previous
next

Barshō, η «ψυχή» του μπαρ.

Articles, News

Οι εξελίξεις στο χώρο του μπαρ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Χώροι εστίασης στήνονται βασιζόμενοι σε σύγχρονες αρχιτεκτονικές και εργονομικές μελέτες, μπαρτέντερ διακρίνονται συνεχώς σε διεθνείς διαγωνισμούς, φέρνοντας την ελληνική σκηνή στο παγκόσμιο προσκήνιο, ενώ ιδιαίτερες γευστικές επινοήσεις σερβίρονται καθημερινά στα μπαρ όλης της επικράτειας, οδηγώντας τους καταναλωτές σε ιδιαζόντως ευχάριστα γευστικά μονοπάτια.

Με την τάση του κοκτέιλ να δείχνει πως ήρθε για να μείνει, το ρόλο των άμεσων συμμάχων που στέκονται στο πλευρό των ταλαντούχων, φιλόδοξων, αλλά και έμπειρων, μπαρτέντερ κερδίζουν οι εταιρείες, που είναι σε θέση να τους προμηθεύσουν με πολύτιμα όπλα. Στην προκειμένη περίπτωση, η εταιρεία Barshō. Η πραγματική ουσία, η αύρα και η ψυχή του μπαρ, το σο (shō), όπως αυτό ερμηνεύεται μέσω της φιλοσοφίας Ζεν. Και ο Βαγγέλης Αρβανίτης, η «ψυχή» της εταιρείας που πρώτη μύησε τους Έλληνες μπαρτέντερ στα ιαπωνικά εργαλεία.

H Barshō λοιπόν, ξεκίνησε θέλοντας να παρέχει τα πάντα σε επίπεδο εξοπλισμού, στον επαγγελματία μπαρτέντερ, αλλά και στον κατ’ οίκον drinks connoisseur. Συνεργάζεται με τα καλύτερα brands, ιαπωνικού κυρίως εξοπλισμού, και μπορεί να σε προμηθεύσει με σέικερ, κουτάλια, μεζούρες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κοσμήσει το μπαρ σου. Μαζί, και άλλα, πιο ιδιαίτερα «καλούδια», που θα ενέπνεαν ακόμη περισσότερο τη Σάρον Στόουν, στο επόμενο «βγαλμένο απ’ τη ζωή» βιβλίο τής.

 

 

Το επόμενο βήμα της Barshō, ήταν να δώσει την απόλυτη λύση σε σχέση με τα μπίτερ, το επονομαζόμενο αλατοπίπερο των μπαρτέντερ. Εισάγει λοιπόν στην Ελλάδα αποκλειστικά, τα Dr. Adam’s bitters, τα Bob’s bitters και τα Scrappy’s bitters. Την αφρόκρεμα δηλαδή των μπίτερ. Μαζί, αξίζει να σημειώσουμε και τα πολύ ιδιαίτερα Bittermilk, μια σειρά προϊόντων που παίρνουν τη θέση του mixer σε κοκτέιλ (όπως τα τόνικ, οι συσκευασμένοι ζαχαρούχοι χυμοί, κτλ), αλλά ουσιαστικά έχουν να αντιπαραθέσουν την εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών τους, που συνήθως είναι και βιολογικές, και την απόλυτη σχέση τους με τα κλασσικά κοκτέιλ. Δεν διστάζω δε, να δηλώσω μεγάλος φαν των συγκεκριμένων!

Επιπροσθέτως η Barshō, εισάγει κατ’ αποκλειστικότητα και τα μαχαίρια Sakai Takayuki, αληθινά «διαμάντια» του είδους. Μπορεί να ντραπείς να τα χρησιμοποιήσεις στην καθημερινότητα σου (παρόλο που δε βλέπω το λόγο), αλλά να είσαι σίγουρος πως τα εν λόγω μαχαίρια, που σφυρηλατούνται στην Ιαπωνία εδώ και 600 χρόνια, μπορούν να σου χαρίσουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν διαγωνισμό κοκτέιλ ή να σου προσφέρουν κοψίματα ζυγισμένα με τρομακτική ακρίβεια, ώστε να σε βοηθήσουν να παρασκευάσεις μικρά θαύματα επάνω στο πλατό κοπής σου.

Παράλληλα η εταιρεία, έχει καταφέρει στα χρόνια λειτουργίας της να δημιουργήσει και πολύ καλή παράδοση στη διοργάνωση ιβέντ με υπηρεσίες μπαρ, έναν κλάδο στον οποίο επίσης δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας μας υποσχέθηκαν πως στο επερχόμενο Athens Bar Show, που θα συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο, θα έχουν όλα τα προαναφερθέντα εργαλεία, μπίτερ και συστατικά για κοκτέιλ, φυσικά με δυνατότητα δοκιμής.

Επίσης, έχω μια… διαίσθηση ότι πολύ σύντομα, θα κληρωθούν και από τούτο εδώ το σάιτ, μερικά από τα πιο γυαλιστερά «όπλα» τους. Άκουσα επίσης, πως θα διοργανωθούν και κάποια πολύ σπουδαία ιβέντ για τα μάτια σας μόνο. Μείνετε συντονισμένοι!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Barshō, η «ψυχή» του μπαρ."

Articles, News

Δημοσιεύτηκε στις 02/11/2015