previous
next

7Islands Festival, η επιστροφή (στην κανονικότητα)

News

Τα νέα έφθασαν ξαφνικά από την δυτική άκρη της Ελλάδος, τα Επτάνησα. Η δεύτερη διοργάνωση του 7Islands Festival στη Λευκάδα, η οποία ετοιμαζόταν πυρετωδώς εδώ και δύο χρόνια, έχοντας ματαιώσει τις προγραμματισμένες για τον προηγούμενο χρόνο ημερομηνίες της, είναι έτοιμη να υποδεχθεί επαγγελματίες από ολόκληρη την Ελλάδα στο πρώτο COVID free φεστιβάλ σχετικό με την κουλτούρα του ποτού!

Μετά την παρθενική του διοργάνωση το 2019, στην οποία είχα την τιμή να συμμετάσχω, το 7Islands Festival επιστρέφει στο πολύ όμορφο νησί των Επτανήσων, με ένα πρόγραμμα τριών ημερών πλήρως εναρμονισμένο στα υγειονομικά πρωτόκολλα των ημερών και γίνεται το πρώτο της μετά (;) COVID εποχής, αποτελώντας ταυτόχρονα και ένα πολύ μεγάλο τεστ για τη συνέχεια στο χώρο της εστίασης. Οι έμπειροι πλέον και «ορεξάτοι» διοργανωτές καλούνται να αποδείξουν για άλλη μια φορά πως κατέχουν τη λευκαδίτικη φιλοξενία σε καιρούς ζόρικους, στους οποίους όμως την έχουμε τόσο ανάγκη, πάντα με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια.

Εκτός όμως από τη διοργάνωση, η οποία αποτελεί εχέγγυο ασφάλειας, και το ίδιο το νησί, η πανέμορφη Λευκάδα, όντας το νησί με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών στην Ελλάδα (γύρω στο 70% έχουν εμβολιαστεί με μία δόση, γύρω στο 50% και με τις δύο δόσεις!) εξασφαλίζει στους επισκέπτες της κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ –και όχι μόνο- πως αποτελεί ένα ασφαλές περιβάλλον διασκέδασης.

7Islands Festival

Στα του φεστιβάλ λοιπόν, ο σύλλογος γευσιγνωστών και οινόφιλων Λευκάδας διοργανώνει το 2ο 7Islands Festival cocktail & food pairing, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Λευκάδα  21 – 23 Ιουλίου 2021. Όσοι σκοπεύατε να εκδράμετε στη Λευκάδα ή στις γύρω περιοχές, βάλτε το στο καλεντάρι σας για την επόμενη εβδομάδα, καθώς τις τρεις εκείνες ημέρες θα συναντήσετε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής σκηνής του μπαρ, κορυφαίους Έλληνες σεφ, ενώ το γεγονός θα καλυφθεί από δημοσιογράφους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης.

Το 7Islands Festival ξεκινά την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 20:00 στην Πλατεία Μαρκά με ένα σπουδαίο αφιέρωμα στον αγαπημένο μου Λευκάδιο Χερν και την ελληνο-ιαπωνική γαστρονομία! Μία μέρα αργότερα, την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 20:00, η δράση μεταφέρεται στο Κηποθέατρο Λευκάδας και θα έχει ως θέμα την tiki κουλτούρα της Πολυνησίας, ενώ το φεστιβάλ ρίχνει αυλαία στην Πλατεία Σικελιανού, την Παρασκευή 23 Ιουλίου και την ίδια ώρα, με μια βραδιά που θα έχει ως θέμα τα «200 χρόνια Ελλάδας με ελληνικό delicatessen και ελληνικά αποστάγματα». Θα έχει προηγηθεί την ίδια μέρα  ένα σεμινάριο σχετικό με το zero waste.

Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του οινοχόου Άρη Σκλαβενίτη.

Και στα τρία σημεία θα υπάρχουν pop up bar από όλη την Ελλάδα. Σημειώστε:

Abbey Kitchen Bar – Πάτρα

The Clumsies – Αθήνα

Nectar Distillery – Θεσσαλονίκη

Frater & Soror – Αθήνα

Χάλαβρο – Ηράκλειο Κρήτης

42 Barstronomy – Αθήνα

Γορίλας – Θεσσαλονίκη

7 Sins – Κέρκυρα

Upupa Epops – Αθήνα

Parrot’s Beak – Διδυμότειχο

Dos – Αγρίνιο

Tribeca – Θεσσαλονίκη

Theory bar & More – Αθήνα

Barro Negro – Αθήνα

Odori Vermuteria di Atene – Αθήνα

Porto Vecchio – Παξοί

Vogatsikou 3 – Θεσσαλονίκη

7 Jokers – Αθήνα

 

Στη συνδιοργάνωση του 7Islands Festival βρίσκονται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Λευκάδας, το Επιμελητήριο Λευκάδας, ενώ θα στηριχθεί διά των δράσεων του φεστιβάλ και η μη κερδοσκοπική οργάνωση Αυθεντική Έννοια. Ακολουθήστε την εξέλιξη του φεστιβάλ στα σόσιαλ @7islandsfestival

Και καλή επιτυχία στην υπέροχη διοργάνωση!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"7Islands Festival, η επιστροφή (στην κανονικότητα)"

News

Δημοσιεύτηκε στις 15/07/2021