Δοκιμάζουμε το Σύνοδος, Κτήμα Σκλάβου στο Materia Prima

Σώτια / 26 / Social Media & Sales Manager @ Mr Vertigo

 

Booze: Σύνοδος, Κτήμα Σκλάβου

Spot: Materia Prima

Quote: Αν πράγματι “δεύτερη ζωή δεν έχει” τότε οφείλουμε να γεμίσουμε τη ζωή μας με μαγεία, πάθος και αγάπη.

 

Ποια είσαι;

Σπούδασα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου και περνώντας από το χώρο του κινηματογράφου (Ταινιοθήκη της Ελλάδος) και για πολύ λίγο από αυτόν του Digital Marketing, παράλληλα δούλευα στο χώρο της εστίασης αναζητώντας διαρκώς τη δουλειά που θα με έκανε να νιώθω πλήρης και χαρούμενη. Σε ένα από αυτά τα περάσματα, συνεργάστηκα με τον Φίλιππο ο οποίος μου μετέφερε το πάθος του για το κρασί και με σύστησε στον Γιάννη, που ουσιαστικά έβαλε επισήμως το κρασί στη ζωή μου. Σπουδάζω στο τρίτο επίπεδο του WSPC. Είμαι η δουλειά μου, οι άνθρωποι που αγαπώ και με στηρίζουν. Λατρεύω να γνωρίζω ανθρώπους, να δοκιμάζω νέες γεύσεις, να κάνω βόλτες στην αγαπημένη μου πόλη, την Αθήνα.

 

Με τι ασχολείσαι;

Στην παρούσα φάση το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας το αφιερώνω στη δουλειά μου. Έχω αναλάβει το κομμάτι της επικοινωνίας στο Mr Vertigo και απασχολούμαι και στο κομμάτι των εξωτερικών πωλήσεων. Η δουλειά μου με γεμίζει ενέργεια καθώς είναι πολυδιάστατη και ανεξάντλητη. Άλλωστε από τη στιγμή που το αντικείμενό της είναι το κρασί, δεν θα μπορούσε να είναι κ αλλιώς.

 

Σύνοδος, Κτήμα Σκλάβου, Materia Prima

 

"Καθίσαμε με τη Σώτια στο Materia Prima για να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί από το εξαιρετικό Σύνοδος, Κτήμα Σκλάβου"

 

Έρχεσαι συχνά στο Materia Prima και γιατί;

Έρχομαι πολύ τακτικά εδώ, μόνη μου ή με παρέα. Είναι ένα από τα πιο ζεστά ανεπιτήδευτα μέρη με εξαιρετικά πολλές επιλογές από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. Μπορώ να κάτσω μόνη μου και να διαβάσω το βιβλίο μου, να απολαύσω συζητήσεις γύρω από το κρασί με τον Μιχάλη ή το καταρτισμένο και φιλικό προσωπικό του μαγαζιού. Εδώ θα βρεις πάντα κάτι καινούργιο να δοκιμάσεις, καθώς και μικρούς θησαυρούς.

 

Αν δεν ήσουν εδώ που θα ήθελες να είσαι;

Νομίζω ότι εδώ είναι τέλεια. Αλλά αν δεν ήμουν εδώ θα ήθελα σίγουρα να είμαι δίπλα στη θάλασσα.

 

Σύνοδος, Κτήμα Σκλάβου, Materia Prima

 

Μελλοντικά σχέδια;

Πάντα με δυσκολεύει να φανταστώ τον εαυτό μου στο μέλλον. Δεν ξέρω πού θα είμαι αύριο και αυτό δεν με τρομάζει, αλλά ίσα ίσα με ενθουσιάζει. Θέλω να είμαι χαρούμενη και ανεξάρτητη.

 

Το κρασί Σύνοδος, Κτήμα Σκλάβου φτιάχνεται από έναν αριστοτέχνη Έλληνα βιοδυναμιστή παραγωγό από την Κεφαλλονιά."

 

Τι θα πιούμε σήμερα;

Σήμερα επέλεξα το κρασί Σύνοδος από το Κτήμα Σκλάβου, ένα από τα πιο αγαπημένα μου κρασιά, ενός αριστοτέχνη Έλληνα βιοδυναμιστή παραγωγού από την Κεφαλλονιά.

 

 

Το #BoozeUp! δοκιμάζει το Σύνοδος, Κτήμα Σκλάβου:

Η Σύνοδος του Σκλάβου είναι ένα κόκκινο κρασί που προκύπτει από το πάντρεμα δύο ελληνικών ποικιλιών, το Βοστιλίδι και τη Μαυροδάφνη. Το βαθύ πορφυρό χρώμα που έχει η όψη του προϊδεάζει για ένα γεμάτο και πλούσιο κρασί και η πραγματικότητα όντως δεν απέχει πολύ από αυτήν την πρώτη εντύπωση. Ο αρωματικός του χαρακτήρας είναι πολύπλοκος και ικανοποιητικής έντασης. Ξεχωρίζουν αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων σαν αυτά του άγριου βατόμουρου, της φράουλας, της σταφίδας, της σοκολάτας και του κακάο, ενώ εμφανίζεται και μία ανατρεπτική εντύπωση ελιάς.

 

Σύνοδος, Κτήμα Σκλάβου, Materia Prima

 

"Ο αρωματικός χαρακτήρας του Σύνοδος, Κτήμα Σκλάβου είναι πολύπλοκος και ξεχωρίζουν αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων, της σοκολάτας και του κακάο, ενώ εμφανίζεται και μία ανατρεπτική εντύπωση ελιάς."

 

Στη γεύση το κρασί διατηρεί την πολυπλοκότητά του και οι τανίνες τις οποίες συναντάμε είναι μαλακές και βελούδινες. Διαθέτει καλή επίγευση και αποτελεί ένα ευχάριστο δείγμα χαρμανιού ελληνικών ποικιλιών.

 

Για να το απολαύσετε βάλτε το δίπλα σε ένα ψητό χοιρινό και αν έχετε όρεξη και χρόνο συνοδέψτε το με μία γλυκιά σάλτσα κόκκινων και μαύρων φρούτων. Οι λάτρεις αυτού του στιλ κρασιού βεβαίως μπορούν να το ευχαριστηθούν και μόνο του ως απεριτίφ, πάντα όμως με καλή παρέα.

 

BoozeUp!

 

All photos by Christos Tzoutis for Bitterbooze.com

Σύνοδος, Κτήμα Σκλάβου

 

Προέλευση: Κεφαλλονιά

Περιοχή: Ρομπόλα

Κατάταξη: ΠΓΕ

Τύπος: ερυθρός ξηρός οίνος

Ποικιλίες: Βοστιλίδι, Μαυροδάφνη

Αλκοολικός τίτλος: 13%

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 15- 18°C

• Συνδυάστε το με: •

  • Ψητό χοιρινό με γλυκιά σάλτσα κόκκινων φρούτων

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ