Ώρα για Aperol Spritz

Γιάννης, 57, σύμβουλος τέχνης

 

Booze:

Aperol Spritz (Άπερολ σπριτς)

 

Mood:

Ώρα για απεριτίβο

 

Spot:

Dry, caffe & spuntino

 

Η –πικρή- αλήθεια είναι πως αγαπούσα την ώρα του απεριτίβο πριν καν μάθω ότι λέγεται έτσι, και ανέκαθεν αναζητούσα σημεία μέσα στην πόλη όπου μπορώ να την απολαύσω. Κάπως έτσι βρέθηκα στο Dry και συνάντησα το Γιάννη, ο οποίος παρότι γευόταν το Aperol Spritz του με περισυλλογή, δέχτηκε χαμογελαστός να φωτογραφηθεί μαζί με το ποτό του! Αμέσως ξεκίνησε να ποζάρει για το φακό του Πάνου Γεωργίου ενώ μας αφηγήθηκε ιστορίες από απογεύματα με Aperol Spritz.

«Κάθε φορά που απολαμβάνω το σπριτς μου αυτήν την ώρα, δε μπορώ να μη σκεφτώ τη Μπιενάλε της Βενετίας και τη στιγμή που περνάω τη γέφυρα του Ριάλτο προς την αγορά και βρίσκομαι μπροστά στο σημείο που, ενώ το πρωί οι πωλητές πουλάνε τα ψάρια και τα λαχανικά τους, το απόγευμα μεταμορφώνεται, και τα μπαρ μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Εκεί στα μπαρ της Ριάλτο Μερκάτο, σε αυτά τα μικρά μαγαζάκια θα σταματήσω για ένα ποτήρι Aperol και ένα σνακ με φρέσκο ψωμί και προσιούτο» είπε και ρούφηξε λίγο ακόμα από το ποτό του.

Για τους λάτρεις του απεριτίβο, η διαδικασία του πίνειν μοιάζει με ιεροτελεστία και το Aperol Spritz είναι αδιαμφισβήτητα μια δημοφιλής τελετουργία. Εξαιρετικά διαδεδομένο πλέον σε όλο τον κόσμο και σχεδόν ταυτόσημο με τον όρο, το πορτοκαλί ποτό με τις «ζωντανές» φυσαλίδες και τη μυρωδιά πορτοκαλιού, είναι ένα κοκτέιλ που περιέχει Aperol (πικρό λικέρ), προσέκο (αφρώδες κρασί), σόδα και μια φλούδα πορτοκαλιού. Είναι ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, έτσι ώστε να μπορεί να καταναλωθεί όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς πρόβλημα, και αποτελεί μια ιδανική επιλογή (τα απεριτίβο εν γένει) για να διεγείρει την όρεξη πριν το φαγητό ή πριν από ακόμα περισσότερο ποτό.

 

Εβίβα λοιπόν. BoozeUp!

 

All photos by Panos Georgiou

Aperol Spritz

Γαρνιτούρα : φλούδα πορτοκαλιού ή ροζ γκρέιπφρουτ

Ποτήρι : Βουργουνδίας

Προετοιμασία : Σε ποτήρι με πάγο προσθέτεις ένα-ένα τα συστατικά αναδεύοντας ελαφρά. Στο τέλος πιέζεις την φλούδα πορτοκαλιού επάνω από το ποτήρι για να βγουν τα αρωματικά της έλαια και ύστερα την βυθίζεις μέσα σε αυτό.

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

  • 60ml Aperol
  • 60ml Αφρώδες ξηρό κρασί
  • σόδα

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ