επισκεπτών τους. Στο Divani Palace Acropolis η άψογη εξυπηρέτηση, το φιλικό περιβάλλον, το μπαρ, ο εξωτερικός χώρος με την πισίνα, και το ελαφρώς old fashioned σκηνικό, σε ταξιδεύουν για λίγο στις αγαπημένες δεκαετίες του ’50 και του ’60, τότε που «η κομψότητα και η φινέτσα ήταν κυρίαρχες για όλους, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους υπόσταση».

 

"Στο Divani Palace Acropolis η άψογη εξυπηρέτηση, το φιλικό περιβάλλον, το μπαρ, ο εξωτερικός χώρος με την πισίνα, και το ελαφρώς old fashioned σκηνικό, σε ταξιδεύουν στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, τότε που «η κομψότητα και η φινέτσα ήταν κυρίαρχες για όλους, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους υπόσταση»."

 

Divani, Martini, Aperitivo

 

Γιατί, όπως είπε και ο Ιωάννης (ένας εκ των τεσσάρων της παρέας. Οι άλλοι, πέραν της γράφουσας, επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους) «Αιωνιότητα δεν είναι μόνο ότι αντέχει για πάντα στο χρόνο αλλά και κάθε μικρή στιγμή μας που σφραγίζεται  μοναδικά, από τα ξεχωριστά μέχρι τα καθημερινά, από τα σπουδαία μέχρι τα επαναλαμβανόμενα, από έναν μεγάλο έρωτα μέχρι την απόλαυση ενός ποτού, αρκεί εμείς να έχουμε επιλέξει τη στιγμή αυτή.»

Ο Γιάννης μπορεί και τα περιγράφει όλα τόσο εύστοχα, ίσως επειδή είναι δάσκαλος και ερευνητής σε πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ή ίσως επειδή είναι αρκετά αισιόδοξος, κοινωνικός, τελειομανής και απόλυτος, όχι τόσο από χαρακτήρα, αλλά από άποψη. Ξεκάθαρα λάτρης και κάτοικος του Κέντρου, της μουσικής και των ξεχωριστών στιγμών, που «όλες μπορεί να είναι τέτοιες, άμα είμαι με αγαπημένους κι όμορφους ανθρώπους». Πιστεύει μάλιστα πως  οι  γεύσεις μας ακολουθούν παντού, μας χαρακτηρίζουν και, πολλές φορές, μας κάνουν να χαμογελάμε, χαρίζοντάς μας ξεχωριστές στιγμές.

 

Divani, Martini, Aperitivo

 

Martini, Three Cents, Divani = win

Από όλη αυτή τη ρομαντική, αλά παλαιά, διάθεση που επικράτησε εκείνο το απόγευμα, δε θα μπορούσε να απουσιάζει ένα βερμούτ. Όχι σκέτο, όπως ενδεχομένως θα το έπιναν οι παρέες που θα μαζεύονταν μερικές δεκαετίες πριν στο ίδιο μπαρ, αλλά αυτή τη φορά, σύγχρονο, με τη βοήθεια της αναζωογονητικής φυσαλίδας ενός ποιοτικού ελληνικού τόνικ, υπό την επιμέλεια του μπαρτέντερ Κωνσταντίνου Καπνιάρη.

 

"Aperitivo σύγχρονο, με το εξαιρετικό Martini Rubino, με τη βοήθεια της αναζωογονητικής φυσαλίδας του Three Cents τόνικ, υπό την επιμέλεια του μπαρτέντερ Κωνσταντίνου Καπνιάρη για τα ξενοδοχεία Divani."

 

Divani, Martini, Aperitivo

 

Αρχικά, το Martini Rubino με Three Cents τόνικ εντυπωσιάζει με το ξεχωριστό βαθύ ρουμπινί του χρώμα. Η γοητευτική πικράδα του τόνικ εξισορροπεί τη γλυκύτητα του βερμούτ. Από τα αρωματικά του χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν τα κόκκινα φρούτα, το μαύρο πιπέρι και το σανταλόξυλο, ενώ η γεύση του είναι γεμάτη, παιχνιδιάρα, αλλά και σοφιστικέ, έντονα φρουτώδης, με νότες από βότανα και μακρά επίγευση. Το πάντρεμά του με finger food λιχουδιές, αποδείχτηκε απολαυστικό και ιδανικό για ένα απόγευμα που έχεις βάλει στόχο να αποτυπωθεί στην μνήμη σου.

 

BoozeUp!

 

*Το Martini Aperitivo by Divani Collection μπορείτε να το απολαμβάνετε από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 18:00-20:00 στα τρία μπαρ των ξενοδοχείων Divani στην Αθήνα, στο Brown’s Cigar Lounge του Divani Caravel, στο A&D BAR του Divani Apollon Palace & Thalasso και στο D BAR του Divani Palace Acropolis. 

 

 

All photos by Christos Tzoutis for Bitterbooze.com

Martini Rubino and tonic

Παρασκευή: Χτίζουμε τα υλικά, προσθέτωντας τα ένα ένα σε μεγάλο ποτήρι κρασιού με πάγο και ανακατεύουμε ελαφρώς για να μη χάσουμε τις φυσαλίδες.

Ποτήρι: μεγάλο ποτήρι κρασιού

Γαρνιτούρα: ανάμεικτα κόκκινα μούρα

 

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

  • 60 ml Martini Rubino
  • 120 ml Three Cents tonic

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ