previous
next

Skinos MCC2016: ο τελικός!

Competitions

Ξέρετε πως είναι αυτά με τα αφεντικά. Ο Γιάννης, πάει, χαιρετάει και κάνει σοσιαλάιζινγκ, κάθεται, ανοίγει το λάπτοπ, κάνει πως γράφει και εργάζεται σκληρά, «Φίλε, δουλεύω 18 ώρες τη μέρα», και έρχεται από δίπλα το «χέρι» να κάνει όλες τις δουλειές. Όπως ας πούμε να παρουσιάσει τον τελικό του φετινού Skinos Mediterranean Cocktail Challenge, εφεξής Skinos MCC2016, σε ένα αναγνώσιμο κείμενο, και όχι σε αποσπασματικές ατάκες της live μετάδοσης που για μία ακόμη χρονιά πραγματοποίησε –με επιτυχία θα έλεγα- το Bitterbooze και μπορείτε αν θέλετε να νιώσετε την… έξαψη να διαβάσετε ΕΔΩ.

Μόνο που φέτος τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Από τη μία, το νέο concept του διαγωνισμού με το Team Challenge που απαιτούσε ομαδικές συμμετοχές και από την άλλη ο άστατος καιρός, με την ασύλληπτη σχεδόν τροπική καταιγίδα που ξέσπασε λίγο πριν την έναρξης της εκδήλωσης και απείλησε να τινάξει στον αέρα κάθε προγραμματισμό για την εκδήλωση στην υπέροχη ταράτσα του 6ου ορόφου του εστιατορίου Hytra στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Τελικά, αμφότερα αυτά τα στοιχεία προώθησαν τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη των εμπλεκόμενων μελών! Ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης αντέδρασαν σε αυτή την ξαφνική αναποδιά και συνεργάστηκαν ώστε να υπερπηδήσουν το εμπόδιο, με την ελάχιστη ταλαιπωρία για τους διαγωνιζόμενους, τους εμπλεκόμενους και τους θεατές, και χωρίς να υπάρξει το παραμικρό τεχνικό πρόβλημα!

 

"Η βραδιά του τελικού υπήρξε απλά η επιβεβαίωση της ήδη υπάρχουσας εντύπωσης ότι το Skinos MCC αποτελεί μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη παράσταση, που προκύπτει από την αμέριστη υποστήριξη του Skinos."

 

Υπήρξε μια ακόμα απόδειξη, της ούτως ή άλλως υπάρχουσας εντύπωσης ότι το Skinos MCC αποτελεί μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη παράσταση, που προκύπτει από την αμέριστη υποστήριξη του Skinos, αλλά και από τα χρόνια εμπειρίας που πλέον φαίνεται ότι αποδίδουν έμπρακτα και κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στους διαγωνισμούς που παρακολουθούμε κάθε χρόνο.

 

 Ο τελικός του Skinos MCC2016 αρχίζει!

Γρήγορα όμως στη δράση! Η μπόρα πέρασε, οι κριτές Δημήτρης Κιάκος, ιδιοκτήτης του The Gin Joint, Σπύρος Πατσιαλός, ιδρυτής του huntingspirits.tv και Αλέξανδρος Σουρμπάτης, επικεφαλής μπαρτέντερ του μπαρ Spinte πήραν τις θέσεις τους μπροστά από τη μπάρα, ενώ οι παρουσιαστές της βραδιάς Πασχάλης Καψάλης, brand ambassador του Skinos, και Σπύρος Κερκύρας, ιδρυτής της Bar Solution, έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει το διαγωνιστικό κομμάτι!

 

 

 

Skinos MCC2016

Ο ένας από τους δύο οικοδεσπότες, ο Σπύρος Κερκύρας.

 

Από αυτό, δυστυχώς απουσίαζαν οι ομάδες από την Τουρκία και το Λίβανο, καθώς την τελευταία στιγμή συνάντησαν προβλήματα στο ταξίδι τους. Έτσι, χωρίς αυτούς, οι ομάδες ήταν πλέον εννέα, και πραγματικά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας τα ποτά αλλά και τις ιδέες τους γύρω από αυτά, τη μαστίχα Skinos και τις μεσογειακές γεύσεις συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλειοψηφία των παρουσιάσεων ήταν σε υψηλό επίπεδο, με υποστηρικτικά concept πίσω από τις δημιουργίες, με καλοδουλεμένες συνεργασίες μεταξύ των μελών που απάρτιζαν τις ομάδες και τελικά με αξιοσημείωτα γευστικά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό το ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφανιζόταν άγχος στους συμμετέχοντες –τουλάχιστον τέτοιο που να επηρεάζει την εικόνα τους, και πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο η Skinos περιβάλλει τους διαγωνιζόμενους και τους βοηθά στην προετοιμασία τους.

 

"Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάθε χρόνο στο Skinos MCC δοκιμάζουμε ποτά αξιομνημόνευτα που θα θέλαμε να συναντάμε σε μπαρ και να μας δίνεται η δυνατότητα να τα πίνουμε και να τα ξαναπίνουμε."

 

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάθε χρόνο στο Skinos MCC δοκιμάζουμε ποτά αξιομνημόνευτα που θα θέλαμε να συναντάμε σε μπαρ και να μας δίνεται η δυνατότητα να τα πίνουμε και να τα ξαναπίνουμε. Αναμφίβολα, η χαρακτηριστική «ήπια» γεύση του λικέρ μαστίχα βοηθά στη δημιουργία ξεχωριστών συνδυασμών, αλλά θα λέγαμε ότι είναι η γενικότερη αντιμετώπιση στο συγκεκριμένο διαγωνισμό που αποδίδει τόσο ξεχωριστά αποτελέσματα.

 

Η τριάδα του Skinos MCC2016

Από όλα λοιπόν τα ενδιαφέροντα ποτά που δοκιμάσαμε, οι κριτές ξεχώρισαν τρία –και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ήταν τα τρία που ξεχωρίσαμε επί της ουσίας και εμείς. Μεγάλοι νικητές και στην πρώτη θέση του Skinos MCC2016 οι Νίκος Ταχμαζής και William Hetzel από την ομάδα του μπαρ Termini από το Λονδίνο, που έγραψαν ιστορία όντας η πρώτη μη ελληνική επικράτηση σε διαγωνισμό Skinos MCC –κι ας είναι ελληνικής καταγωγής ο Νίκος.

 

Skinos MCC2016

 

 

"Μεγάλοι νικητές και στην πρώτη θέση του Skinos MCC2016 οι Νίκος Ταχμαζής και William Hetzel από την ομάδα του μπαρ Termini από το Λονδίνο, που έγραψαν ιστορία όντας η πρώτη μη ελληνική επικράτηση σε διαγωνισμό Skinos MCC –κι ας είναι ελληνικής καταγωγής ο Νίκος."

 

Το ποτό τους με τον… τίτλο Untitled, φτιαγμένο από 30 ml Skinos, 30 ml Vodka Sipsmith, 3 ml άρωμα από κεχριμπάρι και 10 ml ξηρό βερμούτ «μαγειρεμένο» με τη μέθοδο sous vide με φύκι kelp, σερβιρίστηκε σε ένα πανέμορφο ειδικά διαμορφωμένο ποτήρι μετά από μία κεφάτη και «ζωντανή» παρουσίαση που κατάφερε να αποσπάσει την πρώτη θέση και το μεγάλο βραβείο του ταξιδιού στο Bar Convent Berlin, όπου οι δυο τους θα παρουσιάσουν το εν λόγω ποτό στο κοινό τους συνεδρίου.

Στη δεύτερη θέση, με μόλις ένα βαθμό διαφορά, ήταν η ομάδα από την Κρήτη και το μπαρ Χάλαβρο, με τους Γιώργο Δενδράκη και Δημήτρη Φιλίππου να φτιάχνουν το πραγματικά εξαιρετικό ποτό Et Latera, που όπως μάθαμε, έχασε στη λεπτομέρεια –το πιπέρι που χρησιμοποιήθηκε στον τελικό ήταν πολύ φρέσκο με αποτέλεσμα να κάνει το ποτό λίγο πιο καυτερό από ότι έπρεπε.

 

Skinos MCC2016

 

Στην τρίτη θέση βρέθηκε, πάλι με πάρα πολύ μικρή διαφορά, η ομάδα από το Lost+Found της Κύπρου, με τους Κωνσταντίνο Ιωάννου και Κωνσταντίνο Καζέλη να προετοιμάζουν το πολύ ισορροπημένο κοκτέιλ Nautilus σε μία πολύ καλοδουλεμένη παρουσίαση.

Είμαστε βέβαιοι ότι νικητές και «ηττημένοι» του Skinos MCC2016 έζησαν μια μοναδική εμπειρία που θα συνεισφέρει μοναδικά στην εξέλιξή τους, ενώ ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή και ανάλογη συνέχεια.

 

All photos by Yiannis Papanastasopoulos

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Αχιλλέας Αναστασόπουλος είναι καλό παιδί. Ασχολείται με τα αυτοκίνητα, τις γάτες και το γράψιμο. Επαγγελματίας χομπίστας και ερασιτέχνης δημοσιογράφος, αρθογραφεί στην τελευταία σελίδα του περιοδικού Drive και διατηρεί το...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Skinos MCC2016: ο τελικός!"

Competitions

Δημοσιεύτηκε στις 04/07/2016