Βεργίνα break

Βεργίνα, Vergina, bluebird, Filippos Φίλιππος, 37, illustration artist

Booze:

Βεργίνα Red

Quote:

«Τι επιβραβεύει μια δημιουργική μέρα αν όχι… λίγο booze!» 

Spot:

Blue bird

 

Τις προάλλες, περπατώντας στους δρόμους του Κέντρου της Αθήνας, μεσημεράκι, σε μια από αυτές τις μέρες που χρειάζονται γυαλιά ηλίου μέσα στο καταχείμωνο, βρέθηκα σε έναν από του τους πλέον «χαριτωμένους» πεζόδρομους της πόλης, στην οδό Ηπίτου. Σταμάτησα χωρίς δισταγμό, στο γνώριμό μου Blue Bird, και καθώς αναρωτιόμουν τι ποτό θα ολοκλήρωνε καλύτερα την μικρή αυτή χαρά της στιγμής, το μάτι μου έπεσε αδιάκριτα δίπλα μου, στον Φίλιππο, που φαινόταν να απολαμβάνει ιδιαίτερα μια κόκκινη Βεργίνα. Ευθύς, όχι μόνο απαντήθηκε το ερώτημά σχετικά με το τι ήθελα να πιω, αλλά βρήκα και τον βασικό μου στόχο για το BoozeUp!

Ο Φίλιππος -παραφράζοντας το γνωστό lunch break- βρισκόταν όπως μου είπε σε “beer break” και μου εκμυστηρεύτηκε πως ενίοτε, όταν δεν κάνει το διάλειμμα του στο στούντιο που μοιράζεται με τους άλλους δυο καλλιτέχνες και φίλους του, ξεκλέβει λίγο χρόνο, βγαίνοντας από το χώρο εργασίας του –αλλά όχι απαραίτητα και από το mood της δουλειά του, για να πιει μια μπίρα. Παρότι πρέπει να περπατήσει λίγο παραπάνω, προτιμά να έρθει στο Blue Bird, αφενός γιατί είναι ένα από τα μέρη που αποκαλεί «στέκι», αφετέρου γιατί εδώ μπορεί και απολαμβάνει μια από τις αγαπημένες του μπίρες, τη Βεργίνα Red.

 

Κατακόκκινη Βεργίνα

Έχοντας δοκιμάσει κι εγώ την μπίρα αυτή, σε μια επίσκεψή μου στην Κομοτηνή όπου και παράγεται, θεώρησα απόλυτα κατανοητό το ότι είναι η αγαπημένη του επιλογή. Είναι μία από τις λίγες amber lager (άμπερ λάγκερ) που κυκλοφορούν, μια «πειραγμένη» δηλαδή λάγκερ, αποτέλεσμα κλασικής ζύμωσης και συνδυασμού παραδοσιακής ξανθιάς βύνης με σπάνιες καβουρδισμένες και καραμελοποιημένες βύνες, λυκίσκο και αρωματικό λυκίσκο Tettnaanger και βέβαια, μαγιά και νερό. Και αν αυτά ακούγονται πολύ «τεχνικά», αυτό που τελικά μένει και εντυπωσιάζει είναι η μεστή της γεύση, το φρουτώδες άρωμά της, που θυμίζει εξωτικά φρούτα και μέλι, και το εντυπωσιακό κεχριμπαρένιο χρώμα της.

Εμπρός, παράγγειλε μία. Κι εγώ αυτό έκανα τελικά… BoozeUp!

 

All photos by Panos Georgiou

 

Κατηγορία:Λάγκερ

Τύπος: Άμπερ λάγκερ

Aλκοολικός Τίτλος:  5.8%

Ποτήρι: Ποτήρι μπίρας σχήματος φλουτ (flute)

Προτεινόμενη Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 6οC

• Συνδυάζεται με: •

  • καπνιστά τυριά
  • κυνήγι

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ