Δοκιμάζουμε Metaxa 5 αστέρων στο μπαρ Au Revoir

au revoir, Metaxa 5 Γωγώ / 31 / ηθοποιός

 

Booze: Metaxa 5 αστέρων

Quote: «Το πιο σκοτεινό σημείο είναι πάντα αυτό που βρίσκεται κάτω από τη λάμπα»  (Κινέζικη παροιμία)

Spot: Αu Revoir

 

Ποιά είσαι;

Είμαι η Γωγώ και είμαι καλά.

 

Με τι ασχολείσαι;

Είμαι ηθοποιός.

 

au revoir, Metaxa 5

 

Έρχεσαι συχνά στο Au Revoir και γιατί;

Ναι, γιατί εκτός του ότι είναι στη γειτονιά μου, είναι από τα πιο γοητευτικά  μπαρ της Αθήνας, ενώνει το παρελθόν και το παρόν, σήμερα υπό τη συνοδεία του Metaxa.

 

"Το Au Revoir είναι από τα πιο γοητευτικά  μπαρ της Αθήνας, που στα μάτια μου ενώνει το παρελθόν και το παρόν, ειδικά υπό τη συνοδεία του Metaxa 5 αστέρων"
                                           

                              

Αν δεν ήσουν εδώ που θα ήθελες να είσαι;

Μέσα στη θάλασσα ξεκαρδισμένη στα γέλια.

 

Μελλοντικά σχέδια;

Αυτή την περίοδο ξεκινάμε πρόβες για την παιδική παράσταση που θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής τον Οκτώβρη σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτούς Μακρίδη, και ανυπομονώ στη συνέχεια να ταξιδέψουμε στη Βρέμη όπου θα παιχτεί «Το Γελοίο Σκότος» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου, όπου συμμετείχα φέτος στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

 

Τι θα πιούμε σήμερα;

Metaxa 5 αστέρων

 

au revoir, Metaxa 5

 

"Το Metaxa 5 aστέρων έχει επιδεχθεί παλαίωση πέντε ετών και αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά χρόνων παλαίωσης προϊόν της γκάμας των Μetaxa."

 

 

Το BoozeUp! δοκιμάζει Metaxa 5 Αστέρων

Το Metaxa δεν είναι ούτε κονιάκ ούτε μπράντι. Το Metaxa είναι, καθώς φαίνεται, μία κατηγορία από μόνο του. Στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα από μπράντι και γλυκό κρασί Μοσχάτο (είτε από τη Λήμνο ή από τη Σάμο), το οποίο ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια τύπου Λιμουζέν, προτού αρωματιστεί με μείγμα βοτάνων και έχει προστεθεί αποσταγμένο νερό. Το Metaxa 5 αστέρων έχει επιδεχθεί παλαίωση πέντε ετών και αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά χρόνων παλαίωσης προϊόν της γκάμας των Μetaxa.

 

 

"Η όψη του Metaxa 5 αστέρων είναι κεχριμπαρένια με μελί ανταύγειες και ο αρωματικός του χαρακτήρας είναι πολύπλοκος και πολυεπίπεδος, με τα αρώματα του τριαντάφυλλου, της βιολέτας και των ανθών νερατζιάς να ξεχωρίζουν."

 

Η όψη του είναι κεχριμπαρένια με μελί ανταύγειες και ο αρωματικός του χαρακτήρας είναι πολύπλοκος και πολυεπίπεδος. Τα αρώματα που ξεχωρίζουν είναι κυρίως ανθικά με αυτά του τριαντάφυλλου, της βιολέτας και των ανθών νερατζιάς να επικρατούν. Την παρουσία τους κάνουν αισθητή και αρώματα λευκών φρούτων όπως του ροδάκινου, βερίκοκου και σταφίδας. Την παλέτα ολοκληρώνουν νότες ανθόμελου, βανίλιας καθώς και κρούστας μπριός και αμυγδάλου. Η γευστική του εντύπωση είναι ισορροπημένη με καλή ένταση και ικανοποιητική επίγευση στην οποία αποτυπώνεται η εντύπωση του δρυός.

Απολαύστε το σκέτο, με λίγο πάγο ή αναμειγμένο με ένα αναψυκτικό της αρεσκείας σας, όπως λόγου χάρη σόδα για τους πιο κλασικούς και τόνικ για ένα ευχάριστα υπόπικρο γευστικό αποτέλεσμα.

 

BoozeUp!

 

All photos by Christos Tzoutis for Bitterbooze.com

Metaxa 5 Αστέρων

 

Τύπος: Metaxa

Αλκοολικός Τίτλος: 38%

Χώρα: Ελλάδα

Παλαίωση: πέντε (τουλάχιστον) έτη

• Απολαύστε το με: •

  • τόνικ ως long drink
  • σκέτο
  • σε μια παραλλαγή του Sazerac

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ