previous
next

Bacardi Legacy semi finals 2017

Competitions

Κάθε χρόνο, λίγο μετά το τέλος του καλοκαιριού, σύσσωμη η κοινότητα του μπαρ καλείται να συμμετάσχει ποικιλοτρόπως στο Bacardi Legacy, το διαγωνισμό που εδώ και αρκετά χρόνια έχει γίνει θεσμός μεταξύ των μπαρτέντερ. Είτε καταθέτοντας τη δική τους εκδοχή από ένα κοκτέιλ που (ελπίζουν ότι) θα περάσει στην «αιωνιότητα» των κλασικών με τα οποία έχει συνδεθεί το brand του Bacardi, είτε υποστηρίζοντας τη συμμετοχή που πιστεύουν πως έχει τα φόντα να το κάνει.

Έχοντας συμμετάσχει σε όλες τις εν Ελλάδι διοργανώσεις μέχρι σήμερα, κυρίως με την ιδιότητα του κριτή ή/και του παρατηρητή, μπορώ με βεβαιότητα να δηλώσω πως, όσο κι αν ακούγεται σαν κλισέ, το επίπεδο του διαγωνισμού ανεβαίνει κάθε χρόνο και πιο ψηλά, με τον ανταγωνισμό αλλά και τις ελληνικές διακρίσεις στην τελική, παγκόσμια φάση, να είναι εξαιρετικές.

 

"Το Bacardi Legacy semi finals αποτελούν μέρος από ένα μεγάλο ταξίδι, γεμάτο γεύσεις, αρώματα, ιστορίες και σπουδαίες προσπάθειες, που τελικά αναδεικνύουν έναν μπαρτέντερ ο οποίος για ένα χρόνο αποτελεί το πρόσωπο της εταιρείας παγκοσμίως."

 

Παρόλα αυτά, ο διαγωνισμός ετούτος, που ξεκινά με την προεπιλογή των συνταγών λίγο μετά τον Αύγουστο, μέχρι και την κορύφωσή του τον Απρίλιο, αποτελεί ένα μεγάλο ταξίδι από γεύσεις, αρώματα, ιστορίες και σπουδαίες προσπάθειες, που τελικά αναδεικνύουν έναν μπαρτέντερ ο οποίος για ένα χρόνο αποτελεί το πρόσωπο της εταιρείας παγκοσμίως.

Και βέβαια, το κοκτέιλ του γράφετε με χρυσά γράμματα στο σύγχρονο βιβλίο των κοκτέιλ με ρούμι. Κάθε βήμα του, κάθε στάδιο, κάθε διαδικασία, αποτελούν αρκετά ενδιαφέροντα σημεία προς παρατήρηση για έναν άνθρωπο του χώρου.

 

Τα Bacardi Legacy semi finals φέτος

Κάπως έτσι, παρατηρώντας και αποκομίζοντας χρήσιμες εντυπώσεις και εμπειρίες, θα συμμετέχω κι εγώ φέτος. Τα πρόσωπα-κλειδιά που ανέλαβαν την προεπιλογή των δέκα φιναλίστ του ημιτελικού, αλλά και την επιλογή της τριάδας για την Ελλάδα, είναι οι αξιοσέβαστοι συνάδελφοι Θοδωρής Πυρίλλος, επικεφαλής μπαρτέντερ του A for Athens και συνιδιοκτήτης της εταιρείας Barflies, ο παγκόσμιος νικητής του Bacardi Legacy 2015 Φρανκ Ντεντιέ (Franck Dedieu) και ο Λιβανέζος Τζαντ Μπαλούτ (Jad Ballout), ο οποίος ήταν μέσα στην τελική τριάδα της ίδιας χρονιάς.

 

bacardi legacy, bacardi legacy semi finals, bacardi legacy 2017, Μικρό Παλλάς

 

"Τρεις παγκοσμίου κλάσης μπαρτέντερ, οι Θοδωρής Πυρίλλος, Φρανκ Ντεντιέ και Μπαλούτ, που χαρακτηρίζονται από ήθος, πολυετή εμπειρία,  γνώσεις και αστείρευτη δημιουργικότητα έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της κριτικής στα Bacardi Legacy semi finals."

 

Τρεις παγκοσμίου κλάσης μπαρτέντερ, που αν μου επιτρέπεται, χαρακτηρίζονται πρώτα από όλα για το ήθος τους και έπειτα για την πολυετή εμπειρία, τις γνώσεις, αλλά και για την αστείρευτη δημιουργικότητα τους. Φαντάζομαι πως αυτά θα είδαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας και τους ανάθεσαν το δύσκολο έργο της κριτικής των φιναλίστ του ημιτελικού.

Ένας ημιτελικός που και φέτος θα διεξαχθεί στο Μικρός Παλλάς, στις 31 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα και που θα αποτελέσει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για το ελληνικό Bacardi Legacy 2017. Εκεί, θα αναμετρηθούν για μια θέση στην τελική τριάδα οι ακόλουθοι:

 

  • Ανδρέας Μαλούτας από το The Blue Cup στη Θεσσαλονίκη
  • Άγγελος Μπάφας από το 626 του Olive Green Hotel στο Ηράκλειο της Κρήτης
  • Αντώνης Τσακίρης από το Fabrica στη Δράμα
  • Αργύρης Βενιαμίν από το Upupa Epops στην Αθήνα
  • Δημήτρης Κορρές από το μπαρ Rover στη Θεσσαλονίκη
  • Νίκος Τριανταφύλλου από το μπαρ Noel στην Αθήνα
  • Λορέτα Τόσκα από το Theory bar & more στην Αθήνα
  • Θοδωρής Καϊσίδης από το μπαρ Mr. Peacock στην Αθήνα
  • Θοδωρής Κωνσταντινίδης από το μπαρ Amigos στην Αθήνα
  • Πάνος Κανατσούλης από το μπαρ The Clumsies στην Αθήνα

 

"Τα Bacardi Legacy semi finals φέτος θα διεξαχθούν στο Μικρός Παλλάς, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, και φαίνεται ότι και αυτή τη φορά ο συναγωνισμός θα είναι τεράστιος, αφού οι συμμετοχές είναι εντυπωσιακές."

 

bacardi legacy, bacardi legacy semi finals, bacardi legacy 2017, Μικρό Παλλάς

 

Θα έλεγα πως, είναι η πρώτη χρονιά που ο συναγωνισμός είναι τόσο μεγάλος. Το Bitterbooze.com θα βρίσκεται εκεί, για να καλύψει «ζωντανά» τις προσπάθειες τους με περιγραφή, σχόλια και φωτογραφίες από τη διαδικασία. Όσοι δεν παραβρεθείτε μείνετε συντονισμένοι. Άλλωστε αναμένεται να γίνει μεγάλη «μάχη»!

 

Καλή επιτυχία σε όλους!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Bacardi Legacy semi finals 2017"

Competitions

Δημοσιεύτηκε στις 24/10/2016