previous
next

Beefeater MIXLDN 2016 – Κοκτέιλ και λονδρέζικες ταινίες

Competitions

Κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει άλλο ποτό που να έχει συνδεθεί τόσο ουσιαστικά με μια πόλη, όσο το τζιν Beefeater με το Λονδίνο. Καθώς πλησιάζει η ώρα και για τον φετινό, ετήσιο διαγωνισμό Beefeater MIXLDN 2016, ήρθε η ώρα να σας «αποκαλύψουμε» μερικά στοιχεία για αυτόν, καθώς φέτος, τα πράγματα αλλάζουν, οι κανονισμοί διαφοροποιούνται και το μεγάλο δώρο δίνει την ευκαιρία στον διακριθέντα να αφήσει το στίγμα του στη βιομηχανία ποτών…

Καταρχάς, φέτος, είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείται ο Beefeater MIXLDN και, κατά την προσφιλή της τακτική, η εταιρεία Pernod Ricard στην οποία ανήκει παγκοσμίως το εμβληματικό αυτό προϊόν, αλλά και η Pernod Ricard Hellas, που έχει τα εν Ελλάδι δικαιώματα διανομής, αποφάσισαν να εξελίξουν περαιτέρω το θεσμό. Διότι είναι σαφές ότι πλέον μπορούμε και πρέπει να αποκαλούμε το διαγωνισμό «θεσμό». Συνηθίζουν άλλωστε να το κάνουν σχεδόν για όλους τους διαγωνισμούς των προϊόντων τους, να τους διαφοροποιούν και να τους εξελίσσουν όσο περνούν τα χρόνια.

Φέτος λοιπόν, ο Beefeater MIXLDN εμπνέεται από την πόλη του Λονδίνου και τις λονδρέζικες κινηματογραφικές παραγωγές και καλεί τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ένα κοκτέιλ χρησιμοποιώντας ως αφορμή, μια ταινία που να έχει γυριστεί εκεί. Η πλοκή της ταινίας θα πρέπει να διαδραματίζεται στη βρετανική πρωτεύουσα, είτε πρόκειται για μια κλασική είτε για σύγχρονη παραγωγή.

 

 

Beefeater MIXLDN 2016

Η περσινή πρωταθλήτρια Evelyn Chick

 

Το έπαθλο του Beefeater MIXLDN 2016

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει, εκτός από το κόνσεπτ, και το μεγάλο έπαθλο. Για πρώτη φορά ο νικητής δε θα στεφθεί απλά πρωταθλητής του Beefeater MIXLDN 2016, αλλά θα έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να δημιουργήσει το απόλυτα δικό του Limited Edition Beefeater, με την καθοδήγηση ενός από τους πιο έμπειρους αποσταγματοποιούς για τζιν, του Ντέσμοντ Πέιν (Desmond Payne)!

 

"Φέτος ο Beefeater MIXLDN 2016 εμπνέεται από την πόλη του Λονδίνου και τις λονδρέζικες κινηματογραφικές παραγωγές και καλεί τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ένα κοκτέιλ χρησιμοποιώντας μια ταινία που να έχει γυριστεί εκεί ως έμπνευσή τους."

 

Όλα είναι ανοιχτά ως προς το τελικό αποτέλεσμα της ιδέας, αλλά ήδη εμάς μας έρχονται στο μυαλό πολλές κλασικές ταινίες των οποίων η δράση εντοπίζεται στο Λονδίνο. Σκεφτείτε για παράδειγμα το Νότινγκ Χιλ, το Σέρλοκ Χολμς, το Όλιβερ Τουίστ, το V for Vendetta, το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς, το Χάρι Πότερ, το Κουρδιστό Πορτοκάλι, αλλά και το αγαπημένο μας Ένα Ψάρι που το έλεγαν Γουάντα. Λατρεμένες ταινίες που μπορούν να γίνουν σημεία αναφοράς για πολλά στοιχεία που τελικά θα βρουν τρόπο να αποτυπωθούν σε ένα κοκτέιλ. Ο κατάλογος είναι σχεδόν αναρίθμητος…

Οι κινηματογραφόφιλοι μπαρτέντερ έχουν ακόμη μια σκάρτη εβδομάδα καιρό, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου δηλαδή, για να καταθέσουν τη συνταγή τους εδώ,

ελπίζοντας πως θα αποκτήσουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στον εν Ελλάδι τελικό του Δεκεμβρίου, περνώντας στους δέκα φιναλίστ που θα βρεθούν στην προεπιλογή των συνταγών για να διαγωνιστούν στον τελικό. Αυτόν που θα τους στείλει Λονδίνο, παρέα με την αφρόκρεμα των Ευρωπαίων και όχι μόνο μπαρτέντερ.

 

"Για πρώτη φορά ο νικητής δε θα στεφθεί απλά πρωταθλητής του Beefeater MIXLDN 2016, αλλά θα έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να δημιουργήσει το απόλυτα δικό του Limited Edition Beefeater, με την καθοδήγηση ενός από τους πιο έμπειρους αποσταγματοποιούς για τζιν, του Ντέσμοντ Πέιν"

 

Beefeater MIXLDN 2016

Η περσινή εκπρόσωπος της Ελλάδας, Ναταλία Λιβιτσάνου

 

Το πάνελ των κριτών θα απαρτίζεται από τους Σεμπαστιάν Χάμιλτον-Ματζ (Sebastian Hamilton-Mudge), brand ambassador του Beefeater, Σάντρα Λόρενς (Sandrae Lawrence), καταξιωμένη αρθρογράφο και δημοσιογράφο ποτών, Σιμόνε Καποράλε (Simone Caporale), έναν από τους σημαντικότερους μπαρτέντερ στον κόσμο.

Φαντάζομαστε λοιπόν, σχεδόν μπορούμε να εγγυηθούμε, πως θα πιούμε και φέτος υπέροχα ποτά. Θα έχουμε όμως και την ευκαιρία να ακούσουμε όμορφες ιστορίες από επαγγελματίες που εμπνέονται από το περιβάλλον τους και επηρεάζονται από αυτά που συμβαίνουν γύρω τους, δημιουργώντας κοκτέιλ με υπόβαθρο. Διότι το storytelling στο επάγγελμα μας, είναι ίσως το ήμισυ του παντός.

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Beefeater MIXLDN 2016 – Κοκτέιλ και λονδρέζικες ταινίες"

Competitions

Δημοσιεύτηκε στις 14/11/2016