previous
next

Happy Hour: Επτά λόγοι για να το ακολουθήσετε

Articles

Το καλοκαίρι είναι και επίσημα εδώ. Οι μέρες είναι μεγαλύτερες και οι νύχτες μικρότερες, ενώ ταυτόχρονα η λίμπιντο ανεβαίνει κατακόρυφα σε συνδυασμό με την ακόρεστη δίψα μας για διασκέδαση. Στην Ελλάδα η αλήθεια είναι ότι συνδέουμε την κατανάλωση αλκοόλ την ημέρα, με κάποιο μπαρ σε κάποια παραλία ή με ψαροταβέρνες, αφού σαν γνήσιοι Έλληνες, πριν τις 23:00 το βράδυ είναι αδιανόητο να βγούμε για ποτό.

Η έννοια του happy hour όμως, είναι αρκετά παλαιότερη απ’ όσο νομίζουμε, προερχόμενη πιθανότατα από το αμερικάνικο ναυτικό το 1913, όπου οι ναύτες διοργάνωναν απογεύματα για να καπνίσουν και να δούνε αγώνες μποξ, κάτι που μέχρι το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε καθιερωθεί στο αμερικάνικο ναυτικό. Μια ακόμα πιθανή προέλευση είναι από την εποχή της ποταπαγόρευσης στην Αμερική, όπου πριν το δείπνο οι θαμώνες απολάμβαναν ένα κοκτέιλ στο speak-easy μπαρ της γειτονιάς τους, πριν την επίσκεψη στο εστιατόριο, όπου φυσικά το αλκοόλ ήταν παράνομο.

 

"Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και το early drinking, όπως και να το night drinking, χρειάζεται μέτρο και σύνεση"

 

Στην Ελλάδα, το happy hour δεν είχε ποτέ το κατάλληλο μάρκετινγκ και  φαίνεται να μην ταιριάζει στο χαρακτήρα μας. Βέβαια με το… πυρηνικό μανιτάρι που λέγεται  ελληνική κοκτέιλ σκηνή, τα πράγματα έχουν αρχίζει να αλλάζουν και πολλοί μαζί με εμένα φυσικά, υποστηρίζουν την τακτική του early drinking, και υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να το κάνουν.

 

Παραθέτουμε επτά εξ αυτών:

  1.  Σχεδόν όλα τα μπαρ έχουν μειωμένες τιμές στα ποτά τους, οπότε μπορείς να μειώσεις το μπάτζετ σου.
  2. Yπάρχουν πανέμορφοι κήποι και αυλές, στις οποίες μπορείς να πιείς το ποτό σου απολαμβάνοντάς το περισσότερο, με τον ήλιο να λάμπει.
  3.  Συνήθως στα μπαρ υπάρχει λιγότερος συνωστισμός και χαμηλότερη μουσική για σένα που θέλεις να χαλαρώσεις και να καθίσεις όπου θέλεις.
  4. Οι μπάρμαν είναι λιγότερο απασχολημένοι και μπορούν να δώσουν  περισσότερη σημασία σε σένα και στην επιλογή του ποτού σου.
  5. Πίνω νωρίς σημαίνει και κοιμάμαι νωρίς, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να περάσεις καλά χωρίς να στερηθείς ώρες ύπνου, ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας.
  6.  Πολλά μπαρ προσφέρουν και φαγητό ή σνακ, νωρίς το απόγευμα για να συνοδεύεις τα ποτά σου, αφού το φαγητό είναι απαραίτητο.
  7.  Βγαίνοντας με τους συναδέλφους σου μετά το γραφείο, μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της καριέρας σου, αφού χτίζεις καλύτερες σχέσεις μαζί τους, είτε είναι προϊστάμενοι, είτε υφιστάμενοι.

 

Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι ακόμα και το early drinking, όπως και να το night drinking, χρειάζεται μέτρο και σύνεση. Να θυμάσαι ότι το φαγητό και το νερό είναι σύμμαχοί σου στη διασκέδαση και ποτέ μην οδηγείς ενώ έχεις πιεί, άλλωστε το Μετρό είναι ανοιχτό και τα ταξί μονή ταρίφα!

Καλό καλοκαίρι στην πόλη!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

O Γιώργος Μπάγκος είναι 29 ετών, γέννημα θρέμμα της «μπαρμανογέννας» Καρδίτσας και βρίσκεται στο χώρο του επισιτισμού εδώ και 10 χρόνια. Travel junkie και cocktail explorer έχει ταξιδέψει σε Ευρώπη,...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Happy Hour: Επτά λόγοι για να το ακολουθήσετε"

Articles

Δημοσιεύτηκε στις 27/06/2014