Έλα στο Σπιρτόκουτο. Έλα, στην παρέα του.

Σπιρτόκουτο, Ron Barcelo Χρήστος, 37, ιδιοκτήτης μπαρ

 

Spot: Σπιρτόκουτο

Booze: Inspector Gadget

Quote: «Διάλεξε μια δουλειά που αγαπάς και δε θα δουλέψεις ποτέ»

 

Το BoozeUp! αυτήν την εβδομάδα έκανε μία ακόμη καταδρομική εξόρμηση στο Κουκάκι. «Πάλι Κουκάκι;» θα απορήσετε, αλλά πώς να είναι αλλιώς, αφού αποτελεί μία από της πιο ενδιαφέρουσες συνοικίες για έξοδο στην Αθήνα. Το Κουκάκι δεν είναι από τις περιοχές που έχουν πολύ κόσμο (μόνο) το ΠΣΚ, αλλά από κείνες που πιθανότατα τις καθημερινές έχουν περισσότερο. Η λέξη κλειδί σε αυτό είναι η λέξη «παρέα». Η παρέα και το στέκι που αναζητούν, επισκέπτονται και υποστηρίζουν, οι κάτοικοι και θαμώνες της περιοχής.

 

Σπιρτόκουτο, Ron Barcelo 

 

Σπιρτόκουτο πρωτοπόρο

Η ενδεχομένως όμως case study περίπτωση στον πεζόδρομο της Οδού Γεωργίου Ολυμπίου είναι το μικροσκοπικό Σπιρτόκουτο. Το Σπιρτόκουτο είναι ένα μαγαζί που άνοιξε το 2008 όταν οι εναλλακτικές στο σημείο αυτό ήταν ένα καφενείο, ένα σουβλατζίδικο, ένας φούρνος και η καφετέρια που σύχναζαν οι μαθητές των δύο γειτονικών λυκείων της περιοχής για φραπέ και για φρέντο καπουτσίνο.

 

"Το Σπιρτόκουτο είναι ένα μικρό και οικείο μαγαζί που εμφανίστηκε στο Κουκάκι πριν αυτό γίνει “hot spot” και εξελίχθηκε και κέρδισε εστιάζοντας στην έννοια της παρέας και της καλής εξυπηρέτησης."

 

Σπιρτόκουτο, Ron Barcelo

 

Ένα μικρό και οικείο μαγαζί, συστήθηκε στην περιοχή και με τα χρόνια έγινε όλο και καλύτερο. Έχοντας ως αρχή το αίσθημα της παρέας, την καλή εξυπηρέτηση και την αναζήτηση των ποιοτικότερων προϊόντων. Γι αυτό μέχρι και σήμερα το Σπιρτόκουτο, ανάμεσα στα υπόλοιπα μαγαζιά που συνθέτουν πια το σκηνικό της περιοχής, όχι μόνο συνεχίζει και ξεχωρίζει, αλλά είναι και στέκι. Είναι ανοικτό από το πρωί για καφέ, μέχρι το βράδυ για ποτό και ωραία κοκτέιλ και είναι το μαγαζί που δεν έχεις κανένα πρόβλημα να πας μόνος σου, γιατί πολύ απλά θα βρεις εκεί σίγουρα κάποιον φίλο.

 

Σπιρτόκουτο με αλκοόλ

Ένα βράδυ καθημερινής συναντηθήκαμε με την ψυχή της παρέας του Σπιρτόκουτου, το Χρήστο. Ο πρώην αθλητής, κρέμασε τα παπούτσια του πίσω από το μπαρ, και ξεκίνησε να κατακτήσει έναν ακόμα στόχο: να κάνει το Σπιρτόκουτο όσο καλύτερο μπορεί και μαζί με αυτό να γίνει και ο ίδιος. Σεμνός και χαμογελαστός, φιλόξενος και εργατικός, ο Χρήστος έχει καταφέρει να φέρει μια ροκ «ολντσκουλιά» στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού και να δημιουργήσει ένα κοινό που τον ακολουθεί πιστά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ο ίδιος, λατρεύει το ρούμι El Dorado, το οποίο όταν ευκαιρεί απολαμβάνει από την έξω μεριά του μπαρ.

 

"Το Inspector Gadget που δοκιμάσαμε στο Σπιρτόκουτο, είναι ένα ροκ γευστικά κοκτέιλ, με τίκι επιρροή και αισθητική, φρουτένια και εξωτική παλέτα, γλυκιά και πικάντικη."

 

Σπιρτόκουτο, Ron Barcelo

 

Το Inspector Gadget είναι ένα ροκ γευστικά κοκτέιλ, με τίκι επιρροή και αισθητική. Έχει βάση το λευκό ρούμι, το οποίο συνδυάζεται περίτεχνα με το μπράντι. Η γευστική του παλέτα είναι φρουτένια και εξωτική, γλυκιά και πικάντικη. Είναι αυτό που συχνά αποκαλούμε «χορταστικό» κοκτέιλ, Μάλλον γιατί τα έχει όλα, βοτανικότητα, οξύτητα, γλύκα, ένα διακριτικό «κάψιμο» από το τσίλι και ωραία αλκοολική βάση που προσδίδει πολυπλοκότητα.

Έχει γεμάτη γεύση, καλή ένταση και ισορροπία. Με εξαίρεση αυτούς που δεν αντέχουν καθόλου το πικάντικο στοιχείο, αποτελεί μία επιλογή που ο  περισσότερος κόσμος θα απολαύσει και θα ευχαριστηθεί.

 

ΒοοzeUp!

 

All photos by Christos Tzoutis for Bitterbooze.com

Inspector Gadget

Παρασκευή: προσθέτουμε όλα τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάμε μαζί με πάγο. Σουρώνουμε και συμπληρώνουμε τριμμένο πάγο. Γαρνίρουμε με μια πλούσια κορυφή από φύλλα δυόσμου, μια φέτα πορτοκαλιού και μια πιπεριά τσίλι.

Ποτύρι: κεραμικό τύπου τίκι

Γαρνιτούρα: Φύλλα δυόσμου, φέτα πορτοκαλιού και πιπεριά τσίλι

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

  • 40ml Ron Barcelo anejo
  • 20ml Metaxa 5*
  • 25ml χυμό λεμονιού
  • 15ml Triple Sec
  • 15ml πουρέ από πάσιον φρουτ
  • 1 ριξιά μπίτερς Angostura
  • 2 ριξιές μπίτερς Angostura orange
  • Μερικά φύλλα δυόσμου
  • Μία πιπεριά τσίλι

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ