Θέλω να γίνω σαν… Americano

Αγγελιάννα, 29, tattoo artist

 

Booze:

Americano

Mood:

Δευτέρα βράδυ στο Jokers

Spot:

7 Jokers

 

Ένα ακόμα θύμα του BoozeUp! είναι σήμερα κοντά μας. Και λέγω θύμα, διότι η σημερινή ανάρτηση είναι αποτέλεσμα οργανωμένου εγκλήματος. Όπως σας τα λέω! Γνώριζα που θα βρω αυτό το υπέροχο και ποτισμένο απ’το μελάνι πλάσμα κι έτσι, αγκαζέ με τον φωτογράφο μας, Πάνο Γεωργίου κατηφορίσαμε για το 7 Jokers. Για τους τύπους πάντως ρώτησα “WannaBoozeUp?”, μου είπε “I do” και η βραδιά ξεκίνησε.

Η Αγγελιάννα χαιρόταν ένα ακόμα βράδυ Δευτέρας με δυο φίλες της, έχοντας παραγγείλει για αρχή ένα Americano. «Είμαι μετά από δουλειά και προπόνηση» μου είπε δικαιολογώντας την επιλογή της. Και μπράβο της, διότι το Americano, πράγματι είναι ένα κοκτέιλ, το οποίο συγκαταλέγεται στις επιτυχημένες επιλογές που μπορεί να κανείς αν θέλεις να πιείς κάτι χαμηλόβαθμο σε αλκοόλ. Περιέχει Campari, γλυκό βερμούτ και σόδα, έχει έντονα βοτανικό χαρακτήρα και, αν και υπερτερεί η πικρή-υπόπικρη γεύση στο στόμα, σε συνδυασμό με τις έντονες φυσαλίδες της σόδας καθίσταται ιδανικά ισορροπημένο, εύκολο και ενίοτε -αν χρειαστεί- και χωνευτικό.

Βέβαια στην περίπτωση της Αγγελιάνας σοβαρό ρόλο έπαιξε και το χρώμα. Ναι, αυτό το κατακόκκινο αποτέλεσμα στο ποτήρι της, που τόσο καλά αποτυπώθηκε στο φακό του Πάνου, ήταν ένας ακόμη λόγος που το επέλεξε. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο. Το χρώμα, και το αποτέλεσμα που αυτό μπορεί να έχει, παίζει μεγάλο ρόλο και στη δουλειά της αλλά και στη ζωή της. Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό σαν κριτήριο, αλλά και γιατί όχι; Στην τελική όλοι δε γευόμαστε πιο ευχάριστα κάτι που πρώτα μας έχει αρέσει και στην όψη;

Booze Up!

 

All photos by Panos Georgiou

Americano

Γαρνιτούρα : φλούδα λεμονιού

Ποτήρι : τύπου Collins

Προετοιμασία : Κρυώνουμε το ποτήρι μας χρησιμοποιώντας πάγο. Αδειάζουμε τον πάγο. Προσθέτουμε πρώτα το Campari και το βερμούτ στο ποτήρι μας και ύστερα φρέσκο πάγο. Ανακατεύουμε και απογεμίζουμε με σόδα. Γαρνίρουμε με μία φλούδα λεμονιού αφού πρώτα την πιέσουμε επάνω από το ποτό μας για να έχουμε τα έλαια της.

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

  • 45ml Cocchi vermouth di Torino
  • 45ml Campari
  • Σόδα

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ