Πως να απολαύσετε ένα ruby port στο σπίτι (βίντεο)

Πως να απολαύσετε ένα ανοιξιάτικο ruby port 

 

Το port

Το port είναι ένας αγαπημένος και ιδιαιτέρως δημοφιλής ενισχυμένος (αλκοολικά) οίνος, που παράγεται στην κοιλάδα του ποταμού Ντούρο (Douro) στη βορειοανατολική Πορτογαλία. Για τον περισσότερο κόσμο το port έχει ταυτιστεί με ένα κόκκινο, γλυκό κρασί που χρησιμεύει ως επιδόρπιος οίνος μετά από ένα γεύμα ή ακόμα και ως απεριτίφ μόνο του. Ο «μύθος» επίσης θέλει τα port να καταναλώνονται αποκλειστικά και μόνο τους χειμερινούς μήνες λόγω γευστικού προφίλ και αλκοολικού τίτλου. Στην πραγματικότητα οι γευστικές εκδοχές του ποικίλουν και έτσι συναντάμε ξηρό, ημίξηρο και γλυκό, κόκκινο, αλλά και λευκό Πορτ.

 

Ruby Port 

Τα ruby port είναι προϊόντα ανάμειξης κρασιών με ωρίμανση δύο ως τέσσερα χρόνια, διατηρούν το έντονο ρουμπινί χρώμα τους, το φρουτώδες γευστικό προφίλ τους και τη ζωντάνια της νιότης τους. Τα ρούμπι αποτελούν και την πιο οικονομική επιλογή στα πορτ.

 

ruby port, port, senhora do convento

 

Κοκτέιλ με ruby port 

Παρασκευή: σε ένα ποτήρι τύπου tumbler προσθέστε όλα τα συστατικά, ήτοι 60ml Senhora Do Convento ruby port, ένα κουταλάκι Fernet Branca, 80ml Indian Tonic Fever Tree και πάγο. Ανακατέψτε ελαφρά και γαρνίρετε με ένα κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο.

Ποτήρι: τύπου tumbler

Γαρνιτούρα: φρέσκο δενδρολίβανο

 

Απολαύστε υπεύθυνα!

 

How To Booze 

#RubyPort

 

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Editing: Αναστάσης Παπαγγελής

Συνταγή: Σταμάτης Σταματιάδης

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ