5 ποιοτικά μεσκάλ της ελληνικής αγοράς μέχρι 50 ευρώ

Articles

Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή πως το μεσκάλ είναι ένα υπέροχο απόσταγμα. Με ένα μοναδικά γήινο, καπνιστό, συνάμα όμως και φρουτένιο γευστικό και αρωματικό προφίλ, ρωμαλέο και έντονο. Φυλακίζει δε, στη φιάλη του ολόκληρη τη μεξικανική παράδοση αφού θεωρείται το αυθεντικό απόσταγμα των γηγενών πληθυσμών της ευρύτερης περιοχής του Μεξικού. Ο αρτιζάνικος όμως τρόπος παραγωγής το φέρνει πολλές φορές σε δυσθεώρητα οικονομικά ύψη και το κάνει απρόσιτο για τις περισσότερες τσέπες.

Η παγκόσμια τάση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με το μεσκάλ έχει, εσχάτως, φθάσει και στη χώρα μας, έτσι ολοένα και περισσότερα brand εισάγονται στην Ελλάδα για να ικανοποιήσουν τους όλο και πιο απαιτητικούς ουρανίσκους των μπαρτέντερ αλλά και των καταναλωτών που αναζητούν ιδιαίτερες γεύσεις και τολμηρά γευστικά «παντρέματα».

Συντάξαμε μια λίστα με τα καλύτερα μεσκάλ που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και σας τα παρουσιάζουμε χωρίς φόβο και πάθος.

μεσκάλ

5 μεσκάλ μέχρι 50 ευρώ

Nuestra Soledad Ejutla 41% abv – 700ml – τιμή: 43,60

Τα μεσκάλ Nuestra Soledad προέρχονται από ένα συγκεκριμένο κάθε φορά χωριό, για να τονίσουν τον διαφορετικό χαρακτήρα που αποκτά το συγκεκριμένο απόσταγμα ανάλογα με την προέλευσή του. Το συγκεκριμένο, προέρχεται από το χωριό La Compania Ejutla και παράγεται 100% από αγαύη espadin. Διαθέτει φρουτώδες και μπαχαρένιο χαρακτήρα με διακριτική αλμύρα και νότες ορυκτότητας.

Εξαιρετικό value-for-money μεσκάλ, που πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Βρίσκεται άλλωστε και στα περισσότερα μπαρ.

Στην Ελλάδα: Granikal

μεσκάλ, Nuestra Soledad

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"5 ποιοτικά μεσκάλ της ελληνικής αγοράς μέχρι 50 ευρώ"

Articles

Δημοσιεύτηκε στις 04/05/2018