previous
next

Gin Mare. Η Μεσόγειος σε ένα μπουκάλι.

News

Το μεσογειακό καλοκαίρι είναι μια έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αισθήσεις μας. Στο μεσογειακό κλίμα και τοπίο, η όσφρηση, η όραση, η ακοή, η αφή και φυσικά η γεύση μας, βρίσκονται σε διέγερση καθότι γενναιόδωρα ερεθίσματα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε κάθε εμπειρικό και αισθαντικό πεδίο.

Ειδικότερα μάλιστα, αναφορικά με τα αγαθά που γεμίζουν τα ποτήρια μας, ο «θεός Ήλιος» μας έχει χαρίσει απλόχερα εναλλακτικές, τόσο ποιοτικές όσο και απολαυστικές. Μια από αυτές είναι το τζιν, ένα προϊόν το οποίο μέχρι πριν από κάποια χρόνια ήταν αποκλειστικά συνδεδεμένο με χώρες πέραν των μεσογειακών, διαθέτει πλέον μία ξεχωριστή κατηγορία που φέρει τον τίτλο Mediterranean Gin.

Οι λαοί της Μεσογείου αγκάλιασαν με θέρμη το τζιν, με αποτέλεσμα να έχει σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις προτίμησης των καταναλωτών. Το τζιν με τόνικ, αλλά και μεγάλη ποικιλία κλασικών μα και σύγχρονων συνταγών κοκτέιλ, μονοπωλούν συχνά το ενδιαφέρον τόσο των επαγγελματιών, όσο και του τελικού αποδέκτη, που δεν είναι άλλος από τον καταναλωτή.

Καθότι όμως το μεσογειακό ταμπεραμέντο φυγείν αδύνατον, η ζήτηση αυτή είχε ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την δημιουργία ακόμα πιο ιδιαίτερων brand, αφενός για να ενσωματώσουν τη μεσογειακή παλέτα, αφετέρου για να επικοινωνήσουν εμπράκτως τον πλούτο της χλωρίδας, κυρίως τα βότανα, τα μυρωδικά, τα φρούτα και τα λαχανικά της Μεσογείου. Αυτό δηλαδή που ονομάζουμε μεσογειακή βιοποικιλότητα.

 

 Στη θάλασσα του Gin Mare

Ένα εξέχον παράδειγμα όλων αυτών που αναφέρονται παραπάνω είναι το Gin Mare. Ένα υπέροχο ισπανικό τζιν με έντονο μεσογειακό αρωματικό χαρακτήρα. Η συνταγή του χαρτογραφεί γευστικά τη λεκάνη της Μεσογείου και ανάμεσα στα συστατικά του βρίσκουμε ισπανικές ελιές arbequina, πορτοκάλια, νεράντζια και λεμόνια, ομοίως ισπανικά, από τη Σεβίλλη, τη Βαλένθια και τη Λιέντα αντίστοιχα, θυμάρι από την Τουρκία, βασιλικό από την Ιταλία και δενδρολίβανο από την Ελλάδα.

 

gin mare

 

Γευστικά φιλόξενο για τους ελληνικούς ουρανίσκους το Gin Mare, όπως αντίστοιχα φιλόξενοι και οι άνθρωπο της εταιρίας P.T. Βeverage World που το διανέμουν στη χώρα μας, μας υποδέχτηκαν στο χώρο της Bar Solution για να μας πουν τα πάντα γι αυτό, δια στόματος του μπαρτέντερ Θανάση Κουζιώκα, νικητή του Διαγωνισμού Gin Mare για το 2014.

 

"Υπέροχα χρώματα, αρώματα και γεύσεις έντυσαν το μεσημέρι μας με εξαιρετικές δημιουργίες κοκτέιλ από τον Θανάση Κουζιώκα, μαζί με ιστορίες με θαλασσινό μπρίο, αφού το όνομά του Gin Μare είναι συνδεδεμένο με τη θάλασσα."

 

Υπέροχα χρώματα, αρώματα και γεύσεις έντυσαν το μεσημέρι μας με εξαιρετικές δημιουργίες κοκτέιλ από τον ίδιο τον Θανάση Κουζιώκα. Ανάμεσα σε όλα αυτά και ιστορίες με μπρίο θαλασσινό, καθότι το όνομά του Gin Μare προσδιορίζεται από το λατινικό όρο mare (mare, maris) που σημαίνει θάλασσα.

Αν λοιπόν για κάποιον λόγο -που εμείς εδώ στο BitterBooze δεν κατανοούμε-  η γεύση του Gin Mare δε σας ταξιδέψει αυτομάτως και με την πρώτη γουλιά, η σημασία του ονόματός του θα σας δώσει έναν ακόμη λόγο να ταξιδέψετε, σε θάλασσες που δεν κολυμπήσατε ποτέ, σε μέρη που θέλετε να ξαναπάτε, σε απογεύματα και βραδιές που μοιραστήκατε με όσους σας κάνουν χαρούμενους και πάντοτε με Gin Mare στα ποτήρια σας.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Gin Mare. Η Μεσόγειος σε ένα μπουκάλι."

News

Δημοσιεύτηκε στις 26/06/2016