previous
next

6 λόγοι γιατί το αλκοόλ σώζει! – μέρος 1ο

Articles

Λοιπόν, ας είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς: Ο αλκοολισμός σκοτώνει, το να οδηγάς μεθυσμένος σκοτώνει(κι εσένα και πολλές φορές και μερικούς άλλους) και επίσης δεν υπάρχουν οφέλη από την μόνιμη μέθη…Αλλά για όσες φορές λειτουργεί σαν κάτι επιβλαβές για την υγεία μας άλλες τόσες λειτουργεί σαν ανέλπιστος σύμμαχος και μας βοηθάει να ξεφεύγουμε από δύσκολες καταστάσεις ή από καταστάσεις που μπορεί να μας γελοιοποιήσουν, με τρόπο που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.

 

#6 Το αλκοόλ σε κάνει άτρωτο.

Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο μετά τον πέμπτο ή τον έκτο γύρο ποτών να δεις κάποιον ηλίθιο να στέκεται στη μέση του μπαρ και να κομπάζει για το πόσο σκληρός είναι και να  απαιτεί να τον προκαλέσεις να περάσει μέσα από κάποια τζαμαρία παραθύρου στο κενό, πιστεύοντας πως είναι άτρωτος.. Ένας 22χρονος όμως Ρώσος, ονόματι Alexei, αφού κατέβασε 3 ολόκληρα μπουκάλια βότκας, αποφάσισε να προκαλέσει τον εαυτό του και πήδηξε από το παράθυρο της κουζίνας. Όχι και πολύ καλή ιδέα βέβαια αφού το διαμέρισμα του στη Μόσχα βρισκόταν στον πέμπτο όροφο.

Όχι μόνο λοιπόν δεν έσκασε σαν μεθυσμένο καρπούζι στο πεζοδρόμιο αλλά στην κυριολεξία δεν έπαθε τίποτα.! Απλά ξανασηκώθηκε, σκουπίστηκε και ανέβηκε επάνω στη γυναίκα του που καλούσε εκείνη την ώρα ασθενοφόρο. Και επειδή δεν άντεξε την γυναίκα του που άρχισε να τον πρήζει στο κήρυγμα για το πόσο επιπόλαιο ήταν αυτό που έκανε, ξαναπήδηξε!!

Οι νοσοκόμοι από το ασθενοφόρο που έφτασαν εσπευσμένα στο μέρος, βλέποντας πως μετά από διπλή πτώση ο Αλεξέι είχε μόνο μερικά κοψίματα και μελανιές τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο επειδή έχασαν τον χρόνο τους..

Ο λόγος που ο Αλεξέι σώθηκε και δεν διαλύθηκαν όλα του τα μέλη ήταν αυτό που τον έκανε από την αρχή να πηδήξει: η βότκα. Όταν το κεντρικό νευρικό σύστημα του οργανισμού είναι μουδιασμένο κάνει τους σωματικούς μύες να χαλαρώνουν. Έτσι, τα ίδια μεθυσμένα αντανακλαστικά που κάνουν πολύ πιθανό το να παρκάρεις μέσα σε μια τζαμαρία μαγαζιού έκαναν και το σώμα του Αλεξέι να μην ‘’σφίξει’’ εν αναμονή της σύγκρουσης κι έτσι να μην λιώσουν τα μέλη του.

 

#5 Το αλκοόλ σου ανεβάζει τη λίμπιντο.  

 

Φαίνεται να υπάρχει ένα γλυκό σημείο για την κατανάλωση αλκοόλ σε ένα φάσμα από το ‘’καθόλου αλκοόλ’’ μέχρι το ‘’πολύ αλκοόλ’’ που είναι ακριβώς το σημείο που θέλεις ώστε να μην είσαι ούτε ξενέρωτος αλλά ούτε και να μην μπορείς να πάρεις τα πόδια σου.

Ενώ λοιπόν οι περισσότεροι γνωρίζουν ανεπίσημα πως παγκοσμίως το 75% του κόσμου κάνει σεξ υπό την επήρεια αλκοόλ, γιατί ακριβώς μας εξαφανίζει τις αναστολές, υπάρχει και η άλλη πλευρά που μας λέει για το ‘’πέος ουίσκι’’..

Κι αυτό συμβαίνει γιατί όταν πίνεις πολύ το αλκοόλ με την κατασταλτική του δράση μουδιάζει το σώμα σου και το κάνει να μην αντιδράει σε εξωτερικούς ερεθισμούς. Είναι ο ίδιος λόγος που όταν πίνεις παραπατάς, μπερδεύεις τα λόγια σου ή λιποθυμάς.

Παρόλα αυτά υπάρχει είπαμε ένα γλυκό σημείο!

Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα που πίνουν με σύνεση έχουν 20-30% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν στυτικά προβλήματα από άτομα που δεν πίνουν καθόλου. Δεν είναι σίγουροι για τον λόγο αλλά μάλλον θα είναι εξαιτίας κάποιων αντιοξειδωτικών που υπάρχουν σε κάποια ποτά(όπως και το κρασί βοηθάει σε καρδιακές παθήσεις).  Επιπλέον, βρήκαν πως μία μικρή ποσότητα αλκοόλ στην πραγματικότητα μπορεί να βελτιώσει την αντρική στύση. Εδώ, υποθέτουμε πως με το ‘’βελτιώσει’’ εννοούν να την κάνουν πιο μεγάλη/σκληρή και όχι να της βάλουν φτερά ή μια μαγική ακτίνα λέιζερ.!

 

#4 Το αλκοόλ διατηρεί ζωντανό τον εγκέφαλο σου.

 

Σύμφωνα λοιπόν με αληθινούς γιατρούς, κι όχι μεθυσμένους, μια μικρή ποσότητα αλκοόλ στον οργανισμό σου μπορεί να αποτρέψει τον θάνατο από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.! Και τι ειρωνεία! Αν σκεφτείς πως το αλκοόλ ευθύνεται για σοβαρές και ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές ζημειές..

Σε μία έρευνα που συμπεριέλαβε 40.000 περιπτώσεις, βρήκαν πως σε πιο νεαρούς ασθενείς με πιο ήπιες κακώσεις, το αλκοόλ στον οργανισμό τους απέτρεψε την επέκταση της φλεγμονής και του οιδήματος( το αλκοόλ καταστέλλει την φλεγμονώδη αντίδραση). Και το πάνε και λίγο παραπέρα, δηλαδή συζητούν την άμεση χορήγηση αιθανόλης σε επείγοντα περιστατικά κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων!

Αλλά φυσικά, επειδή απλά βοηθάει σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να σε κάνει και πιο έξυπνο, έτσι; Ή μπορεί;

Εν αναμονή του δεύτερου μέρους!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"6 λόγοι γιατί το αλκοόλ σώζει! – μέρος 1ο"

Articles

Δημοσιεύτηκε στις 22/06/2012