previous
next

7 Islands Festival: Η Λευκάδα και τα Επτάνησα είναι εδώ!

News

Έχοντας γυρίσει ολόκληρη (σχεδόν) την Ελλάδα με αφορμή κάποιο φεστιβάλ για κοκτέιλ, κάθε φορά που κάποια νέα πόλη προσθέτει το όνομα της στον χάρτη με τις cocktail oriented διαδρομές μου, αναζητώ έναν καλό λόγο για να συμμετάσχω και μερικά στοιχεία που ξεχωρίζουν το εκάστοτε φεστιβάλ από τα υπόλοιπα, ώστε να συντάξω το αντίστοιχο κείμενο μου. Ο προφανής λόγος για μένα ώστε να «πάρω ζεστά», εξ αρχής, το 7 Islands Festival στη Λευκάδα ήταν το ότι δεν είχα επισκεφθεί στο παρελθόν τα Επτάνησα. Γυρίζοντας όμως από εκεί, μετά τη λήξη της άκρως επιτυχημένης αυτής διοργάνωσης, διαπίστωσα πως υπήρχαν αρκετοί ακόμα λόγοι για τους οποίους ξεχώρισε το εν λόγω φεστιβάλ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

7 Islands festival

Το 7 Islands Festival αφορά στην παρθενική προσπάθεια μιας ομάδας επαγγελματιών από το νησί της Λευκάδας για μια διοργάνωση με καλεσμένους-επαγγελματίες της εστίασης από όλη την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα και τους αντίστοιχους της Λευκάδας. Κάτω από τη διοργανωτική σκέπη του 7 Islands Festival και των δράσεων του, επαγγελματίες και συμμετέχοντες καταναλωτές θα είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με γεύσεις και αρώματα, τεχνικές και συνταγές, ιδέες και εφαρμογές από μπαρ όλης της χώρας, από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, μέχρι το Βόλο, την Καλαμάτα, το Αγρίνιο, την Πάτρα και τη Χίο.

Και πέτυχαν το σκοπό τους. Με hub το κέντρο της Λευκάδας παρουσιάστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων, masterclass και θεματικών βραδιών, στήθηκαν μπαρ και καντίνες, DJ decks και food stand και επικοινωνήθηκαν ιδέες, παρασκευάστηκαν και σερβιρίστηκαν ποτά, κοκτέιλ και φαγητά, όλα αυτά στο νησί που γεννήθηκε ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Λευκάδιος Χερν και ο Άγγελος Σικελιανός.

7 Islands festival

Ίσως ο σημαντικότερος όμως λόγος που θεωρώ το 7 Islands Festival άκρως επιτυχημένο -πέρα από τη μαζική συμμετοχή του κόσμου- είναι η μεγάλη συμμετοχή από τοπικές επιχειρήσεις εστίασης. Για την ακρίβεια, η ίδια η ιδέα και η υλοποίηση του φεστιβάλ δεν προήλθε από ένα μεμονωμένο άτομο ή από κάποια συγκεκριμένη εταιρεία, παρά αποτελεί μία σύμπραξη επιχειρηματιών, οι οποίοι ίδρυσαν έναν ξεχωριστό σύλλογο, ο οποίος φρόντισε για το 7 Islands Festival.

7 Islands festival

Το 7 Islands Festival διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας και το επαγγελματικό επιμελητήριό της, υπό την αιγίδα του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και έχοντας την άκρως ουσιαστική υποστήριξη της Bar Academy. Στα του φεστιβάλ, οι δράσεις απλώθηκαν το τριήμερο 17-19 Ιουλίου. Με σεμινάρια και masterclass κατά τη διάρκεια της ημέρας και pop up bar τα βράδια, κάθε φορά σε διαφορετικό σημείο. Οι ενέργειες του 7 Islands Festival κορυφώθηκαν στην πλατεία Σικελιανού, στο κέντρο της Λευκάδας, το τελευταίο βράδυ, όπου υπό τις μουσικές επιλογές της Εύας Θεοτοκάτου, πέντε σπουδαία μπαρ σέρβιραν αμέτρητα κοκτέιλ, ενώ ο Κλεομένης Ζουρνατζής με την ομάδα του επιμελούνταν τα αντίστοιχα γαστρονομικά ταιριάσματα.

Τα μπαρ που συμμετείχαν στο 7 Islands Festival ήταν τα εξής:

Γορίλας – Θεσσαλονίκη

Odori Vermuteria di Atene – Αθήνα

The Bank Job – Αθήνα

The Clumsies – Αθήνα

Abbey – Πάτρα

Barro Negro – Αθήνα

Dos – Αγρίνιο

Frater & Soror – Αθήνα

Grappa Vino – Βόλος

Noel – Αθήνα

Luna Lounge – Καλαμάτα

Old Dog – Αθήνα

OZ – Χίος

42 Barstronomy – Αθήνα

7 Islands festival

"Οι διοργανωτές ορκίστηκαν στην προσκοπική τους τιμή πως του χρόνου το 7 Islands Festival, όχι μόνο θα επαναληφθεί, αλλά και θα γιγαντωθεί."

Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη μαγευτική βίλα που φιλοξένησε εμένα και την παρουσίαση του σεμιναρίου μου, τη Villa Veneziano στο Περιγιάλι Λευκάδος. Με θέα το γαλάζιο του Ιονίου και τα Πριγκιποννήσια, τη Σπάρτη, το Μεγανήσι, το Σκορπιό και το Σκορπίδι και το νησάκι του Βαλαωρίτη, είχα την ευκαιρία να μιλήσω για το αγαπημένο μου απόσταγμα, το cognac, την τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ.

Οι διοργανωτές ορκίστηκαν στην προσκοπική τους τιμή πως του χρόνου το 7 Islands Festival, όχι μόνο θα επαναληφθεί, αλλά και θα γιγαντωθεί. Τα σχέδια, οι ιδέες και το όραμα τους, όπως μου τα επικοινώνησαν διά ζώσης, είναι φιλόδοξα μα εκ του φετινού αποτελέσματος προβλέπονται και ρεαλιστικά την ίδια στιγμή. Όταν άλλωστε έχεις διαπρέψει σχεδόν σε όλους τους τομείς στην παρθενική σου διοργανωτική χρονιά, γιατί να μην τοποθετήσεις τον πήχη δέκα σκάλες πιο ψηλά;

Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία και αναμένουμε όσο πιο σύντομα την επιβεβαίωση για να σημειώσουμε στο καλεντάρι του 2020 την αντίστοιχη διοργάνωση του 7 Islands Festival.

All photos by Bar Academy

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"7 Islands Festival: Η Λευκάδα και τα Επτάνησα είναι εδώ!"

News

Δημοσιεύτηκε στις 29/07/2019