Πως να φτιάξετε ένα Sherry Cobbler (βίντεο)

Το σέρι  

Το σέρι, η βάση δηλαδή του Sherry Cobbler, είναι ένας ενισχυμένος οίνος από τη Χερέθ της Ισπανίας. Η προέλευσή του τοποθετείται χρονικά στην περίοδο της μεσαιωνικής Ανδαλουσίας και η φήμη του είχε κατακτήσει διεθνείς αγορές όπως αυτήν του Λονδίνου, ήδη από την εποχή του Σαίξπηρ.

Για τους Αμερικανούς το σέρι, παρότι είχε συστηθεί βεβαίως από πιο νωρίς, έγινε μόδα στις αρχές του 19ου αιώνα με ένα κοκτέιλ το οποίο χαρακτήρισε μία ολόκληρη εποχή. Το απλό για τα σημερινά δεδομένα Sherry Cobbler, αποτέλεσε της πεμπτουσία του απόλυτου ποτού για ένα ολόκληρο έθνος. Σήμερα επανεμφανίζεται με επιτυχία σε μπαρ όλου του κόσμου, καθώς η ζήτησή του έχει αυξηθεί και οι παραλλαγές του μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

 

~ Παρασκευή του Sherry Cobbler ~

Προετοιμασία: προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ και χτυπάμε δυνατά. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι κρασιού, το οποίο έχουμε γεμίσει με θρυμματισμένο πάγο. Γαρνίρουμε με ένα καλαμάκι, ανάμεικτα φρούτα του δάσους και φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Ποτήρι: κρασιού

Γαρνιτούρα: ανάμεικτα φρούτα του δάσους, φρέσκα φύλλα δυόσμου κι ένα καλαμάκι

 

sherry cobbler, sherry, romate

 

 ~ Συστατικά του Sherry Cobbler ~

90 ml Romate NPU amontillado sherry

10 ml σιρόπι ζάχαρης

2-3 σφήνες πορτοκαλιού

Ανάμεικτα φρούτα του δάσους

Φρέσκα φύλλα δυόσμου

 

Τι κάνουμε όταν …

…θέλουμε να φτιάξουμε σιρόπι ζάχαρης.

Προσθέτουμε ίσα μέρη νερού και ζάχαρης σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και το μίγμα να είναι διαυγές. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

 

How To Booze 

#sherrycobbler

 

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Editing: Αναστάσης Παπαγγελής

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ