Το BoozeUp!, λίγο μετά το Athens Bar Show, ανακρίνει τη Simona Bianco

Simona Bianco

 

Η Simona Bianco είναι η Global Innovation and Bartender Community Manager στην ILLVA Saronno, τη γνωστή εταιρεία που παράγει τα Disaronno και Tia Maria. Το BoozeUp! τη συνάντησε και της έκανε μερικές ερωτήσεις, όπως φροντίζει να κάνει συνήθως όταν συναντά εξέχουσες παρουσίες και προσωπικότητες.

 

Simona Bianco είναι η Global Innovation and Bartender Community Manager στην ILLVA Saronno, τη γνωστή εταιρεία που παράγει τα Disaronno και Tia Maria."

 

Αγαπημένο quote;

«Η ζωή είναι σα να κάνεις ποδήλατο. Για να κρατήσεις την ισορροπία σου πρέπει να συνεχίσεις τον δρόμο σου», είχε πει ο Άλμπερτ Άϊνσταϊν.

Ποιά είναι η Simona Bianco;

Ένα ανυπόμονο, ανήσυχο και περίεργο άτομο. Κι αυτά, μόνο για αρχή…

 

Simona Bianco

 

Το Icon Project, το Mixing Star, το Disaronno Sour Ready Cocktails και τόσα ακόμη. 24 ώρες την ημέρα είναι αρκετές για τη Simona Bianco;

Ευτυχώς δεν είμαι μόνη μου! Όλη η ομάδα μάρκετινγκ της Disaronno έχει στελεχωθεί από νέους, ταλαντούχους και αφοσιωμένους ανθρώπους που συνεχώς επιδιώκουν τη δημιουργία νέων ιδεών και καταφέρνουν την άμεση υλοποίησή τους.

 

"«Το Icon Project γεννήθηκε με στόχο να ανατρέψει το παράδειγμα μιας εποχής πώλησης υψηλής εποχικότητας» μας λέει η Simona Bianco."

 

Τα τελευταία χρόνια η φιάλη του Disaronno «ντύνεται» από σχεδιαστές για καλό σκοπό. Πώς συσχετίζεται η βιομηχανία του ποτού με αυτήν της μόδας;

Το Icon Project γεννήθηκε με στόχο να ανατρέψει το παράδειγμα μιας εποχής πώλησης υψηλής εποχικότητας: θέλαμε να κάνουμε ένα ειδικό δώρο στους λάτρεις του Disaronno, ξεκινώντας μια συλλογή εμβληματικών μπουκαλιών περιορισμένης έκδοσης. Ξεκινήσαμε με τη Moschino το 2013, με περίπου ένα εκατομμύριο φιάλες. Τώρα παράγουμε πάνω από τρία εκατομμύρια μπουκάλια και δηλώνουμε πολύ περήφανοι για αυτό!

 

Ποια ήταν η εμπειρία σου στο Athens Bar Show 2017 και ποια είναι η γνώμη σου για την αθηναϊκή σκηνή των μπαρ?

Το Athens Bar Show με εξέπληξε ευχάριστα. Η οργάνωση ήταν άψογη και τα τόσα πολλά σεμινάρια ήταν υψηλού επιπέδου, αλλά και πολύ εύστοχα και καλά διανεμημένα.

 

Simona Bianco

 

Simona Bianco ήταν στο Athens Bar Show και θεωρεί ότι «η οργάνωση ήταν άψογη και τα σεμινάρια υψηλού επιπέδου και πολύ εύστοχα διανεμημένα»."

 

Στο περίπτερο Disaronno είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πολλούς νέους και ταλαντούχους μπάρμαν που ενδιαφέρονται για τις παραλλαγές του Disaronno Whiskey Sour με διαφορετικούς τύπους ουίσκι. Εκεί, παρουσιάσαμε το μενού για τα κοκτέιλ με καφέ της Tia Maria και η ανταπόκριση, τόσο από τους μπαρτέντερ όσο και από τους μπαρίστα, ήταν εντυπωσιακή! Επίσης, τα σεμινάρια μας ήταν γεμάτα και αυτό αποτελεί μια καλή απόδειξη ότι οι επιλογές μας ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές ανάγκες των επαγγελματιών του χώρου.

 

Ποιό είναι το αγαπημένο σου μπαρ στον κόσμο;

Καθότι ταξιδεύω πολύ συχνά για δουλεία, νιώθω τυχερή γιατί έχω ένα αγαπημένο μπαρ σε κάθε πόλη. Στην Αθήνα το αγαπημένο μου μπαρ είναι το Baba au Rum, τόσο για την προσωπικότητα του χώρου, όσο και για τα υψηλού επιπέδου κοκτέιλ.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ποτό;

Είναι σαν να επιλέγετε το αγαπημένο σας τραγούδι. Είναι τόσο δύσκολο να επιλέξετε μόνο ένα. Συνήθως παραγγέλνω ένα Disaronno Whiskey Sour, κατά προτίμηση με Nikka from the Barrel. Απολαμβάνω σίγουρα και ένα Tia Maria iced Pop Corn Frappè.

 

BoozeUp!

Tia Maria iced Pop Corn Frappè

 

Παρασκευή: Χτυπάτε όλα τα συστατικά σε σέικερ με πάγο και διπλοσουρώνετε σε ποτήρι για Irish Coffee με πάγο.

Γαρνίρετε με φρέσκο πόπκορν.

 

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

  • 50ml Tia Maria
  • 50ml γάλα
  • Διπλή δόση espresso
  • 20ml σιρόπι popcorn

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ