Moi, je m’en fous!

Moi, je m’en fous, winepoint

 

BOOZE: Moi, je m’en fous, Domaine Messenicolas

QUOTE: «Αν ένα παιδί σου ζητήσει ψάρι, μην του δώσεις ψάρι. Μάθε του να ψαρεύει»

SPOT: Winepoint

 

Ο φιλόσοφος Σωκράτης έχει πει πως η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας. Κάτι αντίστοιχο κάμποσα χρόνια μετά, μεταξύ πολλών άλλων, θα υποστηρίξει κι ο φυσικός  Άλμπερτ Αϊνστάιν, λέγοντας πως η πνευματική ανάπτυξη θα πρέπει να αρχίσει κατά τη γέννηση και να σταματήσει μόνο με το θάνατο.

Αναλογιζόμενοι τον πλούτο (φυσικό, τεχνικό και κυρίως πνευματικό) που μας περιτριγυρίζει ο «αχόρταγος» και ανήσυχος ανθρώπινος νους, μοιάζει να βρήκε τον κατάλληλο –αν και όχι αγγελικά πλασμένο- κόσμο για να υπάρξει.

Θαυμάζω ιδιαίτερα εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν αδιάκοπα να αποκομίζουν γνώσεις, ενώ συμπαθώ πολύ αυτούς που είναι διψασμένοι για εμπειρίες. Και ιδιαίτερα αν πρόκειται για εμπειρίες που σχετίζονται με το καλό κρασί.

Η Μαρία, την οποία συνάντησα στο Winepoint, το στέκι της οδού Μακρυγιάννη, είναι μια τέτοια περίπτωση. Ιδιοκτήτρια του καταστήματος κοσμημάτων MV collection, ερμηνεύτρια όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ένας παιδαγωγός στο Παιδικό Μουσείο, ενεργό μέλος της ομάδας που διοργανώνει τις «κοριτσίστικες» ποδηλατοδρομίες, γνωστές και ως Skirtide σε συνεργασία με το περιοδικό mbike, γεμίζει πάντα το χρόνο της με εμπειρίες που τις επιτρέπουν να μαθαίνει συνεχώς. Μέσα σε αυτές τις εμπειρίες εντάσσει επίσης τα ταξίδια και βέβαια τη γεύση, δηλώνοντας μεγάλος υποστηρικτής και λάτρης του επώνυμου ελληνικού κρασιού.

Στην περιοχή που μένει, στο Κουκάκι, το οποίο και όπως μας είπε λατρεύει, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι αρκετά τυχερή. Πέραν του ότι κάνει ποδηλατάδες γύρω από την Ακρόπολη, οι έξοδοί της έχουν ποικιλία και χρώμα. Και όταν μιλάμε για κρασί η απάντηση είναι το wine bar Winepoint, το οποίο φιλοξενώντας κάθε μήνα και άλλο οινοποιείο, κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του.

 

"Με αφορμή λοιπόν μια τέτοια «οινική φιλοξενία», παρέα με τη Μαρία απολαύσαμε ένα ποτήρι ευωδιαστή μαλαγουζιά Moi, je men fous του Κτήματος (Domaine) Messenicolas."

 

Moi je m’en fous, winepoint

 

Moi, je m’en fous, χαλαρά

Η μαλαγουζιά είναι ένα σταφύλι που μας έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα από πολλούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα και έχει προσφέρει στιγμές ικανοποίησης σε πολλούς οινόφιλους που αγαπούν τα «αρωματικά» κρασιά. Πόσες όμως από αυτές έχουν τόσο χαρακτηριστικό όνομα και πόσες έχουν μαύρη φιάλη φιλοτεχνημένη από τον εικαστικό Αντρέα Μπούκα; Το Moi, je m’en fous έχει και τα δύο. Πρόκειται για ένα κρασί με λαμπερό χρώμα και αρώματα λευκόσαρκων φρούτων (όπως το ροδάκινο), γιασεμιού και εσπεριδοειδών (γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι). Το παιχνίδι στο στόμα συμπληρώνει η «ξεσηκωτική» του οξύτητα. Ζωηρό, φρέσκο και διασκεδαστικό, αποφορτισμένο από επιτηδευμένη σοβαρότητα, ξεχωρίζει για την απολαυστική του φρεσκάδα.

 

BoozeUp!

 

All photos by Christos Tzoutis

Κατάταξη: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) Καρδίτσα

Κατηγορία: λευκός ξηρός οίνος

Ποικιλίες: Μαλαγουζιά

Αλκοολικός τίτλος: 12,5%

Ποτήρι: λευκού

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C

• Προτεινόμενοι συνδυασμοί φαγητού •

  • Ζυμαρικά με θαλασσινά
  • Φρουτοσαλάτες

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ