Tommy’s Margarita για επιλεκτικούς

tommy's margarita, barreldier, mario basso Γιώργος, 51, υπεύθυνος ελέγχου ποιότητας

Booze: Tommy’s Margarita

Quote: «ὃ σὺ μισεῖς ἑτέρῳ μὴποιήσεις»

Spot: Barreldier

 

Δεν ξέρω σε πόσους από εσάς έχει συμβεί να ανοίξετε έναν κατάλογο ποτών και να μην μπορείτε να επιλέξετε κάτι για να απολαύσετε εκείνη τη στιγμή, όχι γιατί δε σας ικανοποιεί ποιοτικά, ούτε γιατί δεν είναι της αρεσκείας σας, αλλά γιατί απλά για κάποιον λόγο «απαγορεύεται» να καταναλώσετε αυτό που θα θέλατε.

Πιθανότατα να έχετε υποπέσει σε τέτοιους περιορισμούς, σε περίοδο δίαιτας, νηστείας ή κάποιας θεραπείας. Έχετε σκεφτεί πως κάποιοι ενδέχεται να υποχρεούνται να απέχουν από συγκεκριμένα προϊόντα και απολαύσεις, για όλη τους τη ζωή; Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, κατά πόσο και με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος, να καλύψει τις γευστικές του ανάγκες και τελικά να είναι σε θέση να περάσει καλά όταν βγαίνει έξω για ποτό;

 

Tommy’s Margarita για πάσα νόσο

Ο Γιώργος είναι ούτως ή αλλιώς ένα ξεχωριστό πρόσωπο για το BoozeUp! Είναι ένας μεγάλος παρατηρητής στιγμών, έχοντας πάντα υπέροχες ιστορίες να σου αφηγηθεί, υπέρμαχος της ευζωίας, ευγενής και καλλιεργημένος, που πάντα συμπεριφέρεται στους άλλους με τον τρόπο που θα ήθελε να του συμπεριφέρονταν εκείνοι. Με άλλα λόγια είναι μάλλον ευτύχημα να βρεθείς στην παρέα του και να μοιραστείς ένα ποτό μαζί του, στο αγαπημένο του μπαρ, το Barreldier της οδού Βουλής.

 

tommy's margarita, barreldier, mario basso

 

Όχι όμως οποιοδήποτε ποτό, διότι ο Γιώργος πάσχει από μία αυτοάνοση χρόνια πάθηση, την κοιλιοκάκη. Πρόκειται για αμετάκλητη δυσανεξία στη γλουτένη. Οι πάσχοντες δεν πρέπει να καταναλώνουν οτιδήποτε περιέχει σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και βρώμη. Ο ίδιος διαγνώστηκε πριν περίπου 10 χρόνια και έκτοτε άλλαξε πλήρως τις διατροφικές του συνήθειές, συμπεριλαμβανόμενης και τις κατανάλωσης αλκοόλ. Από ουίσκι που έπινε, άρχισε να πειραματίζεται με κρασί, κονιάκ, ρούμι και τεκίλα, και τελικά τον κέρδισε η τεκίλα.

 

"Όταν έρχεται η ώρα για κοκτέιλ, η απάντηση στην ερώτηση «Τι θα πιείς;» είναι απλά και απόλυτα, Tommy’s Margarita. Στο Barreldier, την ετοιμάζουν με αγάπη, και ο χώρος μοσχομυρίζει φρεσκοστυμμένο λάιμ."

 

tommy's margarita, barreldier, mario basso

 

 

Tommy’s Margarita για πάσα επιθυμία

Όταν έρχεται η ώρα για κοκτέιλ, η απάντηση στην ερώτηση «Τι θα πιείς;» είναι απλά και απόλυτα, Tommy’s Margarita. Στο Barreldier, του την ετοιμάζουν με αγάπη, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του. Ο Γιώργος την προτιμά με πάγο (αν και δεν κατηγορεί όσους την πίνουν χωρίς!), με βιολογικό σιρόπι αγαύης και με φρεσκοστυμμένο λάιμ. Την αγαπά επειδή του αρέσει η ξινόγλυκη -όπως χαρακτηριστικά θα πει- γεύση της, για την οποία σπανίως νιώθει κορεσμό.

Να λοιπόν που το αγαπημένο κοκτέιλ χιλιάδων ανθρώπων, αποτελεί την ιδανική λύση και σε μία τέτοια ιδιαίτερη συνθήκη. Κι αν κι εμείς εδώ στο BitterBooze διχαστήκαμε για το αν μας αρέσει περισσότερο με ή χωρίς πάγο, καταλήξαμε ομοφώνως στο ότι την επόμενη φορά στο Barreldier, θα απολαύσουμε από τα χεράκια του μπαρτέντερ και συνιδιοκτήτη Μάριο Μπάσο μια υπέροχη Tommy’s Margarita!

ΒoozeUp!

 

All photos by Christos Tzoutis for Bitterbooze.com

Tommys Margarita

Παρασκευή: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ μαζί με πάγο. Σουρώνουμε σε ποτήρι τύπου double rocks και προσθέτουμε φρέσκο πάγο. Γαρνίρουμε με φέτα λάιμ.

Ποτήρι: τύπου double rocks

Γαρνιτούρα: φέτα λάιμ

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

  • 50ml τεκίλα blanco
  • 25ml φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ
  • 20ml νέκταρ αγαύης

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ