Νάτα μας το… τανάτ!

Ελένη, 31, επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης

 

Booze:

Τανάτ (tannat), Κτήμα Άλφα

 

Mood:

Φθινοπωρινές νύχτες

 

Spot:

Corks and Forks wine pub

 

Το φθινόπωρο ήρθε και πλέον οι νύχτες είναι δροσερές. Παρόλα αυτά η διάθεση, παρότι «δεν λέει» να πέσει σε χειμερία νάρκη, καλό είναι να μπει σε ένα κάποιο πρόγραμμα. Έτσι, ακόμα κι αν θεωρητικά θέλουμε να ξενυχτάμε καθημερινά, τελικά βρισκόμαστε στα αγαπημένα μας μαγαζιά πίνοντας το ποτό που μας κάνει κέφι, προσπαθώντας με δυσκολία να αγνοήσουμε το γεγονός πως η επόμενη μέρα δε θα μας βρει σε βακάνς, αλλά κάθε άλλο, τώρα που τα κεφάλια μπήκαν μέσα κι οι δουλειές ξεκίνησαν και οφείλουμε να είμαστε δροσεροί και με γεμάτες μπαταρίες για τη μέρα που θα έρθει. Άρα οι έξοδοί μας αρχίζουν και έχουν φίλτρα επιλογών, ένα από τα οποία είναι η απόσταση. Με λίγα λόγια, διανύουμε μια από τις εποχές του χρόνου που οι προτιμήσεις μας προσανατολίζονται έντονα (και) στα μαγαζιά -πολλά από αυτά διαμαντάκια- της γειτονιάς μας.

Αυτό συνέβη και στην Ελένη την οποία εντοπίσαμε στο Corks and Forks στον Πειραιά να πίνει τανάτ του Κτήματος Άλφα. «Αν και η αλήθεια είναι πως για να απολαύσω το ωραίο μου κρασί με θέα τη θάλασσα σε μια τόσο φιλική ατμόσφαιρα θα ερχόμουν κι από πιο μακριά, νιώθω πολύ τυχερή που μπορώ και έχω ένα τέτοιο χώρο τόσο κοντά στο σπίτι μου» είπε και χαμογέλασε ευχαριστημένη. Είχε πολύ δίκιο.

 

"Το Corks and Forks είναι μια επιτυχημένα εξελληνισμένη παμπ κρασιού με ενημερωμένη για τα δεδομένα της περιοχής λίστα, και φυσικά, όπως κάθε παμπ που σέβεται τον εαυτό της, πιάτα με προσωπικότητα"

 

Με αυτό λοιπόν σαν δεδομένο ένας οινόφιλος δε χρειάζεται να στραφεί αποκλειστικά στην περιοχή του Κέντρου και, στην περίπτωση της ωραίας Ελένης, το τανάτ που τόσο αγαπά είναι λίγο πιο κοντά της όταν το θελήσει.

Και για να μη μείνετε με την απορία το τανάτ είναι μια γαλλική ποικιλία σταφυλιού που πλέον αποτελεί και το πιο ξεχωριστό σταφύλι της Ουρουγουάης. Μάλιστα της Ουρουγουάης! Στην Ελλάδα ίσως το πιο εντυπωσιακό κρασί από τανάτ το συναντάμε στη συλλογή του Κτήματος Άλφα. Μετά τη διαδικασία της οινοποίησης το (κόκκινο) κρασί θα ξεκουραστεί για 18 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και 18 μήνες σε φιάλες. Δε θα φιλτραριστεί και δε θα υποστεί απολύτως καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι ένα λαμπερό στην όψη κρασί με βαθύ πορφυρό χρώμα και βιολετί ανταύγειες. Έντονο και πολύπλοκο αναφορικά με τον αρωματικό του χαρακτήρα με τα μπαχαρικά, νότες δέρματος και τα αποξηραμένα κόκκινα φρούτα να ξεχωρίζουν. Στη γεύση είναι πληθωρικό, εξαιρετικά δομημένο με εντυπωσιακές ώριμες τανίνες και ισορροπημένο τελείωμα.

 

Δοκιμάστε το, μην περιμένετε. BoozeUp!

 

All photos by Panos Georgiou

Κατάταξη: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Φλώρινα

Κατηγορία: Ξηρός Ερυθρός Οίνος

Ποικιλία: Τανάτ (Tannat) 95%, Ξινόμαυρο 5%.

Aλκοολικός Τίτλος:  14%

Ποτήρι: τύπου Μπορντό

Προτεινόμενη Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 16-18° C

• Πιθανοί συνδυασμοί φαγητού •

  • Πληθωρικά κρέατα κατσαρόλας
  • Λιπαρά λευκά τυριά ωρίμανσης
  • Ψητό κρέας σχάρας

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ