previous
next

Beefeater MIXLDN Competition 2015

News

Το Beefeater, ένα από τα πλέον εμβληματικά τζιν παγκοσμίως, άρρηκτα συνδεδεμένο με την αγγλική πρωτεύουσα και την βρετανική κουλτούρα εν γένει, διοργάνωσε πριν λίγες μέρες τον πέμπτο(!) κατά σειρά, ετήσιο εθνικό διαγωνισμό κοκτέιλ, MIXLDN 2015, στις πανέμορφες εγκαταστάσεις του στην Παλλήνη, αυτές του Bar Lab.

Μία δεκάδα εξαιρετικών μπαρτέντερ, εμπνεύστηκαν από το Λονδίνο και την πολύπολιτισμικότητα του, την καθημερινότητά του, τον τρόπο που εξελίσσει και αναδομεί τα πράγματα που σχετίζονται με αυτό, αλλά και την ικανότητα του να δημιουργεί νέες τάσεις. Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό κοκτέιλ που, θα πηγάζει από αυτή τους την έμπνευση και, θα βασίζεται σε κάποια κλασσική δημιουργία ποτού από τη δεκαετία του ’50 και νωρίτερα. Μια παραλλαγή ενός «κλασσικού» δηλαδή, με στοιχεία από την βρετανική μητρόπολη.

Στους φιναλίστ διαγωνίστηκαν ο Γιώργος Δενδράκης από το Wets & Drys στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Γιάννης Καραβίας από το Tatoi Club, ο Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης από το 360 cocktail bar, η Ναταλία Λιβιτσάνου από το Gin Joint, o Κώστας Λύτρας από το 9Β, ο Αντώνης Μαντζαρίδης από το Trito bar, o Σπύρος Πανόπουλος από το Bootleg, η Διονυσία Σακελλαρίου από το Ipitou bar, o Αλέξανδρος Σουρμπάτης από το Spinte της Θεσσαλονίκης και ο (ταρατατζούμ…) Αλέξανδρος Στεπτσένκο από το μπαρ με τους πολλούς μπάρμαν, το Noel.

Το εξαιρετικό επίπεδο των διαγωνιζομένων παρόλα αυτά δεν ήταν το μοναδικό στοιχείο που χαρακτήρισε την εκδήλωση και που διατήρησε την αίγλη των προηγούμενων ετών. Για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη νοητή σύνδεση του διαγωνισμού με το Λονδίνο, η Pernod Ricard Hellas «έφερε» σαν μέλη της κριτικής επιτροπής κατευθείαν από αυτό, δυο άτομα που ζουν και εργάζονται εκεί. Τον Τιμ Στόουνς, global brand ambassador του Beefeater και τον πολυβραβευμένο Άλεξ Κρατίνα (Alex Kratena), μέχρι πρότινος επικεφαλής του μπαρ Artesian (όπου Artesian, το καλύτερο μπαρ του κόσμου επί τέσσερα συναπτά έτη).

Νικήτρια αναδείχθηκε η υπέρκομψη Ναταλία Λιβιτσάνου, με τη δικιά της εκδοχή στο κλασσικό Μαρτίνι. Για το εξαιρετικά φίνο East End Martini, ανακάτεψε 60 ml Beefeater 24 με 15 ml Inniskillin Ice Wine και 1 ml Vermouth Del Professore Limited Edition (περασμένο από βαρέλι Islay malt whisky). Το συνόδευσε δε με μερικά τσιπς από kale ψημένα με τυρί. Εξαιρετίκ θα έλεγα!

 

Ntalie Livitsanou 2

 

Ειδική μνεία θα ήθελα σε δεύτερο χρόνο να αποδώσω στον μεσιέ Αλέξανδρο Στεπτσένκο και στο υπέροχο ποτό του, που κάτι μου λέει πως πολύ σύντομα θα το δείτε να φιγουράρει στον κατάλογο του μπαρ με τους πολλούς μπάρμαν.

Στα μεθεόρτια του διαγωνισμού, αποδίδουμε τις τιμές που τις αξίζουν στην Ναταλία, όπως και τις καλύτερες ευχές για επιτυχία στον παγκόσμιο διαγωνισμό Beefeater MIXLDN, που διοργανώνεται στην έδρα του brand, στο Λονδίνο φυσικά, σε ένα μήνα από τώρα!

Και βέβαια ανυπομονούμε ήδη για τον επόμενο

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Beefeater MIXLDN Competition 2015"

News

Δημοσιεύτηκε στις 22/12/2015