previous
next

4 μετρ του ουίσκι ετοιμάζουν τη φετινή τους λίστα προς τον Αγιοβασίλη

Articles

Τα ουίσκι του Γιάννη Αικατερινίδη

 

Glendronach Hand Filled, distillery Manager’s Cask 1992 – 2019 #219/ sherry butt 58,9%

Ένας γευστικός οργασμός με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι από εκείνα τα ουίσκι που τα ερωτεύεσαι με τη πρώτη ματιά και που η ανάμνησή της γεύσης τους, στοιχειώνει τα όνειρά σου για πολύ καιρό.

Πληθωρικό, με το χαρακτήρα του αποστακτηρίου να βροντοφωνάζει την παρουσία του. Αποξηραμένο σύκο, μαρμελάδα πορτοκάλι, μαύρη σοκολάτα, υπόνοιες μπαλσάμικου και λεπτές νότες καραμελωμένης ζάχαρη συνθέτουν ένα μοναδικό γευστικό πάζλ. Η αίσθηση του ξύλου είναι κάτι παραπάνω από αισθητή χωρίς όμως να ενοχλεί τη μύτη ή τον ουρανίσκο.

Αν πρέπει να το περιγράψω με μια λέξη, αυτή θα ήταν απλά: «Θεϊκό».

ουίσκι

 

Glen Garioch Hand Filled 1997 – 2019 Cask #8 / 1st Fill Sherry Butt 58.3 %

Μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων. Σταφίδα, σκόρπιες νότες λευκού πιπεριού, έντονη μόκα, λαχταριστά ζαχαρωτά και γαργαλιστικά κόκκινα φρούτα. Σχεδόν μεταξένιο στο στόμα με νύξεις πικρής σοκολάτας και αποξηραμένου δαμάσκηνου.

Μια εκθαμβωτική εμφιάλωση που δεν ντρέπεται να ορθώσει το ανάστημα της και να μπει ανάμεσα στα ομορφότερα ουίσκι που δοκίμασα τη χρονιά που μας πέρασε!

 

Glenfarclas 2007 – 2019 for the Greek Whisky Association/ Refill Sherry Hogshead 61.7%

Κομψό και αριστοκρατικό. H τρίτη, εμβληματική εμφιάλωση του Greek Whisky Association δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μου. Ένα ουίσκι με γεμάτο σώμα, και εντυπωσιακά ευχάριστο τόσο στη μύτη και όσο και στον ουρανίσκο.

Πολύ καλή ενσωμάτωση αλκοόλ με διακριτική ένταση, και λεπτές γραμμές φρέσκων φρούτων.  Κυριαρχεί το αχλάδι και το βερίκοκο αλλά θα αναγνώριζα και υπόνοιες μελιού σε συνδυασμό με μπαχαρικά. Στο στόμα ξεδιπλώνεται χωρίς ντροπές και προκαταλήψεις και χαρίζει απλόχερα τις γεύσεις του. Ένα μεγάλο ουίσκι γεμάτο φινέτσα. Όπως λέει και ένας φίλος, υπάρχουν πολλά Glen, ένα όμως είναι το Farclas!

ουίσκι

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"4 μετρ του ουίσκι ετοιμάζουν τη φετινή τους λίστα προς τον Αγιοβασίλη"

Articles

Δημοσιεύτηκε στις 20/12/2019