previous
next

Bacardi Legacy 2015 – ημιτελικοί

Articles, News

Σχεδόν ένα μήνα μετά την διεξαγωγή των τελικών του ελληνικού BACARDI Legacy 2015, οι τέσσερεις διακριθέντες έχουν μπει ήδη για τα καλά σε ρυθμό προώθησης του ποτού τους. Ο Χάρης Δάρρας από το Mona’s στο Χαλάνδρι, ο Μάριος Ηλιόπουλος από το six D.O.G.S. στο Μοναστηράκι, ο Ξαβιέ Μισαηλίδης από το Holy Spirit της Γλυφάδας και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος από το Hide & Seek στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του παγκόσμιου διαγωνισμού, έχουν ξεκινήσει και εφαρμόζουν το πλάνο προώθησης του κοκτέιλ τους, το οποίο και θα παρουσιάσουν στον μεγάλο τελικό του Φεβρουαρίου και φυσικά θα αξιολογηθούν για αυτό.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στον ημιτελικό της 20ης Οκτωβρίου που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Άλμα, ξεχωρίσαμε τέσσερα ποτά. Αξίζει να σημειωθεί, αν μου επιτρέπετε, ότι για πρώτη φορά έπρεπε να επιλέξουμε, ανάμεσα σε τόσο σπουδαίες παρουσιάσεις που ξεχώρισαν μεν, αλλά δεν κατάφεραν τελικά να διακριθούν. Χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό, διότι είχα την τιμή να είμαι ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής παρέα με την νικήτρια του BACARDI Legacy 2013, Ελισαβέτα Ευδοκίμοβα και τον Φίλιπ Μπίσοφ επικεφαλής μπαρτέντερ του Amano bar στο Βερολίνο.

Όπως έγραψα και παραπάνω, και χωρίς να είναι καθόλου κλισέ, ο ανταγωνισμός ήταν πολύ δύσκολος. Από τις παρουσιάσεις που δεν πέρασαν στον τελικό προσωπικά ξεχώρισα ιδιαίτερα αυτή του Χρήστου Κωνσταντινίδη, περσινού φιναλίστ με ένα γευστικότατο κοκτέιλ με Bacardi Superior, σιρόπι βανίλιας, λευκό μπαλσάμικο και ρόκα. Επίσης, αυτή του Ζάχου Κυρίτση, με το κοκτέιλ του Elegande που χρησιμοποίησε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου με ιβίσκο. Τέλος, ειδική μνεία χρειάζεται και η παρουσία της Κωνσταντίνας Φερφίρη, που αν και πρωτάρα σε διαγωνισμούς και πολύ νεαρή, ξεχώρισε για την άνεση, τις τεχνικές ικανότητες και την δημιουργικότητά της.

Τα τέσσερα ποτά που τελικά ξεχώρισαν και θα διαγωνιστούν στην επόμενη, τελική φάση του Bacardi Legacy 2015, είναι το Ambos Mundos του Μάριου, το Clandestino του Χάρη, το Chameleon του Ξαβιέ και το Supernature του Αλέξανδρου.

Ο Μάριος «έπαιξε» στην παρουσίαση του με τους αντιθετικούς κόσμους που συχνά συναντιούνται και γίνονται ένας και συνέδεσε την προσωπική του ιστορία με την ιστορία του Bacardi. Όσο για το ποτό του, χρησιμοποίησε Bacardi Superior και Bacardi Gold μαζί st.Germain Elderflower, Punt e Mes, σιρόπι ροδιού και μπίτερς από λεβάντα.

Ο Χάρης παρομοίασε την ιστορία του τραγουδιού Clandestino, του Manu Chao, με την ιστορία του Bacardi που ενώ γεννήθηκε στην Κούβα, αναγκάστηκε να μετακομίσει στην «εξορία». Στο σέικερ του συνδύασε Bacardi Superior μαζί με st.Germain Elderflower, φρέσκο χυμό ανανά και λάιμ, σιρόπι από ξύδι σαμπάνιας και μέλι, και την έκπληξη – Γούστερ σος!

Ο Ξαβιέ σε μια οπτικοακουστική παρουσίαση, χρησιμοποίησε τον κόσμο των συναισθημάτων και πως αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα μας. Στο απλό και λιτό κοκτέιλ του Chameleon, χρησιμοποίησε Bacardi Superior, st.Germain Elderflower, λικέρ από πεύκο και μπίτερς. Αυτά, σε συνδυασμό με την πολύ καλή τεχνική και παρουσίαση, του έδωσαν το εισιτήριο για τον τελικό.

Τέλος, ο Αλέξανδρος, με τον αλέγρο χαρακτήρα που έχουμε συνηθίσει, αλλά στο ελαφρώς πιο σοβαρό για την περίσταση, χρησιμοποίησε σαν πρωταγωνιστικό συστατικό την καρύδα, το οποίο και ταίριαξε με το ρούμι Bacardi, μια και όπως μας εξήγησε πως συνδέεται απόλυτα με την ιστορία της ίδιας της εταιρείας. Άρα, Bacardi Superior μαζί με καρύδα Coco Lopez, Triple Sec, χυμό από λάιμ και μπίτερς σε μια παραλλαγή Mai Tai, αλλά και Pina Colada.

Για μένα έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πως οι τρεις από τους τέσσερεις που πέρασαν στον τελικό χρησιμοποίησαν st. Germain Elferflower! Έγραψα σε πρόσφατο άρθρο μου για τη μεγάλη του χρησιμότητα και αυτό αποδεικνύεται πανηγυρικά και εδώ.

Και οι τέσσερεις ήταν υπέροχοι λοιπόν. Και νομίζω πως ο τελικός του Φεβρουαρίου θα έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θα κονταροχτυπηθούν επαγγελματίες μπαρτέντερ με πολύ μεγάλη εμπειρία και ο καθένας με το δικό του, ξεχωριστό στιλ.

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία, παρακολουθώντας μέχρι τότε τις προσπάθειες τους για προώθηση του κοκτέιλ τους.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Bacardi Legacy 2015 – ημιτελικοί"

Articles, News

Δημοσιεύτηκε στις 14/11/2014