Thema ρομαντισμού

Thema, Παυλίδης, Βασιλική, Black Duck Βασιλική, 24, δημοσιογραφία και σπουδές fashion marketing

 

Booze:

Thema Παυλίδη ερυθρό

Quote:

“She is in the middle yet she is outside” Amelie

Spot:

Black Duck

 

Το φανταστικό και το ρομαντικό, το στοιχείο του παραμυθιού εν γένει, είναι κατά τα κάποιο τρόπο, μια ανάσα στην αδυσώπητη ρουτίνα της ανθρώπινης καθημερινότητας και μια νότα αισιοδοξίας, προσαρμοσμένη κάθε φορά στα μέτρα και τα σταθμά που εμείς επιλέγουμε. Όσο ρομαντικός ή όχι κι αν είναι κανείς, θα υπάρξει πιθανότατα κάποια στιγμή στη ζωή του, την οποία θα σκηνοθετήσει με αισθητική βγαλμένη από ταινία του ’20 ή του ’50. Άλλοι θα αγοράσουν λουλούδια, άλλοι θα φορέσουν χρωματιστά ρούχα και άλλοι απλά θα ταξιδέψουν νοερά στα χνάρια της μουσικής στο αγαπημένο τους μαγαζί, καθώς απολαμβάνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Ο ρομαντισμός είναι στάση ζωής. Και δεν ορίζεται από γλυκανάλατα παράδοξα, αλλά από έναν έμφυτο ενθουσιασμό, όμοιο με αυτόν της Αμελί στην ομώνυμη ταινία. Η Αμελί συμμετείχε σε μια καθημερινότητα, αλλά συχνά έβγαινε από αυτή. Με μικρά τεχνάσματα, κατάφερνε να χαίρεται με το κάθε τι απλό και ίσως, για τους υπόλοιπους, ασήμαντο. Λάτρευε, λόγου χάρη, την αίσθηση που είχε το χέρι της μέσα στα σακιά με τα όσπρια!

Ένα κορίτσι αβίαστα γλυκό, τη Βασιλική, συνάντησα στο παραμυθένιο Black Duck ή αλλιώς το μέρος που έχει έναν από τους ομορφότερους κήπους στην πόλη της Αθήνας και που ανταμείβει τους επισκέπτες του, τόσο με την ατμόσφαιρα που προσφέρει, όσο και με την ενημερωμένη λίστα κρασιών του.

 

"Εκεί, παρέα, αναπτύξαμε μια ρομαντική… themaτολογία και απολαύσαμε, τι άλλο, από ένα ποτήρι Thema ερυθρό του Κτήματος Παυλίδη."

 

Η «παραμυθατζού» Βασιλική, συντοπίτισσα των αδελφών Γκριμ (εξου και το παρατσούκλι που της έδωσε η μαμάς της) είναι ένα πολύ δημιουργικό κορίτσι που αγαπά να γράφει, να φωτογραφίζει -διατηρεί άλλωστε έναν δημοφιλή λογαριασμό στο Instagram με αρχείο αυτών των υπέροχων φωτογραφιών- τρέφοντας μια αισιόδοξη και πολλά υποσχόμενη πεποίθηση ότι όλοι μας μπορούμε μέσα από λέξεις, εικόνες και συναισθήματα, να γίνουμε πολλά διαφορετικά πράγματα, παραδεχόμενη πως όσο μεγαλώνει καταλαβαίνει ότι η ζωή μας μπορεί να γίνει όσο όμορφη εμείς τη θέλουμε να είναι.

 

Thema, Παυλίδης, Βασιλική, Black Duck

 

Ένα μέσο για να το επιτύχει αυτό είναι «Η ευχαρίστηση της γεύσης μας», θα πει χαρακτηριστικά, και οι στιγμές απόλαυσης που προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία. Στις γεύσεις που της αρέσουν, φάνηκε να είναι αρκετά συγκεκριμένη και ρομαντικά πιστή, καθώς σχεδόν πάντα επιλέγει κόκκινο κρασί.

 

Thema-τικός ρομαντισμός

Το Thema του Κτήματος Παυλίδη, η Βασιλική το είχε πρωτοδοκιμάσει πριν από μερικούς μήνες και, κατά κάποιο τρόπο, «κλείδωσε» αμέσως ως επιλογή της. Αρχικά, ήταν το θελκτικό πορφυρό του χρώμα, αλλά σύντομα, την καρδιά της έκλεψε ο πλούσιος αρωματικός του χαρακτήρας, το λεγόμενο μπουκέτο του. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, σαν του δαμάσκηνου και του κερασιού, με μπαχαρένιες πινελιές, καθώς και στοιχεία όπως αυτά της γλυκόριζας και της καραμέλας βουτύρου. Το στόμα του, ομοίως πολύπλοκο και ευχάριστο, διακρίνεται για την ισορροπία μεταξύ της αλκοόλης, της οξύτητας και των καλοδουλεμένων βελούδινα τραγανών τανινών του κρασιού. Τη γευστική παλέτα συμπληρώνουν γλυκά μπαχάρια, όπως αυτά της κασσίας και της κανέλας, που κάνουν αισθητή την παρουσία τους δίπλα στα ώριμα κόκκινα φρούτα και κατά τη διάρκεια της επίγευσης.

 

BoozeUp!

 

All photos by Christos Tzoutis

Κατάταξη: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

Κατηγορία: Ερυθρός ξηρός οίνος

Ποικιλίες: Syrah, Aγιωργίτικο

Αλκοολικός τίτλος: 14%

Ποτήρι: τύπου Βουργουνδίας

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 17-18° C

• Πιθανοί συνδυασμοί φαγητού •

  • Κρεατικά μαγειρεμένα με πικάντικες σάλτσες
  • Kυνήγι
  • Kίτρινα τυριά μέτριας και μεγάλης ωρίμανσης

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ