previous
next

Virtual Bars: Εκεί δίνουν ραντεβού τα ποτά τον καιρό του Covid19

TECH-ΙΛΑ

Όσο ο κορωνοϊός καλπάζει, οι εταιρείες αλκοολούχων ποτών μέσω της τεχνολογίας, δίνουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν, (περίπου) όπως κάποτε. Πώς; Μα, με τα Virtual Bars 

Μένουμε Σπίτι σημαίνει πολλές φορές, μένουμε μακριά από τις αγαπημένες μας συνήθειες.

Όσο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες μερικής ή γενικής κοινωνικής απόστασης, όλο και περισσότεροι νοσταλγούν τον τρόπο διασκέδασης που κάποτε έκαναν, χωρίς περιορισμούς.

Μια κάποια κανονικότητα, όπως την είχε ορίσει και φτιάξει ο καθένας στη ζωή του. Μια πραγματικότητα δηλαδή. Γι’ αυτό και η στροφή προς την εικονική και διαδικτυακή πραγματικότητα, μπορεί να μην προσφέρει ανάλογη εμπειρία με την φυσική, εκ του σύνεγγυς συναναστροφή,  φαίνεται όμως να δίνει σε κάποιους μια προσωρινή λύση να καταναλώσουν αλκοόλ και να συναναστραφούν με οικείο και μη κόσμο.

Έτσι, γνωστές μάρκες αλκοόλ εκμεταλλεύτηκαν αυτό το κενό στη ζωή των ανθρώπων και έφτιαξαν Virtual Bars (ή ας τα λέμε Virtual, για να τα λέμε και μπαρ).

Οι πρωτοβουλίες είναι πολλές γι’ αυτό εμείς επιλέξαμε να πάμε σε μερικά από αυτά για να πάρουμε μια γεύση, γουλιά μάλλον, από διαφορετικές προσεγγίσεις:

Virtual Bars

Το Budweiser’s Virtual ‘My Bar’ Platform, σού επιτρέπει να επισκεφθείς μια σειρά από αγαπημένα στέκια, μόνος ή με τους φίλους σου, απολαμβάνοντας λεπτομέρειες όπως ο εσωτερικός φωτισμός και η διακόσμηση.

Στο δε Asahi Online Virtual Bar επιτρέπεται η ηλεκτρονική είσοδος μόνο σε 1000 άτομα, κατόπιν κλήρωσης, μεταξύ των οποίων κωμικοί και celebrities της Ιαπωνίας, με διάφορα happenings και προκλήσεις για τους συμμετέχοντες. Όπως και η Bud Light που, όχι τόσο σαν virtual bar, αλλά περισσότερο σε ύφος pub, διοργανώνει online events για 1000 συμμετέχοντες με κουίζ «England Legend” και θέμα το ποδόσφαιρο.

Virtual Bars

Η ζυθοποιία BrewDog συμμετέχοντας στο trend Virtual Bars, δημιούργησε το online bar Open Arms όπου σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες εκπέμπει live στο Youtube για να πίνει ο κόσμος παρέα τη μπύρα του όσο μοιράζονται κουίζ, παιχνίδια, νέα, ιδέες για φαγητό.

Ενώ η Desperados φιλοξενεί στην Facebook σελίδα της τα Elrow Homesessions, online πάρτι δηλαδή, με καταξιωμένους DJs να παίζουν μουσική για μιάμιση ώρα, κάθε Κυριακή.

Virtual Bars

Κάποιες εταιρείες δεν ξέχασαν όμως και τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο κλάδος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Η καναδική ζυθοποιία Molson λάνσαρε μια virtual καμπάνια Happy Hour για να στηρίξει τα τοπικά μπαρ και εστιατόρια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανεβάσεις ένα screenshot  στο οποίο καταναλώνεις (οποιαδήποτε) μπύρα και να κάνεις mention την Molson και το αγαπημένο σου στέκι. Η Molson θα σου στείλει μια δωροκάρτα 25 δολαρίων για να πιείς μπίρες στο στέκι σου όταν αυτό με το καλό ανοίξει. Σε μια ανάλογη πρωτοβουλία, το 1887 Virtual Bar,  προχώρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο και η William Grant & Sons χρησιμοποιώντας όμως μπαρτέντερ ως τοπικούς ambassadors ουισκιών.

via GIPHY

Και αν μετά από αυτήν την τσάρκα στα Virtual Bars, εύλογα αναρωτιέσαι «αν αυτά είναι μπαρ, άσ’ το καλύτερα», η υπόθεση χρειάζεται λίγο και την δική σου δημιουργική συμμετοχή και φαντασία: Βάλε μουσική, πλησίασε το ποτήρι στη μύτη σου, κλείσε τα μάτια και άκου τον περιβάλλοντα θόρυβο από τους λοιπούς online θαμώνες.

Ή να στο πω αλλιώς: Υπομονή, κι αυτό θα περάσει! Γιατί όλα αυτά γίνονται για το καλό όλων μας, γι’ αυτό και η πρόποση που κάνουμε αυτή την περίοδο, ο καθένας μόνος, με το ποτήρι στο χέρι απέναντι από ψυχρές οθόνες, ανατριχιαστικά αποκτά την κυριολεκτική της σημασία:

Στην Υγειά μας!

Fabnews.live, molsoncoorsblog.com, Trendhunter.com, Foodgressing.com

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

O Κωνσταντίνος Βατούγιος μεγάλωσε στον Πειραιά και κατάγεται από την Ικαρία. Σπούδασε Θέατρο στη Θεσσαλονίκη, στη Σχολή Καλών Τεχνών, έκανε επίσης μουσικές σπουδές και μετά από το θέατρο, πλέον εργάζεται...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Virtual Bars: Εκεί δίνουν ραντεβού τα ποτά τον καιρό του Covid19"

TECH-ΙΛΑ

Δημοσιεύτηκε στις 04/12/2020