Το barolo, ο Παναγιώτης και ρουά ματ

Παναγιώτης, 45, ιδιοκτήτης 1900 και 1920 Barber Shop

Booze:

Barolo Chinato (Μπαρόλο Κινάτο)

 

Quote:

«Αν είναι να έχεις ένα πιόνι, ας είναι αυτό του Βασιλιά»

 

Spot:

Booze Cooperativa

 

Οι περισσότεροι θεοί παίζουν ζάρια, αλλά σύμφωνα με τον συγγραφέα Τέρι Πράτσετ, η Μοίρα παίζει σκάκι. Το ίδιο κάνει και ο Παναγιώτης Γρηγορίου, ιδιοκτήτης του γνωστού μπαρμπέρικου 1900.

Τα τελευταία χρόνια και σχεδόν σε καθημερινή βάση ο, αξιοθαύμαστης αισθητικής, Παναγιώτης επισκέπτεται το αγαπημένο του στέκι Booze Cooperativa. Εκεί απολαμβάνει το ποτό του, κάνει το πούρο του και παίζει ατελείωτες παρτίδες σκακιού με μια άλλη αβάντ γκάρντ περσόνα των Αθηνών και άλτερ ίγκο του, το Νίκο Λούβρο, που θεωρείται φυσικά και η ψυχή του Booze. Παραδίπλα μπορεί να κάθονται φοιτητές που μελετάνε, καλλιτέχνες που ανταλλάσουν ιδέες και ζευγάρια σε πρώτο ραντεβού, χωρίς τίποτα να φαντάζει παράταιρο. Το ετερόκλητο κοινό άλλωστε ήταν εξ αρχής αυτό που έδωσε παλμό και άφησε έντονο το αποτύπωμά του στο μαγαζί της οδού Κολοκοτρώνη.

 

 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Παναγιώτης άνοιξε το 1920, αδερφάκι του 1900, κάτι που του δίνει ακόμη περισσότερες αφορμές να σουλατσάρει στη γειτονιά. Χθες, τον πέτυχα εκεί, δίπλα στο παράθυρο του Booze, στη θέση που αγαπά να κάθεται όταν βρίσκεται στο τραπέζι της αναμέτρησης. Είχε διπλώσει παλιακά το σακάκι του κοστουμιού του στο διπλανό σκαμπό και άναβε για να απολαύσει το τελευταίο μέρος του πούρου του. Η επιλογή του ποτού, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από το αγαπημένο του Barolo Chinato, του οίκου Giulio Cocchi.

Το Barolo Chinato είναι ένα ενισχυμένο κρασί που ως βάση έχει το Barolo, ΠΟΠ κρασί της Ιταλίας, 100% ποικιλίας Nebbiolo. Το κρασί αυτό αρωματίζεται με φλοιό κιγχόνης ή China αγγλιστί (το δέντρο από το οποίο παίρνουμε την κινίνη), καρπούς καρδάμωμου, ραβέντι και ένα μυστικό μείγμα από βότανα και μπαχαρικά. Ενώ παραδοσιακά το έπιναν για ιατρικούς σκοπούς, πλέον θεωρείται ένα εξαιρετικό χωνευτικό. Τα αρωματικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι αυτά της φλούδας πορτοκαλιού, των κερασιών, αποξηραμένων σύκων και του ευκαλύπτου. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει το υπέροχο αυτό ποτό είναι η εναλλαγή του γλυκού και του πικρού στοιχείου μέσα στο στόμα και φυσικά η εκρηκτική του επίγευση.

Αν λοιπόν η Μοίρα του Τέρι Πράτσετ παίζει σκάκι με δυο βασίλισσες τότε σίγουρα η μία θα είναι το Barolo Chinato.

 

BoozeUp!

 

All photos by Panos Georgiou

Τύπος: Barolo Chinato

Χώρα: Ιταλία

Περιοχή: Cocconato d’Asti

Αλκοολικός Βαθμός: 16.5%

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος:

16 – 18 βαθμοί Κελσίου

• Προτεινόμενα κοκτέιλ •

  • King Negroni

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ