Blame it on the Neandertal

News

Κι εκεί που είσαι πεπεισμένος ότι τελικά η νοοτροπία του Έλληνα αλλάζει, εκεί που βλέπεις ”βενζινομάγαζα” να κλείνουν και στην θέση τους να ανοίγουν κοκτέηλ μπαρ, εκεί που βλέπεις σχολές για μπαρτέντερ να ανοίγουν και να εκπαιδεύουν σωστούς επαγγελματίες, εκεί που βλέπεις εταιρίες ποτών να εισάγουν νέα πιο ποιοτικά ποτά, συμβαίνει κάτι σαν το χτεσινό που έρχεται να σε συνταράξει λέγοντας σου ότι ζούμε στην Ελλάδα.

Γιατί αυτό συνέβη χτες βράδυ και μου θύμισε ένα άλλο σκηνικό πριν περίπου 2 χρόνια σε γνωστό μαγαζί της Πανόρμου όπου μεθυσμένη μπαργούμαν (ο Θεός να την κάνει) έκλεψε τον αλλοδαπό φίλο μου, αγνοούσε επιδεικτικά εμένα σε ότι παρήγγελνα και μου την είπε κιόλας θρασύτατα  όταν δεν της άφησα πουρμπουάρ.Το γεγονός ότι μόνο που δεν ξέρασε στο μπαρ με δικαιολογία ότι ήταν τα γενέθλια της δεν χρειάζεται να το αναφέρω καν.

Χτες βράδυ λοιπόν, ”μαγκίτισσα” μπαργούμαν με τσιγάρο στο στόμα και αρκετά μεθυσμένη ”ξεπέταγε” τους στριμωγμένους θαμώνες του μπαρ.Βέβαια το ”ξεπέταγε” δεν αναφέρεται στον χρόνο που έκαναν να εξυπηρετηθούν γιατί μπορεί πρώτα να έριχνε δύο στροφές με τον DJ που βρισκόταν μέσα από το μπαρ, έπειτα να έπινε κάνα σφηνάκι με τις άλλες τσούπρες που δούλευαν στο μπαρ  και να πήγαινε και τουαλέτα για τα απαραίτητα.Κι αν έκανες το λάθος να της ζητήσεις ένα ποτήρι νερό εκεί ήταν που αντιμετώπιζες το μένος της:”Αμάν ρε μεγάλε, σαρδέλες έφαγες;”.

Κατά τα άλλα, αγοράκια μάλλον την ονειρεύονταν γυμνή την ώρα που εκείνη τα κορόιδευε επιδεικτικά μπροστά στον κόσμο.Και συνέχιζε το αλκοόλ να ρέει άφθονο.Και ο επιχειρηματίας να βγάζει (;) χρήματα.Και να διασκεδάζει η παρέα μου.Οι φίλες μου που ήταν φίλες της μπαργούμαν – αλλά εισέπραταν την ίδια συμπεριφορά – και γκρεμίζονταν όλα αυτά που πίστευα και περίμενα για την Ελλάδα του παγκόσμιου Αριστοτέλη Παπαδόπουλου και του διεθνούς Μιχάλη Μένεγου.

Και καταλήγω λέγοντας ότι όντως έχουμε προοδεύσει σαν χώρα στον τομέα των ποτών.Αλλά πάντα το νόμισμα έχει δύο πλευρές.Και μαζί με τα ποιοτικά μπαρ που ξεπετάγονται συνέχεια, θα υπάρχουν και κάποια που θα σερβίρουν χάλια ποτά από ανεκπαίδευτο προσωπικό και με χάλια μουσική.

 

—————————————————————————————————————–

 

Ομολογώ πως πολύ ζήλεψα που δεν πήγα στα φετινά Tales of the Cocktail στην Νέα Ορλεάνη, ίσως το σημαντικότερο παγκόσμιο φεστιβάλ για κοκτέηλ που φέτος συμπλήρωνε 10 χρόνια ζωής.Πήγαν όμως φίλοι, οι οποίοι και μου μετέφεραν το εορταστικό κλίμα που επικρατούσε στην Νέα Ορλεάνη.Εγώ θα σου πω μόνο για τα βραβεία που δόθηκαν και είναι τα εξής:

American Bartender of the Year (ισοπαλία)

Kenta Goto, New York City, New York
Sam Ross, New York City, New York

Best American Brand Ambassador
Jacques Bezuidenhout , Partida Tequila

Best American Cocktail Bar
Drink, Boston, Massachusetts
Best Bar Mentor
Audrey Saunders, New York City, New York 

Best High Volume Cocktail Bar
Rickhouse, San Francisco, California

Best Cocktail Writing – Non Book
Imbibe USA 

Best Cocktail Writing – Author
Camper English, San Francisco, Francisco

Best International Brand Ambassador
Dan Warner, Beefeater Gin

Simon Ford “Uh Oh” Award
John Lermayer

Best New Cocktail/Bartending Book
Punch by David Wondrich

Best New Product

Banks Rum 

Best Restaurant Bar
Eleven Madison Park, New York City, New York

International Bartender of the Year
Erik Lorincz, London, England

World’s Best Cocktail Bar
Employees only, New York City, New York

World’s Best Cocktail Menu
Artesian Bar at the Langham, London, England

World’s Best Drinks Selection
Employees only, New York City, New York

World’s Best Hotel Bar
The Savoy, London, England

World’s Best New Cocktail Bar
Eau de vie, Sydney, Australia

 

υ.γ. την Δευτέρα αναχωρώ για ξένους τόπους.Διακοπές λοιπόν κατά το διάστημα των οποίων λογικά δεν θα γράφω.Θα επιστρέψω όμως με εκπλήξεις!!!

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Blame it on the Neandertal"

News

Δημοσιεύτηκε στις 29/07/2011