Να παίζει το Τρανζίστορ…

Βασίλης, 31, Vans marketing

 

Booze:

Τζιν Hendricks με πάγο

Quote:

Always be original

Spot:

Τρανζίστορ

 

Ο χρόνος δεν μπορεί να νικηθεί και, αναπόφευκτα, όλοι μας μεγαλώνουμε. Είναι συχνά περίεργο, μα πάντοτε ενδιαφέρον, να βλέπεις πως εξελίχθηκαν οι άνθρωποι που γνώριζες από μικρός. Όπως ο Βασίλης, τον οποίο ξέρω από τότε που πήγαινα σχολείο -αν και, όπως όλοι βλέπετε ξεκάθαρα στις φωτογραφίες, είναι ηλικιακά μεγαλύτερός μου –σωστά; Με το τέλος της σχολικής μας θητείας όμως, χαθήκαμε, καθότι μετακόμισε αρχικά στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό και αργότερα στο Άμστερνταμ για δουλειές.

Όλα αυτά μέχρι που επαναπατρίστηκε και, συχνά-πυκνά τον συναντούσα και μάθαινα νέα του. Ο χρόνος κύλησε ευνοϊκά και για τους δύο μας, και το BoozeUp! στάθηκε η καλύτερη αφορμή για να τον συναντήσω σε ένα από τα αγαπημένα του στέκια, το Τρανζίστορ, να απολαμβάνει το Hendrick’s τζιν του.

Δε χρειάστηκε πολλή ώρα συζήτησης για να καταλάβω πως το ανέκαθεν ψηλό αγόρι με τα καταγάλανα μάτια και το μεγάλο χαμόγελο, είχε παραμείνει κατά κάποιο τρόπο ο ίδιος άνθρωπος που γνώριζα. Πάντα αισιόδοξος, φανερά συνειδητοποιημένος και με μεγάλη εξέλιξη στον επαγγελματικό του τομέα, όπως όσοι τον γνώριζαν ανέμεναν.

 

 

”Always be original” θα μου πει, παραδεχόμενος πως το quote της Vans, της εταιρίας για την οποία εργάζεται, έχει αποτελέσει και το δικό του, προσωπικό μότο. Επιδιώκοντας η φράση αυτή να γίνει τρόπος ζωής έμαθε να είναι ο εαυτός του, να δουλεύει σκληρά και να προοδεύει, φροντίζοντας ταυτόχρονα να βρίσκει πάντοτε χρόνο και διάθεση και για άλλα πράγματα που θεωρεί σημαντικά. Όπως τα ταξίδια, η μουσική, τα custom made ζωγραφισμένα στο χέρι παπούτσια Vans και οι βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.

Της πόλης που, όπως λέει, τελικά επέλεξε να ζήσει. Της πόλης που χαρακτηρίζεται για την αυθεντικότητά της, τις συνεχείς εναλλαγές, τη πολυπολιτισμικότητα και τις φοβερές αντιθέσεις που προκύπτουν από αυτή, και βέβαια, διότι περί booze o λόγος, τα ωραία «στέκια» να πιείς το ποτό σου.

 

 

Ο Βασίλης συχνά -κυρίως τις Παρασκευές μετά τη δουλειά- επισκέπτεται το Τρανζίστορ, ένα μαγαζί το οποίο εγγυάται εδώ και χρόνια πως μπορεί να σου φτιάξει την έξοδο, για να συναντήσει τους φίλους του, να πουν τα νέα τους και να απολαύσουν το ποτό τους. Συνήθως επιλέγει τζιν, επιθυμώντας να αναβιώνει με κάθε δροσιστική του γουλιά στιγμές του καλοκαιριού, και αναζητώντας και πάλι κάτι ορίτζιναλ και ξεχωριστό, διαλέγει το Hendrick’s. Μότο ζωής εφαρμοσμένο και στο πίνειν, σου λέει…

Η αλήθεια είναι πως το Hendrick’s, πέρα από πολύ δημοφιλές, είναι πράγματι και αυθεντικό, και, όπως αναγράφεται στην ετικέτα του, και παράξενο. Είναι το πάντρεμα δύο αποσταγμάτων που προέκυψαν από δύο διαφορετικούς, σπάνιους και ασυνήθιστους αποστακτήρες. Ξεχωρίζει για τον αρωματικό του χαρακτήρα, με πρωταγωνιστικές νότες αυτές του αγγουριού και του ροδοπέταλου (Bulgarian Rosa Damascena), αλλά και, μεταξύ άλλων υποψία από κύμινο, φλούδες πορτοκαλιού και λεμόνι. Θεωρείται ντελικάτο και ισορροπημένο. Πίνεται σκέτο ή με λίγο πάγο και φέτα αγγουριού, αναμειγνύεται με πρίμιουμ τόνικ και δίνει, όπως πολύ σωστά διάβασα κάπου, τη δική του δροσιστική και ανάλαφρη νότα στα πιο δημιουργικά κοκτέιλ.

 

BoozeUp!

 

All photos by Christos Tzoutis

Tύπος: Gin

Χώρα: Σκωτία

Αλκοολικός βαθμός: 41,4%

• Προτάσεις κοκτέιλ •

  • Red Snapper
  • Martinez
  • Bramble

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ