Seleccion de Maestros. Και η δική μας.

seleccion de maestros, madama Δημήτρης, 38, pastry chef

 

 

Booze:

Havana Club Seleccion de Maestros

 

Spot:

Madama

 

Στο μαγικό κόσμο της γεύσης, ιδιαίτερη θέση, τόσο στους ουρανίσκους μας, όσο και στις καρδιές μας, είχαν και θα έχουν πάντοτε τα γλυκά. Δεν είναι δύσκολο άλλωστε, καθώς αρκεί απλά να αναλογιστείς τις  πάμπολλες στιγμές ευχαρίστησης που μας έχουν προσφέρει, από τα παιδικά μας χρόνια, μέχρι και την ενήλικη ζωή μας. Οι –κυριολεκτικά- γλυκές αναμνήσεις που κουβαλάμε, ανακαλούνται από το θυμικό και μας συνοδεύουν κάθε φορά που αντικρίζουμε είτε τα χειροποίητα σοκολατάκια της γιαγιάς, είτε κάποια εντυπωσιακή βιτρίνα ζαχαροπλαστείου.

 

"Οι ζαχαροπλάστες ή pastry chef, προσπάθησαν πολλάκις να ερεθίσουν τις μνήμες αυτές. Να τις επαναφέρουν, να τις διαφοροποιήσουν και να τις επαναπροσδιορίσουν. Τι συμβαίνει όμως με αυτούς τους επαγγελματίες οι οποίοι κινητοποιήθηκαν ώστε να δημιουργήσουν γεύσεις ανατρεπτικές και πρωτόγνωρες;"

 

seleccion de maestros, madama

 

Συνάντησα τον πολυπράγμονα ζαχαροπλάστη Δημήτρη που, μεταξύ άλλων, είναι ο επικεφαλής pastry chef των Gazi College στο Madama, στη θρυλική γειτονιά της Τρούμπας, στον Πειραιά. Εκεί όπου παλαιότερα «άνθιζαν» σκοτεινές κινηματογραφικές εικόνες αποπλάνησης, και σήμερα οι κατακόκκινοι τοίχοι του Madama έρχονται να διαδεχτούν τα κόκκινα φανάρια της συνοικίας του παράνομου έρωτα και να «αποπλανήσουν» τους επισκέπτες του, σε έναν εντυπωσιακό χώρο, με ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ και αποσταγμάτων -υπό τη φροντίδα του Διονύση Πολάτου.

 

 

Seleccion de Maestros από επιλογή

Εκεί, ο Δημήτρης, μου μίλησε για την ανάγκη του να δημιουργεί συνταγές πρωτόγνωρες που θα κινητοποιήσουν αυτούς που απολαμβάνουν τα γλυκά του, ώστε να αναρωτηθούν τι γεύονται και να ανακαλύψουν τα υλικά παρασκευής, τα οποία συχνά είναι φαινομενικά παράδοξα για τη ζαχαροπλαστική, όπως λόγου χάρη τα λαχανικά. Παραδέχτηκε την αγάπη του για τη γαλλική ζαχαροπλαστική την πιο «άγλυκη» όπως χαρακτηριστικά θα την αποκαλέσει και την αδυναμία του για τη σοκολάτα.

 

"Κι αν αναρωτιέστε τι επιλέγει ένας τόσο απαιτητικός και δημιουργικός νους, η απάντηση έρχεται από τη μακρινή κι ονειρεμένη Κούβα. Ρούμι δηλαδή, και όχι «όποιο κι όποιο», αλλά το βραβευμένο παλαιωμένο κουβάνικο ρούμι από χαρμάνι που έχουν φτιάξει οι Master Roneros της Havana Club, το Seleccion De Maestros."

 

seleccion de maestros, madama

 

Δυνατό σε ένταση, γευστική και αρωματική, μοιάζει να έχει δημιουργηθεί για ιδιαίτερες απολαύσεις. Με το εντυπωσιακό του χρώμα, αυτό της καραμέλας και κεχριμπαριού, αλλά και με τις πολύπλοκες αρωματικές του νότες -που χαρακτηρίζονται περισσότερο ως γλυκές και πιπεράτες, με την μπαχαρένια του επίγευση και με την, ισορροπημένης οξύτητας, γεμάτη γεύση του, κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς.

Αυτονόητα λοιπόν, αν αναρωτιέστε για τις ανησυχίες του Δημήτρη γύρω από τα αποστάγματα, το ρούμι είναι μαζί με το μπέρμπον τα δύο είδη που λατρεύει εκτός, και βέβαια φροντίζει, εκτός από το να τα απολαμβάνει, να τα ενσωματώνει και στις συνταγές του.

 

seleccion de maestros, madama

 

Μάλιστα, μας έδωσε και μία σχετική συνταγή, την οποία σκοπεύουμε λίαν συντόμως να μοιραστούμε μαζί σας. Μόνο όμως αν είστε καλά παιδιά!

 

Μέχρι τότε, BoozeUp!

 

All photos by Timos Spanos

Havana Club Seleccion De Maestros

Χώρα: Κούβα

Τύπος: Ρούμι από μελάσα

Αλκοολικός τίτλος: 45%

• Απολαύστε το με: •

  • Γαλλικές τρούφες σοκολάτας Valrhona 72%
  • Πούρο Ramon Allones Superiores

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ