previous
next

Οι μπάρμαν παίζουν μπάσκετ στο BarHoops της Monin!

Competitions

Και όχι μόνο οι μπάρμαν, αλλά και οι σερβιτόροι και οι μπαρίστα και όλοι οι επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης. Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου, 32 ομάδες που εκπροσωπούν 32 μπαρ, εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία ή/και εταιρείες ποτών, θα διαγωνιστούν σε μια νοκ άουτ διοργάνωση στο Salas Sport Club, στο Ίλιον. Αυτό είναι το BarHoops, μια πολύ πρωτότυπη διοργάνωση που προωθεί τον αθλητισμό και την πιο υγιή καθημερινότητα μεταξύ των επαγγελματιών στην εστίαση, αλλά και ενώνει την μπαρ κοινότητα.

Πως τους ήρθε λοιπόν να διοργανώσουν το BarHoops, ένα τουρνουά μπάσκετ;

Ο χώρος της εστίασης εξελίσσεται, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα, αυτό αποτελεί αδιαμφισβήτητο δεδομένο. Αλλάζει προς το καλύτερο, προς το πιο υγιές, το διαφορετικό, το πιο συνειδητό. Τα στερεότυπα των περασμένων χρόνων, με τα ξενύχτια, τις κραιπάλες και τα μεθύσια, ένα μεγάλο κομμάτι της εστίασης τα έχει αφήσει πίσω του. Άλλωστε και το ίδιο το καταναλωτικό κοινό έχει αλλάξει και το δείχνει με μια γενναία μεταστροφή στις προτιμήσεις του· τα κοκτέιλ και τα ποτά με χαμηλό αλκοολικό δείκτη ή τα χωρίς αλκοόλ έχουν πλέον αποσπάσει ένα σημαντικό ποσοστό της κατανάλωσης. Τα νέα ροφήματα, μάλιστα, Monin Pure, τα οποία θα παρουσιαστούν εκεί, όχι μόνο δεν περιέχουν αλκοόλ, αλλά δεν έχουν καν το παραμικρό τεχνητό γλυκαντικό.

BarHoops

Η εταιρεία Sky Spirits λοιπόν, μαζί με τη γνωστή γαλλική εταιρεία με σιρόπια και λικέρ Monin και με την υποστήριξη της Bar Academy, έπειτα από ένα διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου προσκάλεσαν επαγγελματίες του χώρου για να συμμετάσχουν στο τουρνουά, κατέληξαν σε 32 ομάδες, των τριών ατόμων από τον κάθε οργανισμό/επιχείρηση, καθώς η διοργάνωση θα είναι 3on3.

Πάντα απολαμβάνω οτιδήποτε «ξεφεύγει» από το συνηθισμένο context των διαγωνισμών. Κυρίως στο εξωτερικό συνηθίζονται τέτοιου είδους «διαφορετικά» ιβέντ, όπου κατά καιρούς έχουμε δει ποδηλατικούς γύρους ή δρομικούς αγώνες και γενικά, διάφορες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και διαγωνισμούς λοιπών δεξιοτήτων που ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό το «δέσιμο» της εκάστοτε κοινότητας των μπαρ, των καφέ και των εστιατορίων.

Η συγκυρία ιδανική, καθώς το BarHoops συμπίπτει χρονικά με τη διοργάνωση του Final Four της Euroleague, με δύο ελληνικές ομάδες μάλιστα να παρευρίσκονται στο Βερολίνο. Η διοργάνωση είναι ανοικτή, όχι σε συμμετοχές πλέον, αλλά για παρακολούθηση, με ένα γεμάτο εξάωρο θέαμα για τη διεξαγωγή των φιλικών αγώνων νοκ άουτ.

Παρακάτω, θα δείτε τα ζευγάρια των διαγωνιζομένων στις πρώτες φάσεις του τουρνουά.

Οι τρεις ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες, θα κερδίσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Bar Academy, ενώ τα μέλη της ομάδας που θα τερματίσει πρώτη, εκτός των σεμιναρίων, θα κερδίσουν και παπούτσια Nike Air Jordan με το όνομα τους !

Καλή επιτυχία σε όλους!

BarHoops

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Οι μπάρμαν παίζουν μπάσκετ στο BarHoops της Monin!"

Competitions

Δημοσιεύτηκε στις 25/05/2024