previous
next

Athens Bar Show 2017: Το καλύτερο… μέχρι το επόμενο.

Articles, News

Το Athens Bar Show 2017 και όγδοο κατά σειρά έχει πλέον ολοκληρωθεί και μνημονεύεται ήδη στις συζητήσεις μεταξύ των επαγγελματιών όχι απλά εντός συνόρων, αλλά σε όλο τον κόσμο. Αυτό μάλιστα αποτελεί σπουδαίο κατόρθωμα, για το οποίο δεν είμαι σίγουρος αν ακόμα και οι διοργανωτές έχουν αντιληφθεί την έκταση του.

Από τη στιγμή που καθιερώθηκε η διοργάνωση του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, η οποία αποτελεί το ιδανικό σημείο για ένα τέτοιο event, και ίσως τον πιο όμορφο υπαίθριο χώρο για Bar Show στον κόσμο, κατάφερε να γιγαντωθεί καλύπτοντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να το πετύχει. Στην Τεχνόπολη φθάνεις πανεύκολα από οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας, μπαίνεις ακόμα πιο εύκολα, είτε είσαι εκθέτης, είτε εργαζόμενος, είτε απλός επαγγελματίας που θες να συμμετάσχεις στο μεγαλύτερο event για μπαρ της Ελλάδας και όχι μόνο. Περιηγείσαι δε, με ασφάλεια και άνεση σε οποιοδήποτε σημείο της θέλεις, χωρίς να νιώσεις ασφυξία, ή αγοραφοβία, όπως σε αντίστοιχα του εξωτερικού.

 

"Η επιτυχία του Athens Bar Show 2017, ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας, βοηθείται από την επιλογή της Τεχνόπολης, και αναμφίβολα οφείλεται στη διεθνή προβολή που έχουν λάβει τα ελληνικά μπαρ και η ελληνική σκηνή του μπαρ εν γένει."

 

Athens Bar Show 2017

 

 

Με τα μάτια του κόσμου στραμμένα στο Athens Bar Show 2017

Από την άλλη, η επιτυχία παγκοσμίως του Athens Bar Show 2017, σίγουρα επετεύχθη και λόγω της διεθνούς προβολής που έχουν λάβει τα ελληνικά μπαρ και η ελληνική σκηνή του μπαρ εν γένει. Δειλά-δειλά, οι Έλληνες επαγγελματίες άρχισαν να ακούγονται μερικά χρόνια πριν, λόγω της δημιουργικότητας, των επιτυχιών τους σε διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά και εξαιτίας της αυξημένης τους αντίληψης περί φιλοξενίας, που γρήγορα ξεπέρασε το παρωχημένο πλέον μοντέλο του mixologist και πέρασε σε σύγχρονα πρότυπα οικοδεσπότη, που όμοια τους δύσκολα βρίσκεις στα μπαρ άλλης, ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

 

"Τα μπαρ της ελληνικής πρωτεύουσας κάνουν πολύ εύκολο το bar hopping για τους διψασμένους μπαρτέντερ, που και φέτος συνέρρευσαν κατά εκατοντάδες από διαφορετικά μέρη όλου του κόσμου."

 

Athens Bar Show 2017

 

Επιπροσθέτως, τα μπαρ της ελληνικής πρωτεύουσας βρίσκονται (σχεδόν) όλα, σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους, κάνοντας πολύ εύκολο το bar hopping για τους διψασμένους μπαρτέντερ που και φέτος συνέρρευσαν κατά εκατοντάδες από διαφορετικά μέρη όλου του κόσμου. Η Αθήνα έγινε για λίγες μέρες παγκόσμιος προορισμός για επαγγελματίες του χώρου, σε τέτοιο βαθμό που ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες και καταστήματα εστίασης θα πρέπει να ευχαριστούν το Athens Bar Show. Πάνω από 8500 άλλωστε, ήταν τα εγγεγραμμένα άτομα που παραβρέθηκαν στο Athens Bar Show 17.

 

"Η Αθήνα έγινε για λίγες μέρες παγκόσμιος προορισμός για επαγγελματίες του χώρου, σε τέτοιο βαθμό που ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες και καταστήματα εστίασης θα πρέπει να ευχαριστούν το Athens Bar Show."

 

 

Μαθήματα επιτυχημένης διοργάνωσης

Αλλά ήταν και οι διοργανωτές που κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό σύνολο από άρτιες υπηρεσίες, μια καλοκουρδισμένη ομάδα προσωπικού της έκθεσης και τα υψηλότερα στάνταρ που μπορεί να απαιτήσει, ακόμη και ο πιο έμπειρος από παρόμοιες εκθέσεις, επαγγελματίας.

Θετικό πρόσημο πήρε επίσης το γεγονός της συνετής κατανάλωσης αλκοόλ. Οι εταιρείες ποτών-εκθέτες, αλλά και οι διοργανωτές φρόντισαν ώστε φαινόμενα αλόγιστης κατανάλωσης από τα προβαλλόμενα προϊόντα να εξαλειφθούν στη φετινή διοργάνωση. Το σύστημα εισόδου, αλλά και η συνολική προσέγγιση του θέματος, φρόντισαν για αυτό, κι έτσι φέτος το Athens Bar Show απέκτησε έναν πιο boutique χαρακτήρα. «Μαζεμένες» παρουσιάσεις, στοχευμένες και φειδωλές γευσιγνωσίες και sur mesure δοκιμές συνέθεσαν το φετινό concept του σόου.

 

Athens Bar Show 2017

 

"Η συνολική προσέγγιση του θέματος της συνετής κατανάλωσης αλκοόλ, οι «μαζεμένες» παρουσιάσεις, οι στοχευμένες και φειδωλές γευσιγνωσίες και sur mesure δοκιμές συνέθεσαν το φετινό concept του Athens Bar Show 2017, που απέκτησε έναν πιο boutique χαρακτήρα."

 

Όσο για τις ομιλίες; Οι αίθουσες φέτος κατακλύστηκαν κατά κύριο λόγο από επαγγελματίες του χώρου και ήταν στην πλειοψηφία τους ασφυκτικά –αλλά όχι ενοχλητικά, γεμάτες. Αφενός διότι επρόκειτο για άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες από υψηλού επιπέδου ομιλητές και αφετέρου γιατί η στροφή των επαγγελματιών προς τη γνώση ήταν παραπάνω από ξεκάθαρη.

 

Athens Bar Show 2017

 

Το Athens Bar Show 2017 πλαισίωσαν και σημαντικές θεματικές βραδιές από σπουδαίους καλεσμένους από το εξωτερικό, οι οποίοι επιδόθηκαν σε όμορφες γκεστ βραδιές, ή ακόμα και ενδιαφέροντα “take-over”, όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται τα event όπου ολόκληρες ομάδες μπαρ «καταλαμβάνουν» αντίστοιχα μπαρ στην πόλη που γίνεται το εκάστοτε Bar Show.

 

"Σπάνια κλείνω τέτοιου είδους άρθρα εκφράζοντας μόνο θετικές εντυπώσεις. Το φετινό Athens Bar Show όμως, μόνο τέτοιες μου άφησε."

 

Σπάνια κλείνω τέτοιου είδους άρθρα εκφράζοντας μόνο θετικές εντυπώσεις. Το φετινό Athens Bar Show όμως, μόνο τέτοιες μου άφησε. Μέχρι το επόμενο λοιπόν!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Athens Bar Show 2017: Το καλύτερο… μέχρι το επόμενο."

Articles, News

Δημοσιεύτηκε στις 13/11/2017