Νεγκρόνι με αυτοσαρκασμό

Νεγκρόνι, Noel, Καβαλλιεράκης Στέφανος, 39, Δρ. Ιστορίας (μεσογειακές και ανατολικές σπουδές) του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, υπεύθυνος διαχείρισης και αξιολογητής ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εισηγητής στο ΕΚΔΔ

 

Booze:

Pura Vida

Quote:

Για τη καρδιά τα πράγματα είναι απλά: χτυπάει όσο μπορεί. Μετά σταματάει.

Spot:

NOEL the holiday bar

 

Αν μπεις στον πειρασμό να διαχωρίσεις τους ανθρώπους σε κατηγορίες, είναι βέβαιο ότι η λίστα σου θα είναι ατελείωτη. Στο κάτω-κάτω, γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο, τη στιγμή μάλιστα που μπορείς να αρκεστείς στον ένα και μοναδικό ουσιαστικό διαχωρισμό: Εκείνους τους ανθρώπους που διαθέτουν αίσθηση του χιούμορ και τους άλλους, τους «δεν», τους «μακριά από εμάς», που δε διαθέτουν δράμι…

Το χιούμορ, πέρα από χάρισμα, είναι ίσως η καλύτερη ένδειξη ευφυΐας μιας προσωπικότητας. Η εποχή μας άλλωστε, οριακά μας προκαλεί να την αντιμετωπίσουμε χιουμοριστικά, ή όπως θα λέγαμε και στη γλώσσα της τεχνολογίας να την «τρολάρουμε». Τίποτα από όλα αυτά όμως δε μοιάζει ολοκληρωμένο, αν δεν υπάρχει το στοιχείο του αυτοσαρκασμού.

Αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για ένα έλλογο ον σαν τον άνθρωπο: η αποδόμηση συμπλεγμάτων, προσωπικών και κοινωνικών. Ο αυτοσαρκασμός είναι επίσης η «δύναμη» που μπορεί να αντικαταστήσει εύκολες και συχνά λαϊκίστικες έννοιες, όπως ο χαβαλές, ο κανιβαλισμός και η πλάκα.

 

Νεγκρόνι, Noel, Καβαλλιεράκης

 

Όπως μάλιστα συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις, κάτι ανάλογο ισχύει και για τα μαγαζιά. Εξάλλου τα μαγαζιά τα φτιάχνουν οι άνθρωποι, και είναι αυτοί πάλι που τα γεμίζουν και τους δίνουν ζωή.

 

"Πόσες φορές έχετε συγχωρέσει ένα λάθος στο ποτό σας ή μια παραφωνία στην εξυπηρέτησή σας, επειδή οι άνθρωποι που σας εξυπηρέτησαν ήταν ευγενείς και το χειρίστηκαν με αυτοσαρκασμό και χιούμορ;"

 

Πόσα «στραβά» έχετε παραβλέψει σε φίλους και πόσους καυγάδες έχετε αποφύγει με συντρόφους και συναδέλφους, επειδή σας έκαναν να χαμογελάσετε; Και εν τέλει, με πόσους ανθρώπους νιώθετε πολύ κοντά -ακόμα κι αν δεν τους γνωρίζετε καλά, ή και καθόλου, προσωπικά, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι διαδικτυακοί φίλοι- επειδή θαυμάζετε την ευφυΐα τους και το χιούμορ τους;

Ο Στέφανος, τον οποίο συνάντησα σε μία από τις πιο αγαπημένες στοές της πόλης, αυτήν του Noel, ήρθε να πρωταγωνιστήσει στην παραπάνω κουβέντα και προφανώς στο σημερινό BoozeUp! επειδή ακριβώς πληροί αυτές τις προδιαγραφές. Το χιούμορ του και η ευφυΐα του, η οποία συμβαδίζει με την εντυπωσιακή πνευματική του καλλιέργεια και μόρφωση, πηγαία αποκωδικοποιούν ό,τι συμβαίνει γύρω του και το μετουσιώνουν σε λεκτικά σύνολα που απολαμβάνεις να διαβάζεις και να ακούς.

 

Νεγκρόνι, Noel, Καβαλλιεράκης

 

Γεννήθηκε «Στο πολύ μακρινό πια 1977», όπως χαρακτηριστικά θα πει ο ίδιος. Όσο θυμάται τον εαυτό του, διάβαζε ιστορία και ξόδευε εκεί όλο το χαρτζιλίκι του. Σήμερα, κατά καιρούς γράφει και δημοσιεύει άρθρα ιστορικού περιεχομένου. Του αρέσει το εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί και το καλό (επίσης εμφιαλωμένο) τσίπουρο. Θυμάται με όρεξη πάντα, το φοβερό Baeckeoffe από την Αλσατία, λατρεύει τις ηπειρώτικες πίτες, το χανιώτικο τσιγαριαστό και τον σαλονικιώτικο αυθορμητισμό. Αγαπά όμως πολύ και το νεγκρόνι, το οποίο χαρακτηρίζει εύστοχα «διαχρονικά απολαυστικό».

 

"Νεγκρόνι, απολαύσαμε και όταν συναντηθήκαμε στο, πάντα εορταστικό, Noel. Ή, καλύτερα, μια ευφάνταστη παραλλαγή αυτού, αφού, το κλασικό νεγκρόνι με μια δόση αυτοσαρκασμού προς την κλασικότητά του, αποποιήθηκε τη μοναδική του προσωπικότητα και αρωματίστηκε με καφέ."

 

Ένα διαφορετικό Νεγκρόνι

Πιο συγκεκριμένα, με single estate Taf Coffee La Planada Herbazu από την Κόστα Ρίκα, που πήρε το όνομά του από το μότο των Κοσταρικανών για την αγνή ζωή. Και, παρότι εγώ τουλάχιστον υπήρξα επιφυλακτική -δεδομένου ότι θεωρώ εξίσου ιερά και hard to mess with, τόσο το νεγκρόνι, όσο και τον καφέ- το αποτέλεσμα ήταν ομόφωνα απολαυστικό.

Το κοκτέιλ Pura Vida, διατηρεί τον βοτανικό και υπόπικρο χαρακτήρα του νεκρόνι, με τα υλικά του (τζιν, Campari, βερμούτ) να είναι ευδιάκριτα, ενώ την ίδια στιγμή συμπληρώνεται καλαίσθητα μέσω της διαδικασίας της εκχύλισης κατά την παρασκευή του με τα εντυπωσιακά γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ. Η αρωματική παλέτα τονίζεται από νότες εσπεριδοειδών και η παρουσία του καφέ εντείνει με κομψότητα την αίσθηση οξύτητας. Τόσο ισορροπημένο και γευστικό, που δε βρίσκω λόγο να μη γίνει η επόμενή σας γευστική εμμονή.

 

BoozeUp!

 

All photos by Christos Tzoutis

Pura Vida

 

Παρασκευή: 

Το κοκτέιλ ετοιμάζεται από πριν σε μεγάλη ποσότητα και αρωματίζεται με σπασμένους κόκκους Taf Coffee La Planada Herbazu από την Κόστα Ρίκα, παραμένοντας σε γυάλινο δοχείο υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Μόλις είναι έτοιμο, ανακατεύουμε 90ml από το μείγμα σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης με πάγο και σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι τύπου double rocks με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. Απαραίτητα τα αιθέρια έλαια από μια φλούδα λεμονιού.

Ποτήρι:

τύπου double rocks

Γαρνιτούρα:

φλούδα λεμονιού

Συνταγή:

Noel team

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

  • 30ml gin
  • 30ml Campari
  • 30ml Cocchi vermouth di Torino
  • Taf Coffee La Planada Herbazu Cost Rica

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ