previous
next

3o Aegean Cocktails and Spirits στην Τήνο!

News

Το Aegean Cocktails and Spirits διοργανώθηκε για άλλη μια χρονιά στα χνάρια του Tinos Food Paths στην Τήνο, προσελκύοντας μερικές δεκάδες επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να δημιουργήσουν awareness σχετικά με τα ελληνικά αποστάγματα.

Η ατομική πρωτοβουλία της Ελένης Νικολούλια και της Ντένης Καλλιβωκά, με την υποστήριξη του Difford’s Guide, βρήκε ανταπόκριση, πρωτίστως μέσα από την κοινότητα του μπαρ και με τη βοήθεια παραγωγών ελληνικών αποσταγμάτων δημιούργησαν έναν πυρήνα που μοναδικός του σκοπός ήταν η αφιλοκερδής προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

Aegean Cocktails and Spirits

Για τρίτη χρονιά φέτος, η ομάδα του Aegean Cocktails and Spirits προσπάθησε να πείσει τους επαγγελματίες του μπαρ να ενσωματώσουν την ιδέα της τοπικότητας στα μπαρ τους. Μία τάση που δείχνει πως παίρνει γιγάντιες διαστάσεις παγκοσμίως και που φυσικά βοηθά τους παραγωγούς αποσταγμάτων της εκάστοτε χώρας να δυναμώσουν και να εδραιωθούν στις αγορές τους. Ταυτόχρονα, βοηθά τα τοπικά προϊόντα μέσα από ένα story-telling που διαδίδει σε επαγγελματίες και καταναλωτές τις αξίες τους και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.

Ο σκοπός του Aegean Cocktails and Spirits

Πρώτο μέλημα της ομάδας του Aegean Cocktails and Spirits είναι η πλήρης κατανόηση των κατηγοριών των ελληνικών αποσταγμάτων, των οποίων τα χαρακτηριστικά είναι γεγονός πως παραμένουν άγνωστα στην πλειοψηφία της αγοράς. Πως παράγεται το τσίπουρο και το ούζο; Ποιες οι διαφορές στην παραγωγή ανά περιοχή; Πως μπορούν να «δουλευτούν» στο μπαρ και πως συνδυάζονται με φαγητό; Ποια τα στοιχεία που αντλούν από την ελληνική παράδοση και πως διαμορφώνεται το μέλλον τους; Όλα αυτά και πολλά άλλα συζητήθηκαν στο διήμερο αυτό εργαστήρι που έλαβαν μέρος περισσότεροι από 70 επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεπικουρούμενοι από τους δεκάδες εθελοντές του Tinos Food Paths.

Aegean Cocktails and Spirits

Οι φετινές εργασίες του Aegean Cocktails and Spirits θα κορυφωθούν στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο International Aegean Cocktails and Spirits, ένα φεστιβάλ που αποσκοπεί στην επανατοποθέτηση των ελληνικών αποσταγμάτων στα μπαρ και στην σημασία της ουσιαστικής παρουσίας τους εκεί. Το φεστιβάλ θα έχει διεθνή χαρακτήρα και θα είναι ανοικτό και στους επαγγελματίες αλλά και στους καταναλωτές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ελληνικά αποστάγματα μέσα από γευσιγνωσίες, σεμινάρια και παρουσιάσεις.

"Οι φετινές εργασίες του Aegean Cocktails and Spirits θα κορυφωθούν στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο International Aegean Cocktails and Spirits"

Aegean Cocktails and Spirits

Στο φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και ο τελικός του διαγωνισμού ‘’Stories for the Story Tellers’’, στον οποίο μπαρτέντερ από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις «ιστορίες»-συμμετοχές τους, διεκδικώντας μια από τις πέντε θέσεις που θα τους επιτρέψουν να μεταβούν στο Λονδίνο τον Οκτώβριο. Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη συμμετοχή τους σε δημοσιογράφους και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του 2ου International Aegean Cocktails and Spirits, ξεκινώντας από τις 5 Ιουνίου και για πέντε ακόμη ημέρες, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν τα κοκτέιλ που δημιουργήθηκαν στο Aegean Cocktails and Spirits, σε επιλεγμένα μπαρ τα οποία θα διαθέτουν ξεχωριστό κατάλογο σε προνομιακές τιμές.

Η φετινή διοργάνωση του Aegean Cocktails and Spirits είχε την υποστήριξη των εταιρειών: Ποτοποιία Ισίδωρος Αρβανίτης, 3 cents, Mataroa gin, Skinos / Otto’s vermouth.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"3o Aegean Cocktails and Spirits στην Τήνο!"

News

Δημοσιεύτηκε στις 24/05/2019