Old fashioned the Royal way

 

Booze: Royal Fashion

Quote: “Just keep it honest, fun and light. You’ll save yourself a lot of time that way”

Spot: Zonar’s

 

Σε μία πόλη όπου μας δίνεται η ευκαιρία να έχουμε πάμπολλες επιλογές για τις εξόδους μας, τη διασκέδασή και την ψυχαγωγία μας –θα μου πείτε πολύ σωστά, πως τα έχουμε ξαναπεί αυτά, αλλά αξίζει τον κόπο να τα επαναλαμβάνουμε για να μην τα ξεχνάμε- δε φαίνεται να συζητάμε και να αναφέρουμε αρκετά πόσο αυτή η πληθώρα επιλογών συμβάλει στην ελευθερία μας.

Θεωρούμε ίσως, εσφαλμένα, πως οι ανάγκες, η αισθητική και όλα όσα συνολικά καθορίζουν το μέρος που θα επιλέξουμε για να βγούμε, αλλά και το ποτό που θα πιούμε, είναι κάτι το μονοδιάστατο και ότι (οφείλει να) έχει ένα και μόνο στιλ. Ενίοτε δε, φοβόμαστε κιόλας, να δοκιμάσουμε, να απολαύσουμε, να χαλαρώσουμε. Στεκόμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε όσους επιθυμούν κάτι διαφορετικό από αυτό που εμείς θέλουμε, και επιφορτίζουμε τη συνθήκη του άλλου με χαρακτηρισμούς τύπου «χαϊχλίδογλου» (sic), όταν κάποιος θέλει να καπνίσει ένα πούρο και να πιεί ένα ακριβό απόσταγμα, ή «γκρούβαλος» (sic) όταν κάποιος θέλει να πιεί τη μπίρα του καθισμένος σε ένα παγκάκι του Λυκαβηττού.

 

"Και το ερώτημα που τελικά προκύπτει είναι: ποιος τελικά μπορεί να καλουπώνει τις επιθυμίες μας, και σε ποιόν τελικά πέφτει λόγος για το πώς θα φροντίζουμε τους εαυτούς μας;"

 

Royal Fashion – ties

Στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Βουκουρεστίου, στον ιστορικό χώρο του Zonar’s, που τη χρονιά που μας πέρασε άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στο κοινό, συνάντησα τον Μελέτη. Έναν άνθρωπο χωρίς ρουτίνα εξόδου, πολυδιάστατο και δημιουργικό, που οι επιλογές του καθορίζονται από την απλότητα και την κατανόηση του τι κάνουμε και για ποιόν. «Basics και ισορροπία, απλότητα και ειλικρίνεια» θα μου πει χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως όλα τα παραπάνω βρίσκονται στις λεπτομέρειες -οι οποίες εν τέλει σε κάνουν και να ξεχωρίζεις. Ο ίδιος λίγο αργότερα, θα μου παραδεχτεί πως αρέσκεται στις εκπλήξεις αυτής της πόλης, και πως επιθυμεί να τις ανακαλύπτει, αφού θεωρεί πως υπάρχουν ακόμα αρκετές να ανακαλυφθούν. Σαν αυτή που θεωρεί πως δημιουργεί το Zonar’s, με την αισθητική και την ατμόσφαιρά του.

Παρακολουθώντας τα φώτα που διακρίνονται από τη τζαμαρία του μαγαζιού να πηγαινοέρχονται στην πόλη, ντύσαμε εκείνη τη βραδιά με ένα Royal Fashion.

 

"To Royal Fashion, πρόκειται για μία «βασιλική» εκδοχή του κλασικού κοκτέιλ Old Fashioned, με Royal Brackla, δια χειρός του μπαρτέντερ Γιώργου Χαμακιώτη."

 

Το υπέροχο αυτό single malt ουίσκι από τα Highlands, με 12ετή παλαίωση και πολυπλοκότητα στην οποία βοήθησαν και τα βαρέλια από ολορόσο σέρι όπου ξεκουράστηκε, δουλεύει επιτυχημένα για το επιθυμητό αποτέλεσμα του δημιουργού του, δίνοντας ένα ευδιάκριτα ντελικάτο αποτέλεσμα. Γλυκές νότες βανίλιας και καραμέλας, καθώς και πιπεράτες νύξεις σαν αυτές που δίνει το μαύρο πιπέρι, ισορροπούν με αυτές των ξηρών καρπών και συνθέτουν μια επιτυχημένη εναλλακτική πρόταση του, για πολλούς, κορυφαίου κοκτέιλ όλων των εποχών. Όλο αυτό συμπληρώνεται τόσο χρωματικά, όσο και αρωματικά, από την υπέροχη φωλιά καραμέλας, τα κόκκινα και μαύρα φρούτα και, τέλος, μια κορυφή δυόσμου.

 

BoozeUp!

 

All photos by Stella Giakoumatou

Royal Fashion

Προετοιμασία:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός της σόδας σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης με πάγο και μόλις επιτύχουμε το βέλτιστο πάγωμα και νέρωμα του κοκτέιλ σουρώνουμε σε ποτήρι τύπου old fashioned με φρέσκο πάγο. Προσθέτουμε λίγη σόδα και ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά προσθέτοντας την γαρνιτούρα.

 

Ποτήρι: τύπου old fashioned

Γαρνιτούρα: φωλιά καραμέλας, κόκκινα και μαύρα φρούτα, δυόσμος

Συνταγή: Γιώργος Χαμακιώτης

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

  • 60ml ουίσκι Royal Brackla single malt
  • 1 κύβος καστανής ζάχαρης
  • 1 ριξιά Angostura bitters
  • 2 ριξιές bitters καρυδιού
  • Σόδα

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ